We hebben in dit land een enorme leemlaag opgebouwd van mensen die geen echt werk meer doen, maar wel een constante brij regeltjes, wetten, formuliertjes, procedures, controlemechanismen, inspectiemomenten en wat voor meer ellende dan ook over ons uitstorten. Met als enige doel; het eigen winkeltje open houden, het eigen baantje bewaken, het eigen nutteloze bestaan belangrijk en onmisbaar laten lijken.

 

We verkopen dit land uit aan de Chinezen en verzuipen intussen in onze eigen zwakte.

 

Kijk eens kritisch om je heen.

  • Ondernemers in het MKB worden horendol van alle regeltjes waaraan ze moeten voldoen. Ze hebben niet alleen het eigen bedrijf op hun rug, maar torsen noodgedwongen en onontkoombaar een leger aan zinloze en nutteloze regeltjesmakers, ambtenaartjes en controleurs mee op diezelfde rug. Mensen die niet eens in de gaten hebben dat hun salaris feitelijk door die ondernemer wordt opgebracht, maar diezelfde ondernemer voornamelijk last bezorgen.
  • De gezondheidszorg stikt in de formuliertjes waarop vinkjes moeten worden gezet en de centrale overheid heeft allemaal taken richting gemeentes afgestoten, zonder goed te kijken of die dan ook een beetje fatsoenlijk door die gemeentes kunnen worden uitgevoerd. Helaas inmiddels bewezen in heel veel gevallen niet dus. Schandalig meneer Rutte, echt schandalig, die participatiemaatschappij van u. U doet wel aardig en belangstellend, maar u bent een koele, kille regent die mijlenver van de man in de straat afstaat.
  • In het onderwijs werken, naast natuurlijk leerkrachten, ongelofelijke hoeveelheden adviseurs, beleidsmakers en nog veel meer volstrekt nutteloos, maar wel uitvretend volk.
  • En intussen stikt de gewone burger in een steeds ingewikkelder in elkaar stekende overheid, zowel centraal als decentraal. Regeltjes, formuliertjes, eisen, waarschuwingen, aanwijzingen en ga zo maar door. We worden behandeld alsof we achterlijk zijn. Maar van ons geld bent u niet vies.
  • Nog even en de ene helft van Nederland zit de andere helft te adviseren of te controleren. Kafkaiaanse toestanden zijn het.
  • En intussen lopen de chinezen en vele ander buitenlandse investeerders weg met onze maakindustrie.

 

We zijn een slappe, verwende, voornamelijk rechten opeisende, gender neutrale, diverse, inclusieve, woke en klimaathysterische slappe hap geworden. Steeds slechter opgeleid, steeds minder historisch besef, steeds meer kansloze criminelen, steeds meer mensen buiten de boot.

 

U moet zich schamen daar in Den Haag.

 

 

En dat hele zooitje wordt aangestuurd door ministers die in pijnlijk veel gevallen de ballen verstand hebben van het vakgebied waar ze mee bezig zijn (bijvoorbeeld een ex-leraar op volksgezondheid en een dame op defensie die daarvoor nog nooit een militair van dichtbij had gezien) en werkelijk alles in het werk stellen om echt afrekenbare doelstellingen te vermijden.

 

En waarschuwingen van mensen die wel ergens verstand van hebben slaan ze gewoon in de wind, niet dan, meneer Arie Slob?

 

Samen met die volledig stuurloze compromisfabriek in Brussel. Daar werken enorme hoeveelheden nitwit baantjes jagers die overal verstand van denken te hebben. Ongelofelijke hoeveelheden figuren die de oorspronkelijke doelstelling van de EU doelbewust hebben verkwanseld in ruil voor macht, macht en nog veel meer macht.

 

Wat een ellende en erger, we zien het niet en blijven vrolijk op figuren als Rutte stemmen. En op mevrouw Kaag, want die doet het zooooooo goed! Neemt u van mij aan, die dame is geen haar beter dan Rutte. Regentesk en arrogant, net als mevrouw Ollongren.

 

En zo koersen we langzaam maar heel zeker naar een totaal verslapt westen dat onherroepelijk zal worden overgenomen door lieden uit dictatoriale/islamitische landen die ons nog heel hard gaan laten schrikken. Maar dan niet piepen, u was gewaarschuwd. En niet alleen door mij, lees de columnisten/publicisten die nog beschikken over wat nuchter, gezond, zakelijk verstand.