Sommige lezers van deze site plaatsen mij in de FvD of PVV hoek. Ten eerste is dat een reflex van de  zogenaamd politiek correct deugneuzen als die ook maar iets lezen wat niet in hun humorloze en intolerante straatje past en tweede zeg ik; kijk naar wat er staat, niet naar wat u wilt of denkt te lezen! En bovendien; met elke partij is wel wat en bij PVV en FvdD worden heus dingen geroepen waar je niet altijd vrolijk van wordt, maar heel veel van wat ze roepen snijdt wel degelijk hout. Jammer dat we in zo'n polariserende goed/fout sfeer terecht zijn gekomen. 

 

Voor de goede orde: Ik heb op Pieter Omtzigt gestemd. Niet zozeer vanwege de partij, maar vanwege de man. Een parel voor onze democratie, samen met Renske Leijten. 

 

 

Ik ben met volle overtuiging voor gezond, verstandig, zakelijk en vooral nuchter midden. De ene keer wat linkser, de andere keer wat rechtser, maar over het geheel genomen gewoon midden. Al die hysterische politieke kleurtjes mogen wat mij betreft vandaag nog bij het oud vuil. 

 

Mijn grote wens; een zakenkabinet, gevuld met mensen die ECHT verstand hebben van de portefeuille die zij namens mij mogen beheren.

 

Ok, dat gezegd hebbende;

 

IK VOORSPEL

 

Mark Rutte heeft er alles voor over om te kunnen doorregeren, hij is op jacht macht en nu ook naar een record.

 

Ondanks zijn 10 jarige slooporgie, zie elders op deze site, is hij er heilig van overtuigd dat dit land niet zonder hem kan. En vele Nederlanders zijn dat kennelijk met hem eens, getuige de verkiezingsuitslag.

 

Wat de VVD'er, wie dat ook nog moge zijn, zich nauwelijks realiseert (wederom getuige de verkiezingsuitslag) is dat Rutte geen seconde zal aarzelen om zo'n beetje alles te verloochenen waar zijn partij ooit voor stond.

 

En in dat gat zal D66 nu vol overgave springen, RUIMHARTIG gefaciliteerd door Mark Rutte. Let u maar op dit wordt een VVD-D66 een-tweetje!

 

Iedereen die de laatste jaren een beetje kritisch de diepte in is gegaan heeft kunnen zien dat D66 en de met haar onlosmakelijk verbonden politiek links correcte elite, inmiddels tot in de haarvaten van onze politiek, ambtenarij, rechterlijke macht, culturele instellingen en onderwijs zijn doorgedrongen. Ik durf de stelling aan -en dan ben ik bepaald niet de enige- dat de aanhangers van deze kerk er zelf van heilig van overtuigd zijn op de goede weg te zitten, maar als je goed analyseert wat ze feitelijk willen en zeggen dan spreken we gewoon keihard van een uiterst intolerante, volstrekt humorloze linkse doctrine. Dat heeft weinig meer met het echte democratische gedachtengoed te maken, helaas!

 

Rekent u nu gerust op nog vele malen meer woke, klimaathysterie, afgedwongen en schreeuwend opgeëiste inclusiviteit en diversiteit. Rekent u nu gerust op nog heel veel meer invloed van die geldverslindende, stuurloze baantjescaroussel die wij de EU noemen. D66 gaat ons met volle overgave uitleveren aan dit orgaan en dat kunnen ze ook rustig doen, want het referendum hebben ze alvast voor ons om zeep geholpen!!!!! U heeft dus niets meer in te brengen beste kiezer! Er is hoop dat het terugkomt, maar ik moet het nog zien.

 

Het democratisch gehalte van het stuurloze orgaan EU is wat mij betreft uiterst schimmig. Veel baantjesjagers waarvan je geen idee hebt waar ze vandaan komen en wat ze nu precies doen. Ook hier zal ik u niet vervelen met de publicaties van vele anderen die er net zo over denken, maar duikt u er gerust zelf wat dieper in. Het is een groot zwart gat op zoek naar geld en macht en u, beste kiezer, krijgt daar de rekening voor. En dat zonder dat u daar ook maar iets aan kunt doen. Zet u mij gerust weg als zuur en zwartkijker, maar ik zeg; let maar goed op uw portemonnee, de immigratiestroom, uw inspraak en uw pensioen. 

 

Rekent u gerust op (veel) hogere belastingen voor iedereen die nog wat centen verdient en op joekels van belastingverhogingen voor grote bedrijven.

 

Rekent u gerust op onverantwoorde en idioot dure bewegingen op het gebied van energietransitie. Samen met de EU. Ik zie Frans Timmermans (wat een walgelijk, zelfoverschattend en opgeblazen ego is dat) en Diederik Samsom (ach, ach, die moest toch ook wat) nu al stralen van geluk.

 

En ondertussen ligt half ondernemend Nederland stuk in de hoek.

 

Ik ben benieuwd. En Mark Rutte heeft al laten weten er ontzettend veel zin in te hebben, in dat Rutte vier!

 

ELK VOLK KRIJGT DE LEIDERS DIE HET VERDIENT.

 

In dit geval een man die verslaafd is aan zichzelf en het politiek spel. Een man die als een kameleon van kleur en standpunt wisselt en bewezen lak heeft aan de heel gewone, gemiddelde Nederlander. een narcist met, hoe kan het ook anders, stuitend gebrek aan empathische vermogen. Een man die vol overtuiging roept dat er toch ook zoveel goed is gegaan, maar onderwijl al tien jaar bezig is met zijn slooporgie onder het welwillend toeziend oog van schokkende hoeveelheden politieke angsthazen, ja-knikkers, omhoog gevallen lichtgewicht adviseurs, meelopers, partijbonsjes en baantjesjagers.

 

Een man die al heel lang geleden het veld had moeten ruimen.

 

Ben ik nu te hard en te cynisch lieve lezers? Velen vinden van wel, maar dat zijn vrijwel altijd degenen die nog een schoon achtertuintje hebben. Naar de inmiddels behoorlijk met immigratie, criminaliteit, onveilige stadsdelen, belastingdruk, groene hysterie, almaar stijgende energierekening, woningnood, krakende gezondheidszorg, krakend onderwijs, een kreunende rechterlijke macht, hysterische woke, inclusiviteits- en diversiteits schreeuwers vervuilde achtertuintjes van de heel gemiddelde Nederlander kijken ze maar liever niet.

 

Anderen foeteren mij uit en roepen dat ik dan maar zelf de politiek in moet. Ooit van de Pim Fortuyn behandeling gehoord? Gezien hoe snel tegendraadse stemmen in de kiem worden gesmoord, koud worden gesteld, monddood worden gemaakt? In hoog tempo door die lelijke eenvormige, zogenaamd politiek correcte en voornamelijk elitair linkse  Haagse smurrie?

 

Dank u beleefd voor deze suggestie, maar ik schrijf toch maar even door langs de zijlijn. En als er ook maar een heel klein beetje van wat ik schrijf beklijft in een nuchter, verstandig en een echt eerlijk politiek hoofd, dan heb ik mijn doel bereikt.