*******************************************************************************************************

Nummer 106, 11 oktober 2021

 

Het is vandaag 'coming out day' zo vernam ik zojuist.

 

En dus ga ik nu een heel grote, enge stap nemen. Op deze site, die toch niemand leest; vooruit dan maar, uit de kast Jacobs. Komt ie;

 

ik ben een witte man van zeer middelbare leeftijd, beetje rechts van het midden, totaal niet woke, zeer kritisch op religie, de islam in het bijzonder, lak mijn nagels niet, kijk niet naar de canalparade, doodmoe van die inclusiviteits- en diversiteits hysterie en ook nog eens,.... sorry,......................................, ik durf het bijna niet te zeggen,

 

hetero

 

Oei oei oei, ik kruip na vandaag maar weer gauw in de kast. 

 

*******************************************************************************************************

Nummer 105, 11 oktober 2021 

 

Vandaag maar weer eens een e-mail gestuurd aan alle 150 leden van de tweede kamer;

 

Geachte leden van de Tweede Kamer,

Zijne excellentie Arie Slob heeft ruimhartig miljarden richting het onderwijs geslingerd. 
Mijn geld zit daar tussen. 
Graag vertrouw ik er op dat dit geld wordt besteed aan ouderwets rekenen en taal, aap noot mies, tafel van tien, normale staartdeling, rust, reinheid, regelmaat en orde in de klas, respect voor de leraar en een ZINVOL en EFFECTIEF idee om het vak leraar (weer) aantrekkelijk te maken door in ieder geval het schrappen van alle zinloze verzinsels van subsidie verslaafde figuren die het onderwijs de afgelopen decennia zo dramatisch hebben verknald met verwoestende hersenspinselen als "het nieuwe leren". Want zoals ik het nu inschat zijn het juist die figuren die weer uit deze ruif gaan vreten en dan gebeurt er, behalve een hoop woke, diversiteits- en inclusiviteits geneuzel, dus niks.
Werkgevers willen werknemers die goed kunnen rekenen en een e-mail zonder fouten kun schrijven. Geen gekwetste zieltjes die voornamelijk hebben geleerd dat ze "Er mogen zijn'' Iedereen mag er zijn, maar een basale kennis en vaardigheden lijken mij ook erg welkom.
Wie van u gaat hierop toezien, wie oh wie?
En als Harm Beertema hierover wat roept wilt u dan naar hem luisteren in plaats van hem direct af te serveren omdat hij van de PVV is? Die man weet namelijk waar hij het over heeft, maak daar gebruik van!
Met vriendelijk groet,
Patrick Jacobs

 

***********************************************************************************************************

Nummer 104, 6 oktober 2021

 

Vind u het ook niet een beetje cynisch/koddig/verontrustend/smerig/doortrapt/schandalig (haal door wat niet gewenst is of vul desnoods aan in uw eigen termen) dat de club die nu hoogstwaarschijnlijk weer doorgaat met regeren, dat aan u verkoopt met het ongelofelijk doorzichtige %*&%$# verhaal dat zij de GROTE problemen waar dit land voor staat willen oplossen, in het landsbelang, in uw belang.

 

WAT EEN SMERIG VERHAAL

 

Deze club mensen heeft, onder goedkeurende leiding van Rutte, in tien jaar tijd nauwelijks één groot probleem een beetje structureel opgelost en biedt nu aan om met structurele oplossingen te komen. Hoe hard wilt u belazerd worden beste kiezer?

 

De rechterlijke macht kraakt in zijn voegen

De zorg wordt langzaam maar heel zeker onbetaalbaar

Kwaliteit onderwijs dendert omlaag

Overbelaste jeugdzorg

Verborgen armoede

Toeslagen affaire

en dan deze:

 

Opvang asielzoekers stagneert, COA schakelt hotels in

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) benadert sinds deze week hotels en vakantieparken om in allerijl asielzoekers onder te kunnen brengen. Dat bevestigt het COA na vragen van de Volkskrant.

In november vorig jaar nam het COA ook al contact op met hotels en vakantieparken. Dat het hier krap een jaar later opnieuw toe overgaat, toont aan hoeveel moeite het kost om asielzoekers te kunnen onderbrengen. 'Het is alle hens aan dek', aldus een woordvoerder. Hotels krijgen bijvoorbeeld de vraag of ze minimaal dertig asielzoekers twee weken kunnen herbergen, inclusief drie maaltijden per dag.

Vrijwel alle 30 duizend opvangplekken in Nederland zitten vol, mede doordat asielzoekers met een verblijfsvergunning de opvang nauwelijks kunnen verlaten. Elfduizend mensen houden daardoor bedden in asielzoekerscentra bezet. Vanwege de woningnood lukt doorstromen naar eigen woonruimte slechts met veel moeite, waardoor statushouders ook op andere plekken moeten worden ondergebracht.

Daarnaast komen er ook meer asielzoekers uit Afghanistan, Libanon, Belarus en Turkije naar Nederland. In een brandbrief eind augustus riepen minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) en staatssecretaris Broekers-Knol (asielzaken) op om zo snel mogelijk noodopvang voor asielzoekers beschikbaar te maken. Meerdere gemeenten gaven gehoor aan die oproep, maar op andere plekken bleef het stil.

Het COA en het Rijk proberen koste wat het kost te voorkomen dat er moet worden overgestapt op 'crisisnoodopvang'. Bij dat scenario moeten sporthallen klaar worden gemaakt voor het opvangen van asielzoekers, zoals in 2015 en 2016 gebeurde tijdens de Europese vluchtelingencrisis.

 

JA JA, GAAT U MAAR RUSTIG SLAPEN BESTE KIEZER, IN DEN HAAG WERKEN ZE RUSTIG VERDER AAN HET SLOPEN VAN DIT LAND MET DIT SLAPPE, VISIELOZE BELEID.

 

***********************************************************************************************************

 

Nummer 103, 5 oktober 2021 

 

Het zal de regelmatige lezer van deze site (en hun aantal groeit gestaag) ongetwijfeld zijn opgevallen dat ik met bijna niet aflatende energie ten strijde trek tegen wat Thierry Baudet het 'partijkartel' noemt. Ik heb niets met de boreale en vaak hysterische optredens van Baudet, maar op dat punt heeft hij 100% gelijk.

 

Maar vandaag heb ik even geen energie meer. Vandaag voel ik mij echt heel verdrietig.

 

Kijk eens goed, lieve lezer, naar wat er in de Haagse politiek de afgelopen jaren is gebeurd en tot op de dag van vandaag nog steeds gebeurt.

 

Een heel triest zooitje figuren, velen opvallend licht van gewicht, heeft het zo in de bol dat ze denken dat dit land niet zonder hen kan.

 

Wat een misselijkmakende bewieroking van elkaar. Wat een uit de hand gelopen ego's. Wat een stinkende bende. Een vies moeras zonder enig zelfreinigend vermogen is het. Wat een polariserende, kwalijke en verdrietige omgangsvormen. Wat een enorme hoeveelheid prutsers die op uw en mijn kosten ongelofelijke schade aanrichten aan jeugdzorg, veiligheid, onderwijs en rechterlijke macht.

Aangestuurd, gefaciliteerd en getolereerd door onze grote zelfbenoemde onmisbaarheid en debating Houdini Mark Rutte.

 

Het is dat ik in het wetboek van strafrecht geen toepasselijk artikel kan vinden, anders had ik allang aangifte gedaan tegen al deze schadelijke en verwoestende ego's 

 

Wat mij betreft verdwijnen ze nog vandaag met het schaamrood op de kaken en zonder wachtgeld via de zij-uitgang naar onbekende bestemming om in ieder geval nooit meer terug te keren in de politiek.

 

Okay, ik maak een uitzondering voor:

 

Renske Leijten

Lilian Marijnissen

Pieter Omtzigt

Martin Bosma

Harm Beertema

Caroline van der Plas, en,

Kees van der Staaij

 

De rest moet weg,

 

vandaag,

 

Allemaal!

 

********************************************************************************************************

Nummer 102, 27 september 2021

 

Er is een wonder in Sigrid Kaag gevaren. Ze gelooft ineens in God.

 

De ChristenUnie mag er toch weer bij van mevrouw. 

 

En met zes partijen tegelijk in het circus, geen probleem.

 

En met de huidige coalitie door, ook geen probleem.

 

En dat allemaal voor u en voor mij, voor het land.

 

Mijn geloof in God is niet heel rotsvast, maar als hij bestaat dan heeft hij deze dame aan ons gezonden, om ons te redden.

 

Ik ben dankbaar.

********************************************************************************************************

Nummer 101, 23 september 2021

 

 

Kunt u het nog aanzien, die huichelachtige bende daar in Den Haag?

 

Hier scheiden onze wegen,

met hem nooit meer in een regering,

bla bla,

bla bla,

 

Maar wacht even, ik mag mee regeren? AH okay, dan komen onze wegen hier weer samen hoor en met hem wil ik ook hues wel door hoor, het vertrouwen is terug hoor!

 

En gij, beste kiezer, gij geleuf da!

 

Want Rutte zag dat het goed was,... 

 

*********************************************************************************************************

Nummer 100, 07 september 2021 

 

Ja, ja, nummer 100. Een getal voor een feestje? Helaas, 100 commentaren op de Haagse politieke smurrie en ellende blijken noodzaak.

 

Goed, geluisterd gisteren naar de H.J. Schoo lezing van mevrouw Kaag?

 

Ze ging vol in de aanval op zijne hoogheid zelfbenoemde onmisbaarheid en debating Houdini Rutte.

Een ritselaar zonder visie is het, daar kwam het in grote lijnen op neer. En daar heeft ze natuurlijk groot gelijk in, maar past u wel op beste kiezer.

 

Als politici moreel superieur gaan doen is het oppassen geblazen, zeker in het geval van D66 (en niet te vergeten GroenLinks). Want in haar aanval op Rutte zaten wel degelijk verstopt; meer Europa, meer immigratie en vooral ook heel veel meer kostbare klimaathysterie. Allemaal zaken waarvoor de burger een heel dikke vette rekening krijgt.

 

 

U bent gewaarschuwd!

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 99, 01 september 2021

 

Breaking news!

 

 

Niet alleen Rutte heeft last van gefingeerd en gespeeld ernstig geheugenverlies, nee, het fenomeen heeft nu ook toegeslagen bij Jessias Klaver, u weet wel, dat volkomen misplaats links politiek correcte woke mannetje met schoon achtertuintje.

 

Vandaag in het nieuws; hij is boos op rechtse partijen die nu linkse partijen, waaronder zijn door de kiezer gedecimeerde partijtje, uitsluiten.

 

Geweldig toch? Is hij nu dan vergeten dat juist en ook zijn partij de PVV nadrukkelijk uitsloot bij de vorige verkiezingen?

 

Natuurlijk is hij dat niet vergeten, sterker nog, dat weet hij verdomd goed, maar daarover zwijgt hij nu in alle talen. En zijn minstens zo doortrapte aanhangers ook. Hypocriet zooitje.

 

Elk volk krijgt de leiders die het verdient.

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 98, 30 augustus 2021

 

Zo, is het al een beetje ingedaald, beste kiezer? Al enig besef van wat voor vlees u met mevrouw Sigrid -het moet anders/nieuw beleid/hier scheiden onze wegen- Kaag in de kuip hebt gestemd?

 

Ik zie het zo; de gemiddelde D66'iger (Of GroenLinks of whatever welke zogenaamde woke, elitaire, politiek correct linkse partij ook) is gevallen voor deze mevrouw of vergelijkbare figuren. Zonder al te veel in de verkiezingsprogramma's te hebben gekeken.

 

 Nee, D66 stemmen (en vergelijkbare links kerken) is een 'way of life'. Daarmee geef je aan tot een elite te behoren,  een zogenaamd weldenkende en tolerante woke elite. Het gevoel van elitaire verhevenheid boven het klootjesvolk is de beloning. Het (universitaire) onderwijs, de rechterlijke macht en de media zijn er mee doordrenkt. En wee degene die een tegengeluid laat horen! Want humor, nuance en tolerantie zijn in de (extreem) linkse hoek heel ver te zoeken. Pas op het vingertje!!

 

Volkomen blind zijn de zogenaamd politiek correcte figuren voor het feit dat ze met deze misplaatste links elitaire houding dit land volledig naar de knoppen helpen. Direct klaar met het moraliserende vingertje als de gewone man in de gewone straat een beetje boos wordt omdat zijn achtertuintje ernstig wordt vervuild met linkse idealen. Kinderlijk verbaasd als hun schreeuwend afgedwongen inclusiviteit, diversiteit, klimaathysterie, immigratiebeleid en talloze ander linkse hobby's leiden tot polarisatie, onrust en geweld. Totaal blind voor de werking van de menselijke natuur. Teveel ratten in een kooitje maken elkaar uiteindelijk dood. Het feit dat de gemiddelde Nederlander juist niet racistisch is, maar dat in helaas veel gevallen wel wordt door bijvoorbeeld het idiote linkse geloof in het sprookje van de multiculturele samenleving is daar een schrijnend voorbeeld van.

 

 Geen enkel besef van de schade die ze aanrichten met hun linkse kerk. Dom, ongelofelijk elitair dom.

 

P.S; via de contactpagina op deze site staat het de linkse kerk vrij om mij van repliek te dienen. Wel met keiharde feiten onderbouwd graag, anders liever  in uw linkse bubbeltje blijven.

 

En voordat u reageert; brengt u gerust eerst een bezoekje aan de gewone man (excuus, lees voor 'man' hierna vooral ook; de gewone man/vrouw/mens/lhbt'er) in een gewone flat in een gewone achterstandswijk. De gewone man die inmiddels al jarenlang wacht op een andere huurwoning maar zich gepasseerd ziet door een statushouder, de gewone man die de balkons van de flats ziet dichtgroeien met schotelantennes om kwijlend de grote roerganger te kunnen bekijken, de gewone man die zijn straatbeeld ziet verworden tot iets wat in Turkije of Marokko niet zou misstaan en die na zessen in de avond maar beter binnen kan blijven omdat de kans op beroving door van die schattige allochtoontjes zonder werk of opleiding (ja ja, schuld van de witte, westerse mens die geen kansen geeft) maar wel met blitse scooter en dure schoenen heel erg groot is.

 

En daarna aan diverse universiteiten waar elitaire, woke docenten dansen naar de pijpen van elitaire, woke politici en ja ook naar die van snel gekwetste elitaire, woke studentjes die niets meer willen horen wat niet in hun elitaire woke straatje past.

 

En daarna aan diverse kunstgezelschappen of musea die hun subsidie deels of geheel zijn verloren om dat ze niet divers of inclusief genoeg waren.

 

En daarna aan Geert Wilders die al jarenlang wordt beveiligd. Omdat iedereen hier in dit land alles mag zeggen behalve hij. Omdat het openbaar Ministerie (inmiddels ook behoorlijk D66 woke en elitair) niets doet als een bekende schrijver over Baudet zegt; we gunnen hem een wandeling langs de snelweg. Dat niets doet als een universitair docent in relatie tot Baudet roept; Waar is Volkert als je hem nodig hebt? Dat niets doet als een demonstrant over Baudet roept; als je Baudet dood wilt hebben roep je gewoon pief paf poef? 

 

Maar er wel als de kippen bij is om de gewone Nederlander te kwellen met vervolging als hij ook maar een heel klein beetje over hun elitaire racisme meetlatje is gegaan?

 

En daarna aan Amsterdam, waar talloze bruggen en grachtenwanden dreigen te bezwijken aan de gevolgen van achterstallig onderhoud. Een stad die al veel te lang wordt geteisterd door een volkomen hysterisch, misplaatst elitair zooitje intolerante linkse bestuurders, onder aanvoering van de slappe maar wel heel woke mevrouw Halsema die onze politie agenten tijdens het fouilleren gaat laten controleren door burgers. Een stad waar altijd ruim geld voorhanden is voor linkse hobby's, maar waarin de armoede en criminaliteit welig tieren en het aantal dak- en thuislozen inmiddels tot ongekende hoogtes is gestegen. Die stad dus.

 

Doet u dat allemaal eerst even voordat u reageert? Dank u.

 

info@rekenschapgraag.nl

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 97, 20 augustus 2021

 

Gezamenlijke score PvdA en GroenLinks

 

TK 1998; 56 zetels

TK 2003; 50 zetels

TK 2012; 42 zetels

TK 2017; 23 zetels

TK 2021; 17 zetels

 

Dan is een eventuele regeringsdeelname in het opperkameleon kabinet Rutte lieg, bedrieg, vergeet en konkel 4 natuurlijk volkomen logisch en democratisch.

Het is mij inmiddels echt wel duidelijk; de meeste politici hebben uitsluitend nog iets met hun eigen partijtje en met hun volkomen misplaatse verlangen naar regeren. Nieuw beleid, ander beleid, het moet anders, samen verder, bla bla bla, oude wijn in nieuwe zakken. Met mij, de gewone kiezer hebben zij al heel lang niets meer. Afstandelijke, arrogante en misplaatst elitaire regenten.

Druk bezig met woke, inclusiviteit, diversiteit, lhbt en wat voor meer afgedwongen onzin dan ook. Volkomen blind voor onaanvaardbare immigratiestromen, zware (allochtone/Marokkaanse) criminaliteit, oprukkend China, gedweep met (ook foute en levensgevaarlijke) moslims, idioot hoge belastingdruk, almaar afnemende voorzieningen, een kreunende rechterlijke macht, steeds verslechterend onderwijs en na het strooien van al uw (deels verspilde) corona miljarden nog niet EEN IC bed of verpleegkundige erbij.

Ik begrijp werkelijk niet hoe velen van u dit schandalige theater nog durven voortzetten en dat met droge ogen. Schaamteloos en veelzeggend over uw ware intenties. Maar ik begrijp het wel hoor; u moet wel; buiten de veilige lijntjes van uw partijtje bent u -zonder een nieuw plekje in Rutte's banencaroussel- helemaal niets.

 

 

*********************************************************************************************************

Nummer 96, 19 augustus 2021

 

Ik ben zo benieuwd hoe onze zelfbenoemde onmisbaarheid en debating Houdini Rutte en mevrouw 'nieuw beleid is my middle name' Kaag aan u en mij gaan verkopen dat zij een kabinet in elkaar hebben geflanst van partijen die niets met elkaar hebben, maar die desondanks vanwege partijbelangen en machtshonger toch gaan meeregeren en waar de meerderheid van de kiezers niet op zat te wachten.

 

Echt zo benieuwd naar dat nieuwe beleid, ik kan niet wachten.

 

En de meerderheid van het volk gaat het weer gewoon vreten, zich allang niet meer bewust dat wij al tien jaar worden aangestuurd door een kille sloper die overtuigd is van zijn eigen onmisbaarheid. Een man zonder structurele plannen, verslaafd aan het politiek spel. Rutte is er niet voor Nederland, Nederland is er voor Rutte. En in zijn kielzog? Ja-knikkers, hielenlikkers en tassendragers, de meesten volslagen incompetent en zonder al te veel inhoudelijk kennis van het werkveld waarin zij zich menen te mogen bewegen namens mij, ook een kiezer!!!

 

Want zo ziet het zooitje eruit lieve mensen;

 

Een roerganger die volledig verslaafd is aan het politiek spel en de binding met de gewone, doorsnee gemiddelde Nederlander die dit land ziet verloederen al heel lang kwijt is.

Een minister van defensie die voordien nog nooit een militair van dichtbij had gezien.

Een volledig stuurloze en daarom ook vrijwel onzichtbare minister van onderwijs die richtingloos met miljarden smijt zonder ook maar enig onderwijsprobleem structureel aan te pakken.

Een regenteske minister van justitie die geregisseerde krokodillentranen laat over zijn niet bepaald coronaproof huwelijksfeestje en die echt thuis hoort op de zuidas, maar absoluut niet in het Haagse.

Een volkomen misplaatst elitaire links politiek correcte, regenteske en arrogante minister van binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties.

Een zogenoemd nieuw beleid, maar geen haar beter dan Rutte minister van buitenlandse zaken.

Een ex- onderwijzer met carnavalsschoenen op Volksgezondheid.

Een hysterisch knetterlinkse en misplaatst politiek correcte deugneus op Onderwijs, cultuur en wetenschap die alleen nog maar opgewonden wordt van woke, diversiteit, inclusiviteit en meer van dat soort afgedwongen onzin.

Een met alle winden vrolijk mee waaiende minister van financiën.

Een minister voor rechtsbescherming die voornamelijk rechtsbescherming sloopt.

En zo nog wat overige in het Haagse ronddolende incompetente figuren en hulpeloze staatssecretarissen.

 

Allen zeer bedreven in het formuleren van slecht afrekenbare  doelstellingen en het wegmoffelen van adviezen van mensen die echt verstand van zaken hebben. Alles voor het partijtje en de zeteltjes.

 

Kennis van zaken? Niet nodig. Kunnen konkelen, draaien en verloochenen? Graag!!!!

 

Bah.  

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 95, 16 augustus 2021

 

 

Vandaag wil ik het even met u hebben over de door veel links politiek correcte deugneuzen zo gedroomde multiculturele samenleving.

 

En ja beste lezer, lees vooral wat u wilt lezen en als u na lezing van dit stukje een onweerstaanbare behoefte voelt om mij in de PVV FVD of vergelijkbare hoek te plaatsen, be my guest, ga vooral uw gang.

 

Ooit gehoord van gezond verstand, common sense? Okay, gaat ie;

 

Frans Timmermans, u weet wel, dat volkomen uit de hand gelopen ego, die zelfbenoemde hysterische klimaatpaus te Brussel, beroepspaniekzaaier en welbespraakt volksmenner, riep eens; 

 

 “The future of the world is diversity…. To fight is like trying to unscramble scrambled eggs. It makes a mess. Let’s enhance diversity.”

 

Ja ja, immigratie, meer meer immigratie.

 

Ik zeg; de multiculturele samenleving is een Fata Morgana, een sprookje dat uitsluitend in de Efteling thuishoort.

 

Minister Blok riep enige tijd geleden:

 

"Noem mij een voorbeeld van een multi-etnische of multiculturele samenleving, waar de oorspronkelijke bevolking nog woont En waar een vreedzaam samenlevingsverband is. Ik ken hem niet."

 

Frits Bosch (Publicist/spreker/econoom) zegt vandaag in het nieuws;

 

"Nederland is een multiculturele puinhoop. Na tien jaar Mark Rutte durf ik met een gerust hart te stellen: Nederland is een 'failed state'.

 

Tja, beste lezer, ik schrijf elders op deze site dat er in dit land voor iedereen die bereid is goed te integreren, hard te werken en te laten zien wat hij of zij waard is een plekje is. De gemiddelde Nederlander is namelijk NIET racistisch, maar dankzij het deugneuzen beleid zullen velen dat straks vanzelf worden. Dat is geen wens van mij beste lezer, nee, dat is slechts een kille, logische constatering voor wie bereid is met gezond verstand naar de feiten te kijken. 

 

De ongebreidelde stroom kanslozen die we nu onder enthousiaste aanmoediging van de politiek correct linkse, moralistische en misplaatst elitaire deugneuzen over ons heen laten komen leidt op termijn slechts tot polarisatie, tot verdeeldheid, tot een onhoudbare druk op gezondheidszorg en sociale voorzieningen, tot maatschappelijke onvrede en onrust en tot veel, heel veel criminaliteit.

 

De prijs die wij gaan betalen voor dit Fata Morgana zal hoog zijn , heel hoog, fataal hoog vermoed ik.

 

Beste Haagse boven ons gestelden; gebruik uw gezond verstand, treedt fel en krachtig op tegen de megalomane, psychopatische en criminele leiders van deze wereld. Leiders die niet aarzelen om het eigen volk te beroven, te vermoorden, te mishandelen en te onderdrukken, uitsluitend tot behoud van de eigen macht en het eigen crimineel (ook via ons ontwikkelingsgeld) vergaarde vermogen. Dat is de reden dat veel mensen uit die landen op drift raken en elders, dus ook hier, geluk en veiligheid zoeken.

 

Help daar!!!!!!! Geef de mensen geen vis maar leer ze vissen.

 

Heb nou eindelijk eens het lef om het probleem bij de naam te noemen. De gemiddelde Nederlander zal u innig dankbaar zijn en u belonen via het rode potloodje. Nou, is dat geen mooi vooruitzicht, boven ons gestelden? Want daar doet u het toch voor?

 

"The problem with the world is that intelligent people are full of doubt, while the stupid ones are full of confidence. "

 

Charles Bukowski-

 

 

 

 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 95, 10 augustus 2021

 

 

 

Even ter relativering van de Nederlandse politiek links correcte klimaathysterie.

 

 

 

De totale oppervlakte van Nederland in vierkante kilometers is; 41.543 km2

 

 

 

De totale oppervlakte van de aarde in vierkante kilometers is; 510.000.000 km2

 

 

 

In procenten beslaat Nederland dus 0,00815% van het aardoppervlak.

 

 

 

En europa dan, kan europa de wereld redden?

 

 

 

De oppervlakte van heel europa bedraagt; 10.400.000 km2

 

 

 

Dat is 2,039% van het aardoppervlak.

 

 

 

En Azie dan?

 

 

 

Azië is het grootste werelddeel op de planeet Aarde. Aan de westkant grenst het aan Europa en Afrika, in het noorden aan de Noordelijke IJszee, in het oosten en zuidoosten aan de Grote Oceaan en in het zuiden aan de Indische Oceaan. In het jaar 2006 telde het continent circa 3,97 miljard inwoners, ofwel 61% van de totale wereldbevolking (6,5 miljard). Azië, met een oppervlakte van 43.810.000 km², bedekt 8,6% van de totale oppervlakte van de Aarde en 29,4% van de totale landoppervlakte.

 

 

 

Maar volgens klimaatgoeroes Timmermans, Samsom en Klaver, om er maar een paar te noemen, zijn zij degenen die de wereld gaan redden met hun megalomane, hysterisch plannen die u gaat betalen beste burger.

 

 

 

Jesse Klaver gezien en gelezen vandaag? Hij ruikt het pluche met zijn groene agenda.

 

 

 

En de zwakkeren in deze samenleving waar juist deze partij voor zou moeten staan? Deze regenteske figuur heeft inmiddels meer dan voldoende aangetoond daar alleen wat mee te hebben als dat zijn partijtje helpt; zie hieronder:

 

 

 

 https://www.wyniasweek.nl/kamerleden-groenlinks-hebben-niets-te-vertellen/ 

 

 

 

 https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/01/kijk-gl-pief-jesse-klaver-spant-suicidale-vrouw-voor-zijn-electorale-karretje-daarvoor-zetten-wij-ons-in/

 

 

 

  

 

Het pluche lonkt, de aarde moet worden gered, stem op de Jessias mensen!!!

 

 

 

Mijn idee beste burger?

 

 

 

Jazeker, er is wat aan de hand met het klimaat, ik zal de laatste zijn om dat te ontkennen. Maar laten we dit in hemelsnaam verstandig aanpakken en ons niet laten leiden door hysterie en politieke luchtfietserij over uw rug beste kiezer.

 

 

 

Tijd om ons eens heel kritisch uit te laten jegens de grootste vervuilers in de wereld, of durven we dat niet en pakken we onze eigen burgers keihard aan en laten we die opdraaien voor hysterische en megalomane plannen.

 

 

 

U mag het zeggen beste kiezer!

 

  

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 94, 16 juli 2021 

 

 

 

Het is voor de regelmatige lezer van deze site echt geen geheim meer dat ik Jesse Klaver een naar, dom en sluw mannetje vindt.

 

 

 

En ik dacht dat dat bijna niet meer kon, maar heel recent zakte hij toch nog verder in mijn achting. Daags na de overstromingen in het zuiden van het land schrijft hij op twitter;

 

 

 

 

    Heel veel sterkte gewenst in Limburg.

 

 

     

 

Wat een

    verdrietige voorbode van een van de gevolgen van de klimaatcrisis: extreem weer. We moeten doen wat nodig is om erger te voorkomen. 

 

 

 

Zo steekt dit mannetje dus in elkaar. De ellende van de mensen daar direct aanwenden voor zijn eigen politieke agendaatje. Exact dezelfde politieke smerigheid voor eigen gewin als hieronder;

 

 

 

https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/01/kijk-gl-pief-jesse-klaver-spant-suicidale-vrouw-voor-zijn-electorale-karretje-daarvoor-zetten-wij-ons-in/

 

 

 

Enge man, met die dame op nummer 9 van zijn kieslijst, eng mens met enge gedachten, maar voor Jesse geen probleem. Biomassa, klimaathysterie, bedrijven bashen, immigratie, moslimknuffelen, geen punt voor Jesse.

 

 

 

Wanneer wordt dit voor dit land ronduit schadelijke figuurtje nu eindelijk eens massaal weggestemd. Ik kan niet wachten. Ziet er ook niet uit met zijn Italiaanse maatpakjes en kekke suede schoentjes zonder sokken. Als een aangeklede aap. Als je van jezelf geen stijl hebt is dat ook niet te koop Jesse.

 

********************************************************************************************************* 

 

Nummer 93, 15 juli 2021

 

 

 

Heel langzaam maar heel zeker zijn we verworden tot een humorloze, politiek links correcte, klimaathysterische, inclusieve, diverse, woke, gekwetste zieltjes en rechten opeisende slappe hap.

 

 

 

Het vrije woord in het onderwijs, tot aan universiteiten toe, staat onder druk. Gekwetste studentjes schreeuwen als speenvarkens als ze iets moeten lezen of aanhoren dat in hun ogen vies oud wit westers is. Musea en kunstgezelschappen worden gekort op hun subsidies als ze niet inclusief en divers genoeg zijn. Genderneutrale toiletten, vrouwenquota in het bedrijfsleven, meer aandacht voor lhbtérs of hoe ze zich ook allemaal noemen. Op een Engelse universiteit is zelfs voorgesteld om allochtonen die niet zo goed kun spellen daar niet meer op af te rekenen, dat is discriminerend.

 

 

 

Toe maar mensen; op naar een maatschappij waarin elke minderheid schreeuwend zijn plek heeft opgeëist, ruimhartig gefaciliteerd door woke, politiek correct en volkomen misplaats elitair links Nederland.

 

 

 

Heeft nou echt niemand in de gaten dat die humorloze linkse idioterie dit land onherstelbaar beschadigt en verzwakt? 

 

 

 

We zijn op weg naar collectieve domheid door afgedwongen en juist daardoor niet duurzame gelijkheid.

 

 

 

Gelijkheid bestaat niet mensen. Hard werken voor je plekje wel. En de echt hulpbehoevende helpen, maar dan wel verstandig. Niet omdat jou dat een politiek correct links en elitair gevoel geeft. Daarmee maak je dit land zwakker en zwakker.

 

 

 

Stel; je beland na een heel ernstig ongeluk in een ziekenhuis. Een team van artsen en traumachirurgen stelt alles in het werk om je er doorheen te slepen, het liefst zonder ernstige gevolgen voor de rest van je leven.

 

 

 

Dan hoop je toch dat de allerbeste artsen met jou bezig zijn. Artsen die door keihard  werken, studeren en oefenen de top in hun vak hebben bereikt. Dan heb je toch liever geen artsen aan je bed die vanwege hun seksuele geaardheid of huidskleur en schreeuwend en slecht spellend hun plek hebben bereikt en dat bijna niemand meer heeft gekeken naar hun vakinhoudelijk kennis en vaardigheden. 

 

 

 

Dan wil je toch  alleen artsen die juist hebben bewezen dat niet iedereen gelijk is? Ander voorbeeld; je rijdt over een enorme hangbrug, echt een wereldwonder. Dan mag je toch hopen dat daaraan alleen de allerbeste technici hebben gerekend en dat daaraan alleen de allerbeste architecten te pas zijn gekomen? Of is het al goed genoeg dat de brug in elkaar is geflanst door matige kwaliteit leverende woke, inclusieve, diverse en gekwetste minderheden?

 

 

 

Of zeg ik nou iets heel ergs?

 

 

 

Koester verschillen, respecteer elkaar.

 

 

 

Niet schreeuwend je plek opeisen, maar gewoon je mond houden en laten zien wat je waard bent. Smoel houden en aan de slag, zwart wit, pimpelpaars, iedereen.

 

 

 

Kansen pakken, niet opeisen

 

 

 

Als we zo nog langer doorgaan worden we collectief steeds dommer en slapper. En ik weet nu al wie niet kunnen wachten om daar gepast misbruik van te maken. De Chinezen! En de koranvaste lullen, om met Lale Gul te spreken. Wie is Lale Gul, hoor ik u roepen?

 

 

 

https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/lale-gul-schreef-een-boek-over-haar-streng-islamitische-opvoeding-en-werd-verketterd-ik-word-een-nestbevuiler-genoemd~b279c388/

 

 

 

Heeft u dat, mevrouw Kaag, meneer Klaver?

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 92, 30 juni 2021

 

 

 

Zo beste kiezer; prikje gehad, vliegreisje geboekt, wat kan u gebeuren!

 

 

 

En na de zomer is de massale, arrogante, regenteske en volstrekt onverantwoorde slooporgie, aangericht door onze zelfbenoemde hoogheid onmisbaarheid Mark Rutte en alle hielenlikkers en tassendragers in zijn kielzog allang door u vergeten en komt er een Rutte vier. Dat zal overigens geen lang leven zijn beschoren, want de instabiliteit in het Haagse kun je vanaf de Waddeneilanden ruiken, maar dat deert deze man niet, met een regeerrecord op zak is er in Brussel vast een heel mooi plekje voor hem gereserveerd!!!

 

 

 

Hopen dat hij daar net zo tekeer gaat tegen die volstrekt ondemocratische en opgeblazen egotripper Frans Timmermans (en dat andere klimaathysterische hielenlikkertje Samsom) als nu tegen Hongarije, maar dat zal wel valse hoop blijken denk ik.

 

 

 

Wel geinig gisteren (29 juni 2021); Geert Wilders noemde Sigrid Kaag een heks.

 

 

 

Dat was niet aardig Geert, je hebt hiermee heel wat heksen echt beledigd!

 

 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 91, 18 juni 2021

 

 

 

En het wordt erger mensen, nog vele malen erger dan in uw stoutste dromen. Heeft u onze grote zelfbenoemde onmisbaarheid Rutte een beetje gevolgd? Hij is nu begonnen aan zijn grote slijmoffensief naar GroenLinks. Met een door GroenLinks geschreven klimaatgroen boekje in de hand sprak hij de kamer toe en slijmde en paaide GroenLinks met welhaast kinderlijk enthousiasme.

 

 

 

Het droop er vanaf; ik vind jullie heel erg lief, mag ik dan nu doorregeren. Ik weet, lieve mensen, dat onze partijen van oorsprong mijlenver van elkaar verwijderd waren, maar om te kunnen regeren buigen we de boel zo dat het toch kan. Oh, wat vind ik jullie lief.

 

 

 

Wat een walgelijke, doortrapte en doorzichtige vertoning is dat zeg. Bah en nog eens bah!!!!!!

 

 

 

Wilt u nog meer bewijs voor het feit dat roerganger Rutte tot alles bereid is om aan dat roer te blijven.

 

 

 

Hij verandert van koers als een kameleon van kleur, verloochent alles waar zijn partij voor staat (by the way; waar staat die partij eigenlijk voor?) en vooral, hij veegt zijn .... af met de kiezer. En de haan kraaide eenmaal!

 

 

 

En sluwe klimaatgek, moslimknuffelaar, immigratiefan en bedrijven basher Klaver lacht in zijn vuistje, hij kan het regeringspluche al ruiken. Gedecimeerd door de kiezer, maar hij zit er straks hoor, let u maar op! Er gaat zich een wonder voltrekken! Jezus die over het water liep verbleekt bij deze vertoning.

 

 

 

Wat een smerig circus zonder zelfreinigend vermogen is het daar in Den Haag. En dan druk ik mij nog heel netjes uit, tot ernstiger termen zal ik mij hier niet verlagen.

 

 

 

Enne, voor de mevrouw Kaag adepten; al een beetje in de gaten wat voor vlees u met haar in de kuip hebt gestemd? Geen haar beter dan Rutte, ook zij is met het grote GroenLinks knuffelen begonnen.

 

 

 

En het meest trieste is nog wel; ik zou niet eens een alternatief meer weten; ze zijn allemaal even erg. Extreem linkse woke, moralistische moslimknuffelaars, halve bruinhemden, christenen met slappe ruggen, kleurloze meelopers, Erdogan adepten, splinterschreeuwers. 

 

 

 

Wat een troep. Volledig veroorzaakt door VVD, PvdA en CDA. Die partijen stonden ergens voor, maar zijn inmiddels verworden tot ondoorzichtige bolwerken van machtswellustelingen die elkaar voor de bus of in de slangenkuil gooien. En in dat gat springen dan allemaal mistige en zwakke broeders. U heeft uw zware verantwoordelijkheden ernstig verzaakt!

 

 

 

Elk volk krijgt de leiders die het verdient.

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 90, 11 juni 2021

 

 

 

Voor het idiote theater dat daar in Den Haag voor formatie moet doorgaan heb ik maar één klassificatie;

 

 

 

SMEERBOEL!

 

 

 

De ene dag fakkelen ze elkaar tot op de enkels af, de andere dag slijmen ze zich helemaal suf.

 

 

 

Dit hele proces heeft NIETS, maar dan ook helemaal NIETS meer met u te maken, beste kiezer.

 

 

 

Het gaat hier uitsluitend nog om de partijbelangen van machts- en pluchehongerige huichelaars. En het krankzinnige  compromis dat hier uitrolt -en wat NIEMAND in dit land heeft gewild- wordt straks uiteraard weer aangestuurd door onze zelfbenoemde 'hoogheid onmisbaarheid'  met haperend geheugen. Maar hij heeft ontzettend veel zin in een nieuwe regeringsperiode, dat dan weer wel.

 

 

 

Wat een SMEERBOEL

 

 

 

Ja, ja beste kiezer, op wie moeten we een volgende keer nou eens stemmen, weet u het nog? Weet u nog een rechtschapen partij c/q politicius die NIET bereid is om alles waar zijn of haar partij voor staat, zichzelf EN de kiezer te verloochenen om maar mee te kunnen regeren?

 

 

 

Ik hoop oprecht dat Caroline van der Plas haar rug recht houdt en zichzelf verschoond houdt van deze smeerboel, dan heeft ze de volgende keer mijn stem!

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 89, 04 juni 2021

 

Telegraaf vandaag;

 

Oud-minister Ronald Plasterk veegt op schitterende wijze de vloer aan met het Klimaatakkoord, en dan met name met de nep-duurzame stroomopwekking via biomassa die ons door de strot wordt geduwd door GroenLinks. Zoveel gekkigheid, schrijft de PvdA’er (!), heeft hij van zijn leven nog niet gezien.

 

Je zult het misschien niet geloven, maar de Nederlandse natuur en ons milieu zijn er de afgelopen jaren op achteruit gegaan. Niet door het wangedrag van al die rechtse types die lak hebben aan alles wat groen is, maar door het Klimaatverdrag en dan met name door het item waar GroenLinks zo ontzettend veel van houdt: biomassa. 

 

 

 

Geweldig toch, zo'n verstandig tegengeluid?

 

 

 

Maar het erge is, die doodenge man, ja ik heb het over Jesse Klaver, lijkt steeds meer invloed te krijgen in de Haagse politiek. En dat terwijl we het hier hebben over een man die dit prachtige land met zijn waanideeën  ongekende schade toebrengt; biomassa, klimaathysterie, multinationals bashen, volstrekt onverantwoorde immigratiewensen, een moslima met doodenge gedachten op plaats negen op zijn kieslijst. 

 

 

 

Het ego van deze man, met zijn suitsupply jasjes en kekke suede schoentjes, is volledig, maar dan ook echt volledig uit de hand gelopen. Deze man is in alle opzichten een bedreiging voor ons welzijn en bijna niemand ziet het.

 

 

 

Ik wel en ik blijf strijden tegen deze doodenge schertsfiguur. Tegen die krankzinnige linkse hysterie. Rampzalig en onverantwoord dat zo'n figuur in ons landsbestuur zit.

 

 

 

P.S. bent u er nu eindelijk achter, beste kiezer, dat de dames Kaag en Ollongren werkelijk geen haar beter zijn dan ' Zijne hoogheid zelfbenoemde onmisbaarheid' Mark Rutte?

 

 

 

 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 88, 01 juni 2021

 

 

 

Lachwekkend, triest en ook een beetje zielig.

 

 

 

Onze volkomen stuurloze, kleurloze en feitelijk volledig onzichtbare minister van onderwijs, Arie Slob, doet in het zicht van het einde van de lockdown nog een heldhaftige duit in het zakje. Er was namelijk een schooldirecteur die het bestond om een beetje te sputteren tegen de volledige opening van scholen (welgeteld nog een paar dagen les) en die beste man werd door deze strenge minister op het matje geroepen. Trots op Arie hoor!!!!!!!

 

 

 

Trouwens, beste meneer Arie Slob; heeft u al een plannetje bedacht hoe u gaat controleren dat die enorme bak geld van 6,5 miljard die u volkomen richtingloos het onderwijs in gaat slingeren ook een beetje goed besteed wordt? Arno Visser, de president van onze rekenkamer, heeft u meer dan duidelijk gewaarschuwd voor een debacle. Niet gehoord, niet gezien ook zeker?

 

 

 

MIJN BELASTINGGELD ZIT DAAR TUSSEN MENEER SLOB, LET U EEN BEETJE OP?

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 87, 31 mei 2021

 

 

 

Oud politicus Lucas Hartong doet (een serieuze en goed onderbouwde) aangifte tegen (de hautaine en regenteske) Sigrid kaag wegens financiering van terrorisme. Moedig van deze man, maar ook naief. De rechterlijke macht en het OM zijn doordrenkt van D66-igers en het D66 denken. Die verzinnen met z'n allen heus wel een kronkel om in dit geval zeker niet tot vervolging over te gaan. Daar zet ik een heel goede fles wijn op!

 

 

 

********************************************************************************************************* 

 

Nummer 86, 26 mei 2021

 

 

 

https://nos.nl/artikel/2382496-extra-maatregelen-tegen-groeiende-radicalisering-in-utrecht

 

 

 

Ik ga het even snoeihard zeggen; het is de knetterlinkse SP-GroenLinks-D66 zelfbenoemde diversiteits- en woke elite die dit ruimhartig heeft veroorzaakt en vervolgens even ruimhartig laat voortwoekeren.

 

 

 

Daarmee zijn zij voor de volle 100% verantwoordelijk voor de enorme prijs die onze samenleving in de vorm van laaggeletterdheid, collectieve haat tegen de witte Nederlander en ongelofelijke domheid onder religieuze fanatici, criminaliteit en radicalisering gaat betalen.

 

 

 

En die prijs zal hoog zijn.

 

 

 

Maar dan zijn ze NIET thuis. 

 

 

 

Wat mij betreft is dit gewoon schandalig en schadelijk gedrag, vermomd in elitair linkse idealen.

 

 

 

Zo dom, zo verschrikkelijk dom! Met hun ogenschijnlijk sociale beleid brengen ze dit land ongekende schade toe. Als je dat in dit prachtige land bewust doet via je politiek agenda ben je wat mij betreft geen haar beter dan de gemiddelde crimineel.

 

 

 

Snoeihard genoeg zo?

 

 

 

En onze grote, volgens hemzelf onmisbare roerganger Mark Rutte faciliteert dit al even ruimhartig omdat hij wil regeren ten kost van echt alles. Al moet hij daarvoor zichzelf, zijn partij en de kiezer voor verloochenen, geen enkel punt, dat knetterlinkse Rutte 4 komt er.

 

 

 

Rutte is er niet voor dit land, dit land is er voor Rutte. Nederland is zijn politiek speeltuin, hij kan niks anders en wij betalen de prijs voor zijn volledig uit de hand gelopen narcistische ego.

 

 

 

Dit gezien?

 

 

 

https://www.bnr.nl/nieuws/binnenland/10434954/burgemeesters-vragen-deltaplan-arme-wijken

 

 

 

 

 

Niet gezien meneer Rutte? Dit is wel degelijk het resultaat van uw 10 jarige slooporgie. Schandalig, ronduit smerig en schandalig. En met uw knetterlinkse Rutte 4 gaat dit er gegarandeerd niet beter op worden wegens te druk met inclusiviteit, diversiteit, woke- en klimaathysterie en meer Europa. 

 

 

 

Dank u wel!

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 85, 21 mei 2021 

 

 

 

mr Arno Visser (President van de rekenkamer, voor het geval u dat niet wist) heeft al vele jaren (forse) kritiek op de inrichting van overheidsbestedingen en dan met name de controle daarop. Iets wat ik op deze site ook al jaren roep en deze site heet ook niet voor niets 'rekenschapgraag' maar dat terzijde.

 

 

 

In 2017 schreef dhr. Visser in Elseviers Weekblad (Januari nummer);

 

 

 

"Of miljarden zinnig worden besteed, is niet of nauwelijks te achterhalen."

 

 

 

Pittige stelling vindt u niet?

 

 

 

Okay; terug naar 20 mei 2021; VIER JAREN VERDER!!!!!!!!!; de rekenkamer uit wederom forse kritiek op de besteding van belastinggeld en dan met name de controle daarop. Ruim 9 miljard - negenduizend miljoen - 9.000.000.000,-- is niet te verantwoorden.

 

 

 

En dan de reacties van de heren Hoekstra en De Jonge; de regenteske arrogantie droop er vanaf. In feite komt hun reactie hier op neer; crisis mensen, kan wel eens wat mis gaan, niet zeuren. We hebben er weer van geleerd en zullen kijken of het beter kan.

 

 

 

9.000.000.000,--

 

 

 

Moet u eens kijken beste lezer, als u een paar tientjes te laat aan de overheid betaalt krijgt u een meedogenloos incasso-apparaat over u heen, maar als de heren daar in Den Haag feitelijk en nauwelijks verantwoording willen (en neemt u van mij aan, dat kunnen ze niet eens) afleggen over 9 miljard dan stemt mij dat triest.

 

 

 

Maar ja, dat ze daar in Den Haag echt lichtjaren van de kiezer af staan hoef ik u niet meer te vertellen toch?

 

 

 

Wat een trieste ellende en dan krijgen we straks ook nog een centrumlinks Rutte 4 waar NIEMAND om heeft gevraagd. Maar regeren zal Rutte, al moet hij daar al zijn principes en z'n hele partijprogramma voor inleveren, regeren zal ie!

 

 

 

Die man moet echt worden onderzocht, het is een loepzuivere narcist.

 

 

 

Best eng, zo'n man die er tot in al zijn vezels van overtuigd is dat dit land niet zonder hem kan. Maar ondertussen dendert ie al tien jaar over de gewone, gemiddelde Nederlander en heeft hij een slooporgie van jewelste aangericht in thuiszorg, jeugdzorg, rechterlijke macht, onderwijs, politie, uw portemonnee en heeft hij door de vingers gezien dat hele wijken in grote steden zijn veranderd in onveilige gebieden waar de immigrant via de schotel kwijlend naar grote leiders (criminelen) als Erdogan kijkt. Maar als u hem vraagt hoe dat allemaal zo heeft kunnen gebeuren dan, ..., ach, laat ook maar. Wat een ellende.

 

 

 

Ik verheug mij nu al op dat Rutte 4; meer Europa, immigratie, klimaathysterie, woke, diversiteit, inclusiviteit en whatever meer afgedwongen en door gekwetste/gekwelde minderheden bij elkaar geschreeuwde ellende.

 

 

 

Waar oh waar is toch het gezonde verstand gebleven?

 

 

 

******************************************************************************************************

 

Nummer 84, 16 mei 2021

 

Vandaag door mij verzonden aan alle 150 leden van de tweede kamer.

 

 

 

Geachte leden van de tweede kamer,

In vervolg op mijn e-mail van gisteren -over de gemiddelde Nederlander in de knel- lijkt het mij goed dat u hier massaal aandacht voor vraagt in plaats van al dat politiek geneuzel over woke, correcte musea met diverse kunst en genderneutrale toiletten. Hier is sprake van een ernstige ondermijning van rechtstaat en veiligheid door niets ontziende criminelen zonder een spoor van geweten.

 

Ik breng dit wat ongepolijst, uw inzet wordt door mij echt gewaardeerd, maar het is wel belangrijk dat u zich richt op de identiteit en veiligheid van en in dit land, en neeeeeee, ik ben absoluut geen aanhanger van Baudet, maar wel een heel gewone, gemiddelde Nederlander die zich zorgen maakt over onze slappe houding. Die gaat ons nog heel duur komen te staan.

Wat mij betreft; wat minder nu al verspilde miljarden naar onderwijs, het stokpaardje van onze kleurloze/stuurloze minister van onderwijs , hij weet echt niets beters te verzinnen dan een bak geld (vraag Arno Visser, president van u bloedeigen rekenkamer waarom die miljarden nu al verspild zijn) en bijvoorbeeld zinloze biomassa subsidies en al dat geld naar een overweldigend krachtig leger extra politie, zwaar bewapend en voorzien van alle middelen om deze ellende uit te roeien. 

Dit zijn uw KIEZERS en die worden hier ernstig, heel ernstig bedreigd!

https://nos.nl/artikel/2359896-fruitimporteur-jarenlang-afgeperst-na-cocainevondst-verdachten-voor-rechter

Doe wat u moet doen; er staan voor de burger, niet met loze woorden en partijpolitiek gewauwel, maar met daden. NU!

Met vriendelijke groet,

Patrick Jacobs

Doorn

P.S.

En vanaf nu ook verplicht elke week -half uurtje per week en twee zinloze vragen minder in het parlement over woke geneuzel en u bent klaar- de volgende websites volgen, dan krijgt u echt voeling met wat er leeft onder de kiezers - de gemiddelde Nederlander dus- die hun buik helemaal vol hebben van die oude bestuurscultuur;

https://www.wyniasweek.nl/

https://kruiendijs.nl/

rekenschapgraag.nl

*********************************************************************************************************

 

Nummer 83, 15 mei 2021

 

Vandaag door mij verzonden aan alle 150 leden van de tweede kamer.

 

 

 

Geachte dames en heren (of moet dat 'geachte mensen' zijn),

 

Het gezonde verstand, het nuchtere denken, het evenwicht, het realisme, verdwijnen in hoog tempo in een hysterische mist van links politiek, zogenaamd correct en in ieder geval volkomen misplaats elitair denken. De gewone gemiddelde Nederlander, waaronder de witte man van middelbare leeftijd die inmiddels dekking moet zoeken, gaat daar een hoge prijs voor betalen. 

Inclusiviteit, diversiteit, gender neutraliteit, klimaathysterie, blinde immigratiehonger, onbegrijpelijke onderdanigheid richting ondemocratisch denkende moslims en gaat u maar door. Zelfs Erik Akerboom, nota bene de man die moet waken over onze veiligheid, is volledig de weg kwijt en doet idiote en ontwrichtende uitspraken. LEES de link hieronder!) Doodeng en een ijzersterk recept voor een verslapt en weerloos land, klaar om te worden opgevreten door landen waar men heel weinig op heeft met democratie en vrijheid (China, Arabisch landen).  Dat deze koers uiteindelijk vele malen meer verwoestend en polariserend zal blijken te zijn dan wat dom extreem rechts gepruttel wil maar niet doordringen tot de linkse elite. Of het dringt wel degelijk door, maar zal men dat nimmer toegeven. Alles voor de linkse agenda. Kijk naar Amsterdam; de bruggen storten in, je struikelt over de Nutella en Kaaswinkels, het stikt er van de kansloze immigranten, de drugscriminaliteit heeft een angstaanjagende omvang bereikt en het aantal dak- en thuislozen niet te tellen, maar oh, wat zijn we woke! Zo verdrietig, die prachtige stad, verwoest in linkse handen. En helaas, dit fenomeen beperkt zich niet tot Amsterdam

En de gewone man (ja, ja, hij is er nog) ziet zijn wijk onveiliger worden, ziet dat zijn wijkagent met de staart tussen de benen afdruipt voor tuig dat denkt dat de straat van hen is, hij ziet dat jeugd- en thuiszorg tot op het bot zijn verschraald en constateert dat zijn kinderen zowat als analfabeet de schoolbanken verlaten (lang leve de -linkse- onderwijsvernieuwers). Maar 'woke' zullen we zijn, hoera!

De Nederlander bestaat niet, riep Maxima die haar man een beetje dom vond. Nou, hij bestaat wel degelijk. Maar van 'woke' Nederland moet hij weg, wegens beperkt en racistisch. En als hij dat ontkent dan is hij een onbewust racist. En zijn museum met witte kunst? Inclusief zal het worden, anders geen subsidie meer. We doen nog net niet aan boekverbranding, maar de eerst 'foute' boeken zijn al verwijderd uit de schappen. Wat een hysterie mensen. Nee, de zwarte mens, de Arabier, de moslim, daar moeten we een voorbeeld aan nemen wegens hun brandschone verleden. Voel u schuldig en leer van hen!

Ik blijf graag heel ver weg van polariserend gedachtengoed, zowel van dat van links als dat van rechts. Maar  wat zijn we hard op weg om dit land al schreeuwend te verdelen in kampen. En waar twee vechten om een been, gaat een derde (China, Arabische landen)er mee heen.

Lees eens een ander, gewoon gezond verstand geluid, lees;

https://www.wyniasweek.nl/onder-deze-d66-ministers-dicteert-de-overheid-wat-u-moet-denken-en-wat-u-moet-zeggen/

https://www.wyniasweek.nl/voor-het-klimaat-wordt-de-democratie-zonder-pardon-aan-de-kant-gezet/

Een aardig beeld van van de werkelijkheid losgezongen politici als Klaver, Ollongren en Van Engelshoven, om er maar een paar te noemen. 

Alstublieft beste mensen, raadpleeg uw gezonde verstand. Niet links, niet rechts, gewoon nuchter midden. Geen PVV, geen FvD, maar ook geen DENK, GroenLinks of misplaatst elitair D66. Wat dit land verdient is gewoon verstandig, nuchter, sociaal beleid, zonder al die politieke kleurtjes, waarvan de verdediging inmiddels belangrijker lijkt te zijn dat het verdedigen van mijn belangen en die van mijn buurman. Wat denkt u van een zakenkabinet met ministers die ECHT verstand hebben van de portefeuille die ze namens mij mogen beheren?

Met vriendelijke groet,

Patrick Jacobs

 

 

 

 

 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 82, 11 mei 2021

 

 

 

Zowel de PvdA als GroenLinks hebben de afgelopen jaren overduidelijk bewezen niet meer te staan voor de gewone, gemiddelde Nederlander. En wat zijn ze nu ineens stil en merkwaardig lief voor de man en zijn partij die een tienjarige slooporgie heeft aangevoerd waar juist die gewone, gemiddelde Nederlander onevenredig hard door is geraakt. Onveilige wijken, torenhoge belastingen, kaalslag in thuis- en jeugdzorg, de toeslagenaffaire. Maar ze ruiken het pluche en dan wijken de principes, hoe hypocriet.

 

 

 

********************************************************************************************************* 

 

Nummer 81, 03 mei 2021

 

 

 

Vandaag slingert het Forum voor Democratie, uiteraard met volle instemming van de roerganger Thierry Baudet een misselijkmakende poster de wereld in. 

 

 

 

Fout, meneer Baudet, heel, heel erg fout en heel kwalijk.

 

 

 

Uw enorme intelligentie schuurt tegen de waanzin aan en dat blijkt nu wel.

 

 

 

Onder alle omstandigheden, maar dan ook echt onder ALLE omstandigheden dienen wij heel ver te blijven van welk vergelijk dan ook van een gebeurtenis of fenomeen van vandaag de dag met de verschrikkelijke gebeurtenissen in de tweede wereld oorlog.

 

 

 

We hebben al genoeg tweecellige voetbalsupporters die 'Joden, joden' scanderen naast het stadion van hun geliefde Ajax, met een poster zoals de uwe begeeft u zich op hetzelfde trieste en uiterst schimmige pad.

 

 

 

Hiermee diskwalificeert u zich ernstig. Uw sociale antenne hapert structureel en dat geeft te denken. 

 

 

 

Dit stemt mij triest en verdrietig.

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 80, 18 april 2021

 

 

 

Wat zei ik u, in nummer 76 hieronder, op 06 april jl.?

 

 

 

Allemaal een grote mond, grote gebaren zoals moties van wantrouwen en afkeuring. Maar als de macht lonkt, draaien en hielenlikken maar.

 

 

 

Dhr, Segers, Christenunie. Met Rutte weer een regering in, dat nooit meer. En nu? Ach, misschien toch maar weer wel.

 

 

 

En ik maar denken dat ze bij die partij nog rechte ruggen hadden, maar nee hoor, zelfs de eigen uitspraken worden verloochend. Luister, we praten hier over een man die al heel erg lang meedoet in het Haagse, een man die de handelwijze van Rutte door en door kent, een man waarvan je mag aannemen dat ie weet wat hij zegt en daarvoor staat. Helaas,..

 

 

 

Maar hij heeft een goed voorbeeld gehad; Jessias Klaver deed lustig mee aan het bij de enkels afzagen van Rutte, vette motie van wantrouwen ondersteund. Maar he, roept meneer nu, als Rutte het vertrouwen herstelt ben ik er weer bij hoor, het pluche lonkt, ik ruik het, ik wil ook in die regering, ik wil ook, huilie huilie. En ik wil biomassacentrales, althans mijn achterban wil dat, of eigenlijk ook niet, of wel? Ik sta er achter, of niet, ik weet het niet meer, nou ja, zullen we hierover ophouden graag? Want ik wil wel regeren ja, ik ben namelijk heel verstandig.

 

 

 

Wie volgt mensen, komt dat zien, het konkelcircus draait op volle toeren, komt dat zien mensen.

 

 

 

Oh ja, beste politici, nog even dit; houd u alstublieft op met die waanzin dat u als enige inziet dat dit land moet worden bestuurd en dat u daarom alles doet wat goed voor ons is, inclusief al die misselijk makende draaikonterij. Wat mij betreft kunt u beter naar huis en dit land overlaten aan mensen ZONDER ideologische dan wel religieuze hysterie, maar wel met gewoon, nuchter, zakelijk, gezond verstand en in ieder geval zonder politiek kleurtje.

 

 

 

En kijk naar Belgie!!!!!! Dat land wordt nauwelijks bestuurd, al heel lang niet. En het leuke is, het draait daar geen haar beter of slechter dan hier. Dus,... inpakken met die ego's en in een hoekje heel diep, en vooral stilletjes, nadenken hoe het nu verder met u moet.

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 79, 08 april 2021

 

 

 

Vandaag in de Duitse (gezaghebbende) pers; 

 

 

Verbaasd over herrijzenis Mark Rutte: ‘Ze doen alsof niets gebeurd is, hun morele kompas werkt niet!’

Oei, oei, need I say more?  

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 78, 07 april 2021 

 

 

 

Waarschuwing vooraf, wat ik hier schrijf is (nog) niet gestoeld op keiharde feiten, maar toch, ik ruik viezigheid.

 

 

 

Geert Wilders beweert stellig dat mevrouw Sigrid Kaag en Mark Rutte hebben gesproken over een mogelijke nieuwe D66 kamervoorzitter. Mevrouw Kaag reageerde daarop als door een wesp gestoken. Terug in de bankjes kreeg zij een knipoog van Rutte. Ze verbergen hun wisselgeld niet eens meer. 

 

 

 

Hoe dan ook en neemt u van mij aan, die nieuwe kamer voorzitter wordt die dame uit D66 gelederen Die elitaire D66 figuren met hun verheven, edoch volkomen misplaatste moraal, zitten inmiddels overal want als politiek correcte linkse gelovigen hebben zij ons onderwijs, de rechterlijke macht en onze kunst- en cultuursector met hun afgedwongen inclusiviteits- diversiteits, klimaat-, moslimknuffel- en aanverwante hysterie bestormd en ingenomen.

 

 

 

Ik ben zo enorm benieuwd naar dat nieuwe beleid van mevrouw Kaag, dat nieuwe beleid dat zij gezellig met Mark Rutte 'Mark my words!!!" gaat vormgeven. Lang leve onze democratie.

 

 

 

Beste kiezer; dit krijgt u als u slechts een stemwijzertje en uw sympathie (want daarmee heeft mevrouw Kaag zoveel stemmen gekregen, echt niet op inhoud, want wat dat nieuwe leiderschap van haar inhoudt weet echt helemaal niemand!!!!) in het stemhokje laat gelden, zonder de verkiezingsprogramma's te hebben gelezen of u te hebben verdiept in de ware aard van diverse partijen en de werkelijke bedoelingen van figuren daarachter.

 

 

 

Elk volk krijgt de leiders die het verdient, een aloude, maar keihard ware wijsheid.

 

 

 

En ondertussen zit ik met die ondemocratisch troep, met een gesloopt mechanisme van macht en tegenmacht, met een uitgeholde zorg voor mensen die onze zorg juist heel hard nodig hebben, met wegbezuinigde verpleeghuizen, met een dramatisch slechter onderwijs, met een overspannen rechterlijke macht, met 36000 dak- en thuislozen, met een volledig uitgeknepen groep middeninkomens, met almaar stijgende lasten vanuit zowel Den Haag als vanuit de gemeentes, met een ernstig krakende jeugdzorg en een kansloos asielbeleid, met een verrotte belastingdienst, met een smerige Haagse baantjes carrousel en tenslotte met een volkomen losgeslagen, machtsbeluste bende die we de EU noemen. 

 

 

 

Maar stemt u volgende keer gerust weer met uw gevoel hoor, dan komt het weer helemaal goed!

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 77, 06 april 2021

 

 

 

Nou, wat zei ik? De vorige mededeling is nog geen drie uur oud en ja hoor, in een kort interview voor de RTL camera laat Jesse Klaver vanmiddag desgevraagd weten samenwerking met Mark Rutte niet uit te sluiten, als die het vertrouwen maar herstelt.

 

 

 

Huh? Jessias Klaver ondersteunt een motie van wantrouwen, het zwaarste middel dat kan worden ingezet en een paar dagen later heeft hij daar eigenlijk geen actieve herinnering meer aan?

 

 

 

Wat een inconsequente, nee dat zeg ik verkeerd, wat een consequente aasgier is het toch.

 

 

 

Nou ja, eentje over de brug inmiddels, nu de rest nog met hun consequente politieke verhaaltjes.

 

 

 

Bah.

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 76, 06 april 2021

 

 

 

Komt dat zien mensen, laatste kaarten voor het Haags politiek circus, laaaaatste kaarten mensen!

 

 

 

Zie hoe de partijen zich als ware ontsnappingskunstenaars in de informatie- en formatierondes zullen ontdoen van hun verkiezingsbeloftes, van hun showstoppers, breekpunten en principes. Werkelijk alles zullen zij doen voor een plek op het pluche. Messen in de rug, liegen alsof het gedrukt staat, krankzinnige verklaringen voor de plotselinge omwentelingen, die echter niemand gelooft behalve de betrokken politici zelf.

 

 

 

Komt dat zien mensen, het bloed zal van de muren druipen. Kijk hoe de leeuwen elkaar bevechten en de hyena's en aasgieren er met de resten vandoor gaan.

 

 

 

Mis dit niet, deze ontluisterende inkijk in de ware aard van uw gekozen volksvertegenwoordigers.

 

 

 

Laaaaaaaatste kaarten mensen! 

 

 

 

 

 

*********************************************************************************************************Nummer 75, 02 april 2021

 

 

 

Zelfs onze democratie blijkt volkomen weerloos in de handen van Mark Rutte. 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 73, 28 maart 2021

 

 

 

Beste tweedekamer leden; doorpakken woensdag!

 

 

 

Niet bang zijn voor Tsaar Rutte, maar DOORPAKKEN, please,.... wilt u dat voor mij, voor ons, voor Nederland doen alstublieft? Alstublieft, tegenmacht?

 

 

 

Houd in uw achterhoofd, Rutte heeft maar een doel en dat is hij zelf!! En zijn gedroomde record. Hij kan niks anders, wil niks anders en is zonder dat straks niet meer dan een Brussels pionnetje.

 

 

 

Rutte zit nu in zijn nachtmerrie, te worden gesloopt door mensen die met echte kennis van zaken echt lastige vragen stellen.

 

 

 

Dus, doorpakken nu en wat mij betreft; NIEUWE VERKIEZINGEN!

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 72, 26 maart 2021

 

 

 

En toen besloot Poetin, ach, excuus voor deze verschrijving. Toen besloot Mark Rutte dat helemaal niemand uitleg ging geven over de herkomst van de tekst; 'Pieter Omtzigt, functie elders.' 

 

 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 71, 25 maart 2021

 

 

 

Ach, ach wat erg. Mijn bericht (voorspelling) van gisteren is nauwelijks een dag oud en ik moet al uit het nieuws lezen welke behandeling Pieter Omtzigt nu echt ten deel valt. Ik dacht dat het niet veel smeriger kon, maar mijn droevigste dromen zijn vandaag keiharde werkelijkheid geworden.

 

 

 

En dan moeten de bagger, het gekonkel, het gelieg en gedraai van de bonzen om zich hier uit te kletsen nog komen.

 

 

 

Met iedereen die nu nog ook maar een greintje vertrouwen heeft in de integriteit van de politieke top heb ik echt medelijden. Maar met Pieter Omtzigt nog veel meer. Ik hoop dat deze man de kracht vindt om straks, op welke manier dan ook, op een keiharde manier terug te slaan en dit smerige kartel, deze baantjes carrousel te fileren tot op het allerlaatste graatje.

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 70, 24 maart 2021

 

 

 

Pieter Omtzigt, parel voor onze democratie. Nog heel even en hij is ook een parel voor de zwijnen, ook voor die van zijn eigen partij. Het grote koudstellen is begonnen.

 

 

 

Verdrietig, eng ook.

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 69, 18 maart 2021

 

 

 

En zo werden we dan wakker in een land waar vele kiezers teflon Mark Rutte ruimschoots hebben beloond voor zijn ondoorzichtige, ondemocratische achterkamertjespolitiek, zijn Rutte doctrine en zijn -zwartgelakte- aandeel in de toeslagenaffaire.

 

 

 

En vele andere kiezers hebben D66 op het schild gehesen. Een partij met een ruimschoots bewezen, uiterst schimmig democratisch gehalte en met een verzuurde, humorloze, enge, intolerante links politiek correcte dwangneurose (tot censuur aan toe!) die inmiddels is doorgedrongen tot in de haarvaten van de NPO1, 2 en 3, van onze rechterlijke macht, ons onderwijs, en in de kunst- en cultuursector. Een partij die maar blijft roepen dat er toch ook zoveel hardwerkende en vredelievende moslims zijn, terwijl hele wijken van onze steden worden of inmiddels zijn overgenomen door criminele allochtonen. Een partij die zich niet eens meer verbaast over het feit dat de hele grote rest van die zogenaamd vredelievende moslimgemeenschap daarover de kaken stijf op elkaar houdt. Een partij die ons met volle overgave gaat uitleveren aan de EU met haar almaar uitdijende macht- en controle beluste wet- en regelgeving die onze soevereiniteit ernstig aantast. En dat kunnen ze nu ook gewoon doen, want ons referendum is alvast om zeep geholpen, DOOR D66!!!!! Maar weinigen willen of kunnen dit zien, ik weet niet wat erger is.

 

 

 

Ik begrijp er echt niets meer van, maar dat zal echt wel aan mij liggen.

 

 

 

En minstens zo erg (en feitelijk diep triest); Pieter Omtzigt en Renske Leijten, de twee parels van onze democratie, die keihard hebben gevochten voor de slachtoffers van de toeslagen affaire -en dus voor onze democratie!!!!- zijn op geen enkele wijze door de kiezer beloond voor hun werk. Sterker nog, een forse zetelreductie is hun deel.

 

 

 

De essentie van onze kostbare democratie, het evenwicht in macht en tegenmacht, wordt gesloopt en uitgehold waar we bijstaan.

 

 

 

Ik ga maar vroeg slapen vanavond. Wat een trieste dag.

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 68, 09 maart 2021

 

 

 

Iedereen die deze site een beetje heeft doorgespit heeft wel in de gaten dat ik bepaald geen fan ben van Jesse Klaver, sterker nog, wat mij betreft is het een volslagen doorgeslagen idioot met nul verstand van bedrijven, migratie, de zogenaamde multiculturele samenleving, economie en ons milieu. Maar toch, hij zit er nog steeds en mensen geloven in hem. Hopelijk steeds minder want deze man moet echt heel snel weg. Groen gezicht dat graag grote bedrijven basht, religieus fanatisme op zijn kieslijst zet en bossen verbrandt!

 

 

 

Zo gaat deze man dus om met uw en mijn geld, democratie en milieu. Kijken; hilarisch, maar ook heel verdrietig. Wat een nitwit.

 

 

 

https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/03/genieten-biomassa-fan-klaver-door-kiezer-in-de-pan-gehakt-bij-nieuwsuur-u-luistert-niet-naar-interne-critici/

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 67, 11 februari 2021

 

Briljant bericht van deze man (Nederlands politiek activist)

 

Sywert van Lienden prikt eventjes de moralistische bubbel van de linkse deugers door op Twitter. Het is namelijk hartstikke leuk en aardig allemaal dat partijen als GroenLinks en de PvdA honderden kindjes willen redden uit de erbarmelijke omstandigheden van een vluchtelingenkamp ergens in Griekenland, maar wat hij zich afvraagt: “denken we ook aan deze écht bestaande kinderen zonder fijne ouders/plek uit onze eigen gemeenschap?”

 

Van Lienden maakte een mooi draadje op Twitter waarmee hij inzicht geeft in hoe de situatie voor de kinderen uit onze eigen gemeenschap ervoor staat. Daarmee wordt pijnlijk duidelijk dat Nederland zijn capaciteit op dat vlak écht wel heeft bereikt:

 

 

 

 

Zo wijst hij links Nederland op het feit dat er nog steeds 700 kinderen wachten op een pleeggezin. Dat er bijna 12.000 dakloze jongeren zijn die nog steeds geen eigen plekje kunnen krijgen. Dat er honderden kinderen in overvolle AZC’s op wachtlijsten staan. Dat er enorme achterstanden en wachtlijsten zijn in de Jeugdzorg en Veilig Thuis. De voorbeelden zijn praktisch eindeloos.

 

Geconfronteerd met deze informatie zou je als weldenkend mens toch haast tot de conclusie moeten komen dat de rek er wat betreft hulpbehoevende kinderen in Nederland inmiddels wel uit is, toch? Want wie hier op dit moment hulp nodig heeft, staat eigenlijk altijd voor lange tijd in de wacht. Nou, dit PvdA-Kamerlid negeert die informatie eigenlijk compleet en heeft het, hoe kan het ook anders, liever over de tóón:

 

Feiten doen pijn en doen ook afbreuk aan ‘het positieve verhaal’ waar links Nederland zichzelf zo graag van bedient. Attje Kuiken heeft sowieso niet echt recht van spreken, want het was haar eigen voormalige partijleider Lodewijk Asscher die medeverantwoordelijk is voor het feit dat er tienduizenden gezinnen in de knel zijn gekomen door die hele toeslagenaffaire.

 

Die ouders en kinderen worden nog steeds nauwelijks geholpen, maar laten we er vooral nog een paar honderd hierheen halen. Dan zijn zorgcapaciteit en -kwaliteit ineens slechts een papieren werkelijkheid en is het enige wat telt het moraliserende deugen. Want hulpbehoevende kinderen hebben meer aan loze beloften en intenties dan aan daadwerkelijke hulp. En als je daar wat van zegt dan is dat ineens “niet nodig” omdat politiek al “lelijk genoeg” is. Puur en onversneden wegkijken is het, niets minder!

 

***************************************************************************************************

 

Nummer 66, 5 januari 2021

 

 

 

Kabinet gevallen, Asscher en Wiebes weg. Trieste dag in alle opzichten. Dat het toch zover heeft kunnen komen. Aan de andere kant, heel verbazingwekkend is dat nu ook weer niet met zulke gruwelijk uit de hand gelopen ego's. Asscher spreekt in zijn afscheidsrede de wens uit dit land op een andere plaats weer te mogen dienen en Wiebes somt nog even op welke moeilijke dossiers hij allemaal op zijn bureau heeft gehad. Moeten we nu blij zijn meneer Asscher, respectievelijk dankjewel zeggen meneer Wiebes?

 

 

 

Ach ach, je zult maar moeten leven met zo'n opgeblazen ego, met het idee dat het land niet zonder jou kan. Lijkt me een zware last. Nou ja, financieel hoeven de heren zich in ieder geval geen zorgen te maken. Prima wachtgeldregeling wachtgeld en als de kruitdampen een beetje zijn opgetrokken een mooi plekje straks ergens als burgemeester of zo!  Heel fijn voor de heren.

 

 

 

Nou ja, genoeg cynisme voor vandaag. Nu dan maar afwachten of de gedupeerden in de toeslagenaffaire binnen redelijke termijn echt worden geholpen. We horen veel mooie woorden en beloftes vandaag, maar gelet op de enorme betonrot in z'n beetje het hele Haagse politiek bestel, inclusief ambtenarij, lijkt het vooralsnog heel verstandig om de zaak met een meer dan gemiddelde dosis wantrouwen volgen.

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 65, 14 januari 2021

 

 

 

PvdA-leider Lodewijk Asscher stelt zich niet meer verkiesbaar vanwege de toeslagen affaire. Dat is een mooi bericht.

 

 

 

Maar over zijn gelijktijdig uitgesproken wens om op een andere manier, op een andere plek en op een ander moment de samenleving te mogen dienen maak ik mij wel zorgen. 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 Nummer 64, 12 januari 2021

 

Jaap Uijlenbroek vertrekt als directeur-generaal Belastingdienst

Nieuwsbericht | 11-01-2020 | 20:08

 

Jaap Uijlenbroek vertrekt als directeur-generaal Belastingdienst bij het ministerie van Financiën. Hij bekleedde de functie sinds januari 2017.

 

Jaap UijlenbroekToon opties

De minister van Financiën heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten een fundamenteel andere weg te willen inslaan en Toeslagen en de Douane te willen ontvlechten uit de Belastingdienst. Hiermee komt een eind aan de integrale verantwoordelijkheid en werkzaamheden van de huidige DG voor de gehele Belastingdienst.

 

Omdat Uijlenbroek lid is van de topmanagementgroep wordt hij buitengewoon adviseur. Vanuit die positie zal Uijlenbroek op zoek gaan naar een vervolgfunctie. In de tussentijd wordt hij ingezet op tijdelijke werkzaamheden.

 

 

 

 

 

 

 

Goh; als je in het bedrijfsleven eruit wordt gedonderd (omdat je wanprestatie hebt geleverd!) mag je toch echt niet blijven als 'buitengewoon adviseur', zoals deze meneer, en vanuit  die luwte op zoek naar het volgende baantje.

 

 

 

Uit het RTL nieuws;

 

 

 

Het gaat om Jaap Uijlenbroek, de hoogste baas van de Belastingdienst van wie vrijdagmiddag bekend werd dat hij weg moest vanwege de toeslagenaffaire. Nog geen 24 uur later lekte uit via de NOS en Omroep West dat er in Den Haag alweer een nieuwe baan voor hem was gevonden. 

 

"Dit is voor al die slachtoffers een heel verkeerd signaal", reageert SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten boos op het bericht dat hij mogelijk de hoogste ambtenaar bij de gemeente Den Haag wordt. Terwijl de problemen nog steeds niet opgelost zijn, draait de baantjesmachine volgens haar al op volle toeren.

 

 

 

Lang leve de baantjescarrousel!

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 63, 11 januari 2020

 

 

 

Dat een heel groot deel van de PvdA totaal verrot is bewijst het onderstaande wel. Dit zeggen zijn aanhangers;

 

 

 

Volkskrant 11 januari 2020.

 

 

 

'Vanwege de manier waarop hij omgaat met zijn rol als voormalig bestuurder in het aangedane onrecht verdient Lodewijk Asscher waardering', aldus de steunmotie.

 

'Als een van de weinige betrokkenen omarmde hij ten volle de uitkomsten van het onderzoek, legde hij er verantwoording over af, bood hij er excuses voor aan (...) Feilbaar en lerend leiderschap in plaats van dralen en buiten schot proberen te blijven is exact wat we van modern leiderschap mogen verwachten.'

 

 

 

Dus; net zo schaamteloos en arrogant en zelfoverschattend als Asscher zelf steun betuigen aan die PvdA voorman die onomstotelijk heeft bewezen alles te zijn behalve een PvdA man, een man voor het volk dus, en dan nog even trappen naar andere politici in de aanloop naar de verkiezingen. Stijl en klasse, absoluut!

 

 

 

Wilt u nog meer bewijs van het feit dat deze partij grotendeels verrot is? Nou? Nee toch?

 

 

 

Maar ik snap het wel; niemand heeft trek in de plek van Asscher en Asscher kan echt helemaal niks  anders dan met zijn volstrekt uit de hand gelopen regenten ego drinken uit de bron van zijn partij, dus,...

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 62, 7 januari 2020

 

 

 

We hebben het gisterenavond allemaal met eigen ogen kunnen zien, de ellende in Washington DC. Het was voorspeld en is uitgekomen. 

 

 

 

Ogen open mensen, dit kan hier ook zomaar gebeuren. Kijk naar de politiek, naar onze verruwende omgangsvormen. Kijk naar de schreeuwpartijen van zo'n beetje iedereen die meent wat op te moeten eisen. Kijk naar de bedenkelijke moraal die er in Den Haag leeft onder vele politici en ambtenaren, Mark Rutte (Rutter doctrine) voorop, maar vlak Wiebes, Asscher, Klaver, Wilders, Baudet en partij Denk niet uit. De laatste tijd vooral Wiebes en Asscher; als je zo overduidelijk laat zien je nergens meer voor te schamen wat verwacht je dan nog van je burger?

 

 

 

Slecht voorbeelden voor de kiezer, want die ervaart geen krachtig, integer en moreel leiderschap meer en dus gaat een groot deel van hen vanzelf los, de eerst Haagse politici zijn al bedreigd en boeren doen aan huisbezoek. Wat zijn de volgende stappen? Dit wordt alleen maar erger, daar hoef je echt geen ziener voor te zijn.

 

 

 

Dus; Amerikaanse toestanden? Nee hoor, de veenbrand van onvrede woedt hier ook allang.

 

 

 

Het ontbreekt in dit land (feitelijk in grote delen van Europa) aan;

 

 

 

Moreel leiderschap.

 

 

 

Word nou eens wakker daar in Den Haag en lees dat boek met de titel ' Moreel leiderschap" van voormalig ombudsman Alex Brenninkmeijer.

 

 

 

LEES HET EN DOE ER WAT AAN!

 

 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 61, 4 januari 2020.

 

 

 

Het staat nu wel vast dat Lodewijk Asscher zich echt helemaal nergens meer voor schaamt, hij blijft aan als lijsttrekker, sterker nog, hij stelt de politiek te zijn ingegaan juist om er voor de burger te zijn en zegt nu de aangewezen man te zijn om het vertrouwen te herstellen. Allemachtig, wat zegt dit veel over het karakter van deze man. Wat een volledig uit de hand gelopen ego, wat een grootheidswaanzin. Maar ik begrijp het wel; hij kan echt helemaal niets anders dan drinken uit de bron van zijn partij. Echt een heel verdrietige dag dit. Schaamteloos en bah. En ja hoor, vriendje Klaver - ook zo'n mannetje dat denkt dat Nederland niet zonder hem kan, terwijl hij een van de meest schadelijke figuren is voor economie, veiligheid, democratie en asielzoekersbeleid, houdt hem uit de wind en geeft vrolijk alleen Rutte en de VVD de schuld van de toeslagenaffaire. Twee misselijkmakende mannetjes, hoog in de bestuurlijke boom. Lelijk gezicht is dat.

 

 

 

NOS.nl 4 januari 2020;

 

 

 

Lodewijk Asscher is niet van plan op te stappen als PvdA-leider, schrijft hij in een brief aan alle leden van de partij. Over zijn lijsttrekkerschap was in sommige PvdA-gelederen discussie ontstaan vanwege zijn rol in de kinderopvangtoeslagaffaire.

 

Asscher schrijft dat het rapport over de affaire de afgelopen weken "nog stevig nadreunde." "Deze affaire staat zo haaks op wat voor mij de drijfveer is om in de politiek actief te zijn. Namelijk zorgen voor een samenleving waarin we eerlijk en fatsoenlijk met elkaar omgaan. En waar ieder mens veilig zichzelf kan zijn. Daarom wil ik vooropgaan in de strijd voor een nieuwe verzorgingsstaat."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 60, 23 december 2020

 

 

 

Denk de laatste tijd vaak aan deze oude volkswijsheid; macht corrumpeert.

 

 

 

Me dunkt dat de hoofdverantwoordelijken in de toeslagen affaire, met onze grote roerganger Mark Rutte voorop, dit inmiddels ruimschoots hebben bewezen.

 

 

 

Ik ben zo benieuwd of ze zich nu dan in nederigheid terugtrekken en zullen afzien van verder aanwezigheid in de politieke arena of dat ze met veel gedraai, gekonkel, geslijm en consequentieloze gebaren (even snel aftreden en na de verkiezingen schaamteloos weer verschijnen) hun politieke posities zeker zullen blijven stellen.

 

 

 

Zo benieuwd!!! 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 59, 21 december 2020

 

 

 

https://nos.nl/artikel/2361474-asscher-maakt-excuses-voor-rol-toeslagenaffaire-pijnlijke-constateringen.html

 

 

 

Ik begrijp het wel hoor, meneer Asscher, u probeert te redden wat er nog te redden valt (voor uzelf en uw partijtje en wat moet u zonder dat pluche hè). mooi geformuleerd ook, wat u nu roept. Formeel heeft het kabinet al excuses aangeboden maar ik doe het ook nog een keertje hoor, goed van mij hè! 

 

 

 

Maar ik zeg, te laat, u heeft hier vijf, 5 (vijf!!!!!!!) jaar tegenaan gekeken.

 

 

 

Gewoon (nu eindelijk) uw biezen pakken, snel!!!!

 

 

 

En beste kiezer, als u nu nog niet overtuigd ben van het doortrapte karakter van deze man (en van zijn soortgenoten Wiebes en Klaver, ja ja, ik laat geen kans voorbij gaan om deze heren te noemen in de galerij uiterst schadelijke prutsers) en ooit nog op hem stemt dan verdient u ook geen betere leiders. Harde stelling beste kiezer, maar keihard waar!

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 58, 20 december 2021

 

 

 

Op deze site schreef ik onder het hoofdstuk 'vragen' alweer twee jaar geleden de volgende vraag aan onze overheden:

 

 

 

Weet u hoeveel stelende, rovende en drugsdealende allochtoontjes en jazeker, ook autochtoontjes er in onze grote steden ronddwalen? Zonder enig historisch besef, amper naar school geweest, volledig gespeend  van een visie op hun eigen toekomst, maar wel behept met een heel grote mond en een permanente zucht naar geld!  De plaatselijke bromsnor lachen ze echt uit, als het daar al bij blijft, zie de rellen in de schilderswijk en kanaleneiland! Banen of op zijn minst zicht daarop hebben ze niet of nauwelijks, maar geld hebben ze wel degelijk nodig en veel! Om met hun scootertje, smartphone en peperdure sportschoenen goede sier te maken tegenover hun matties en chickies.  

 

  

 

Denkt u dat hun ouders (uiteraard uitgezonderd degenen die echt hun best hebben gedaan, maar ondanks dat de grip hebben verloren) enig idee hebben waar hun kroost uithangt of dat ze dat hoe dan ook willen weten? Dat maakt ze medeschuldig aan de maatschappelijke schade die hun kroost veroorzaakt, zo simpel is dat! Overigens nog een subvraag hier; heeft veel van deze ellende niet te maken met de macho, vrouwonvriendelijke cultuur die zo veelvuldig en enthousiast wordt gepredikt in al die prachtige moskeeën? 

 

 

 

 En lees nu in het parool:

 

 

 

https://www.parool.nl/amsterdam/straatroven-in-noord-geef-me-geld-je-telefoon-en-je-oortjes~ba816a16/?utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=twitter.

 

 

 

Ik zeg, gaat u maar rustig slapen; onze knetterlinkse, politiek correcte meerderheid die dit land meent te moeten besturen (verzieken, slopen, verkwanselen), zorgt goed voor u. Inclusiviteit, diversiteit, moslimknuffelen, dit komt helemaal goed mensen!

 

 

 

 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 57 Medio december 2020.

 

 

 

Zie hierna een citaat uit de website van de heer Syp Wynia. Een alom gerespecteerd man met een eigen website; wyniasweek.nl. Op deze website geven hij en gast auteurs op intelligente en beschaafde wijze blijk van goed onderbouwde kritiek op en vraagtekens bij bestuurlijk Nederland. Veel beschaafder en veel intelligenter dan ik dat doe met mijn website hier. Maar goed, dat terzijde. Op de website van de heer Wynia staat een (bekende en openbare) lijst van organisaties die op last en voorstel van mevrouw Sigrid Kaag (D66, jaja.) overheidssubsidie ontvangen. Ja u leest het goed 'overheidssubsidie', daar zit uw geld dus tussen beste kiezer. Okay, lees mee:

 

 

 

Citaat;

 

Een opvallende naam in deze lijst is die van Islamic Relief Worldwide. Dit is een hulporganisatie op strikt islamitische grondslag. Deze organisatie kwam recent diverse malen in opspraak. De Duitse regering zette onlangs de steun stop vanwege de vele connecties met de Moslimbroederschap.

 

Eerder bleek GroenLinks-politicus en nummer 9 op de kieslijst Kauthar Bouchallikht ook in verband te staan met de Moslimbroeders. In augustus trad het bestuur van de Engelse afdeling van Islamic Relief af, nadat een directeur op sociale media steun had betuigd aan islamitisch terrorisme en in het bijzonder aan aanslagen tegen Israël.

 

De Moslimbroeders krijgen subsidie voor hun tolerantie…

De Moslimbroeders, van origine afkomstig uit Egypte, zijn samen met de van origine Saoedische salafisten de belangrijkste fundamentalitisch-soennitische beweging, met een anti-westerse, anti-democratische en antisemitische ideologie. Bijzonder is dat Islamic Relief Worldwide van minister Kaag subsidie gaat krijgen als onderdeel van het internationale ‘consortium’ JSRA. De betekenis van het woord ‘Jisr’ is ‘brug’ zo stelt een andere consortiumlid, van ‘Faith to Action’, in een opgetogen reactie op de nieuwe subsidie uit Den Haag.

 

Ook Rick van der Woud, directeur van de katholieke ‘Mensen met een Missie’ en coördinator van het JISRA-consortium is blij (‘fantastisch’) met de hulp voor religieuze organisaties als de zijne (en Islamic Relief Worldwide), omdat volgens hem zo de godsdienstvrijheid bevorderd kan worden. Dat is ook de pretentie van minister Kaag met dit onderdeel van haar programma. Dat is een wonderlijke keuze, omdat de Moslimbroederschap in islamitische landen juist heftig gekant is tegen godsdienstvrijheid. Hoe de intolerantie Moslimbroeders met Nederlands belastinggeld een bijdrage aan bestrijding van religieuze intolerantie zouden moeten leveren is een raadsel.

 

 

 

Einde citaat.

 

 

 

Beste, beste kiezer; hoe lang moet het nog duren voordat u het zand uit uw ogen wrijft dat daar door vele links politiek correct gelovigen, D66 voorop, in uw ogen is gestrooid. Hoe lang moet het nog duren voordat u in de gaten heeft dat het zogenaamd aaibare en vriendelijke gezicht van de ISLAM volop bezig is om ons prachtige, kostbare, maar oh zo kwetsbare democratische gedachten goed langzaam maar heel zeker te infiltreren met hun giftige ideologie.

 

 

 

HOE LANG DUURT DAT NOG BESTE KIEZER?

 

 

 

Alleen de naam van die club al; Islamic Relief Worldwide

 

 

 

Hoeze worldwide? Waar is dat voor nodig? Of vinden zij dat de HELE wereld, WORLDWIDE dus, zit te wachten op hun relief? Ik in ieder geval niet, sterker nog, die mensen horen niet thuis in dit land, maar hoe lang kan ik dat nog zeggen zonder te worden belaagd door een tweecellige religieuze fanaticus?

 

 

 

En wat is dat dan, die ISLAMIC RELIEF? Op elke straathoek een moskee, hoofddoeken bij de politie, in het onderwijs, de rechterlijke macht, in de politiek? Dood aan de anders- of ongelovigen? Sharia rechtspraak?

 

 

 

U betaalt mee aan deze club beste kiezer en ik weet niet of u het weet, maar een sympathisante van deze ogenschijnlijk aaibare maar bloedlinke club staat OP NUMMER NEGEN OP DE LIJST VAN GROENLINKS.

 

 

 

 

 

WANNEER WORDT U NU EENS WAKKER BESTE KIEZER EN STEMT U ALLE PARTIJEN DIE OOK MAAR ENIGE SYMPATHIE KOESTEREN VOOR DEZE INFILTRANTEN, DEZE MENSEN DIE JUIST ALLE INGANGEN VAN ONZE DEMOCRATIE GEBRUIKEN OM DEZE VAN BINNENUIT UIT TE HOLLEN EBN TE SLOPEN, PARTIJEN DUS ALS;

 

 

 

GROENLINKS, DENK, PVDA EN VOORAL D66,

 

 

 

VOLLEDIG WEG BIJ DE EERSTVOLGENDE VERKIEZINGEN IN MAART 2021?

 

 

 

"The problem with the world is that intelligent people are full of doubt, while the stupid ones are full of confidence. "

 

 

 

 

 

Charles Bukowski-  

 

 

 

En tot slot de volgende, geheel persoonlijke overweging.

 

 

 

Onze manier van leven, democratie, scheiding van kerk een staat, een onafhankelijke rechterlijke macht, een staatsvorm waarin  controle op die staat ook daadwerkelijk mogelijk is, vrijheid van meningsuiting. Wat mij betreft zijn dit hoogst kostbare verworvenheden die we zorgvuldig moeten onderhouden, bijhouden, uitdragen en koesteren. 

 

 

 

Maar als ik zo om mij heen kijk neem ik een ontwikkeling waar die mij niet alleen verdrietig, maar vooral ook angstig stemt. Steeds meer en teveel mensen blijken, bewust, bereid om een bijdrage te leveren aan de afbraak van onze -westerse- verworvenheden en steeds meer en teveel mensen staan langs de kant, stilzwijgend, naar die afbraak te kijken. Ik zie teveel mensen die, en ik realiseer dat dit vergelijk wel eens heel hard binnen zou kunnen komen bij de lezer, nog slechts weinig aansporing nodig hebben om zich heel eng te gedragen. Heel angstig.

 

 

 

Wie zijn geschiedenis niet kent zal hem steeds weer moeten herhalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 56, 17 december 2020

 

 

 

Het rapport n.a.v. verhoren in de toeslagen affaire is openbaar gemaakt. Stukje uit het nieuws hierover;

 

 

 

In het rapport wordt de rol van veel betrokken huidige en voormalige bewindslieden kritisch besproken. De hardste kritiek lijkt uit te gaan naar Eric Wiebes, staatssecretaris van Financiën in het tweede kabinet-Rutte en nu minister van Economische Zaken. Hij krijgt het verwijt dat hij vanaf augustus 2017 “persoonlijk op de hoogte was van de groepsaanpak, de gebrekkige rechtsbescherming en de disproportionele gevolgen voor ouders van de fraudeaanpak”.

 

 

 

Zou het dan toch lieve mensen? Zou het nu dan toch eindelijk, na de ongelofelijke schade die deze man heeft veroorzaakt en achterlaat (Vertrekregeling belastingdienst, nog duizenden gefrustreerde Groningers, biomassa voorstander tegen heel veel beter weten in, toeslagenaffaire),  zo ver zijn dat deze man het politieke toneel verlaat?

 

 

 

Voor de weekhartigen die zich zorgen over hem maken; niet doen! Hij wordt heus wel door zijn politieke vrienden naar een mooi baantje buiten het directe zicht van het publiek gefaciliteerd (alwaar hij hopelijk niet al te veel schade meer kan aanrichten). De baantjes carrousel staat voor u klaar meneer Wiebes, stapt u maar en draait u maar mee.....!!!!!!

 

 

 

Maar zou het dan toch echt zo zijn dat deze man nu heel snel van het politieke toneel verdwijnt?

 

 

 

Echt, ik durf het bijna niet te dromen, maar wat zou dat mooi zijn.

 

 

 

En dan hoop ik ook dat hij luchtfietsacrobaat en banen illusionist Asscher in zijn kielzog meeneemt, oh oh, wat zou dat mijn dag goed maken.

 

 

 

Zou het dan echt eindelijk zover zijn lieve mensen?

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 55, 15 december 2020

 

 

 

In het hoofdstuk 'Rekenschap" (zie de navigatiebalk hierboven) schreef ik een aantal maanden geleden;

 

 

 

Over het optreden van onze Haagse bestuurders in deze Corona crisis heeft iedereen wel wat te roepen. Wat is wijsheid? Op deze plek spreek ik slechts de hoop uit dat de verhouding tussen de corona maatregelen en de reeds ontstane en nog te ontstane (enorme/gigantische) economische schade voortdurend kritisch wordt gewogen. 

 

 

 

 Ik ga weer even een paar maanden terug; NOS.nl 26 augustus 2020, lees mee;

 

 

 

 

" Hoe betaalt Nederland dit?

 

 

 

 

 

Welke vorm het pakket ook precies krijgt, het zal naar verwachting opnieuw miljarden euro's van de staatskas naar de bankrekeningen van ondernemers verplaatsen. Dat geld heeft de overheid niet zo maar op de plank liggen. "Vanaf maart nam de behoefte aan geld enorm toe", zegt een woordvoerder van het ministerie van Financiën. Nederland zet bijna wekelijks leningen uit op de financiële markten om genoeg geld in kas te hebben voor alle coronasteun. In maart zei minister Wopke Hoekstra (Financiën) dat hij 45 tot 65 miljard euro moest bij lenen om de economische gevolgen van de coronamaatregelen te verzachten."

 

 

 

Okay, dus in maart stond de teller al op 65 miljard en nu, in december 2020 zijn we weer vele tientallen miljarden verder. En nu zitten we dan met een (vrijwel) totale lockdown.

 

 

 

Helemaal in het begin van de Corona uitbraak zei iemand die ik ken als een zeer praktisch, realistisch, slim en daadkrachtig persoon tegen mij; capaciteit gezondheidszorg als een dolle met man en macht uitbreiden, kwetsbaren (af)(be)schermen en uit laten woekeren die pandemie.

 

 

 

Een harde stellingname, maar zachte heelmeesters........ Maar goed, of dat nou de oplossing was, ik weet het nog steeds niet, maar de woorden spoken al maanden door mijn hoofd.

 

 

 

In nu denk ik na maanden aanmodderen -grotendeels gebaseerd op de Haagse hoop (past wel bij Mark -compromis is my middel name- Rutte) dat het volk zich netjes zou gedragen en wat het dus overduidelijk NIET blijkt te doen- wat een ellende, wat een gruwelijke economische schade. Ik vrees dat de rekening die daarvoor onherroepelijk en op dramatisch veel fronten op onze deurmat gaat vallen goed is voor een volgende, extreem diepe economische crisis.

 

 

 

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de 'gratis geld, lenen, lenen, lenen, laat de schuld maar oplopen' gedachte waarin wij de laatste jaren terecht zijn gekomen (miljarden en miljarden naar zwakke broeders die slecht op de kassa hebben gelet, idiote Green deal plannen en ga zo maar door) ons heel duur zal komen te staan. Niemand kan dit overzien dus ik vraag mij af wat er in de hoofden van de leiders van ons land omgaat. Beschikken zij over bovenmenselijke gaven en overzien zij dit daardoor allemaal wel of hebben ze eigenlijk geen idee waar ze mee bezig zijn, maar gaan ze mee in de vaart der volkeren, rekening en verantwoording volgt later wel.

 

 

 

Waarom niet direct in maart begonnen met het ongedaan maken van de schandelijke bezuinigingen op de zorg (10 jaar Rutte, hartelijke dank)? Waarom niet bijvoorbeeld 10 miljard uitgegeven voor het opschalen van die zorg? Best een bedrag, kun je veel voor doen! Philips bleek na een mislukte deal met de Amerikanen ruim 30.000 beademingsapparaten over te hebben , die zijn nu allemaal naar andere landen verdwenen. Waarom niet het leger ingezet voor het opzetten van noodhospitalen, uitgestroomde zorgmedewerkers teruggehaald en geschikte mensen met spoedopleidingen voorbereid op eerstelijns hulp, zo moeilijk kan dat niet zijn

 

 

 

Waarom niet die enorme hoeveelheid energie, tijd en geld, gestoken in een super capaciteit (nood) gezondheidszorg en de bescherming van de echt kwetsbaren -de statistieken hebben inmiddels overduidelijk aangetoond wie dat zijn. Waarom ruim 9 maanden lang zwalken en hele bedrijfstakken volledig om zeep helpen. Want die staatssteun gaat de enorme aanstaande golf faillissementen en ontslagen echt niet voorkomen. We kunnen of willen het niet zien, maar onder het maaiveld van de staatssteun woedt een gigantische veenbrand en reken maar dat dat straks een heel grote, uitslaande brand zal worden. Die ellende gaan we nog jaren voelen, en niet alleen in de winkelstraten.

 

 

 

Laten we ver blijven van de complotdenkers, van de viruswappies, van bijvoorbeeld een langs de lijn schreeuwende Fvd, dat is niet de weg.

 

 

 

Maar laten we nu toch de verhouding tussen maatregelen en schade eens heel kritisch onder de loep nemen. Hele bedrijfstakken zijn ernstig beschadigd, ondernemers en gezinnen in de financiële, maar zeker ook geestelijke problemen. We zijn hard op weg om de economie dramatisch te beschadigen en we naderen toch wel het punt dat de maatschappelijke/economische schade welhaast onaanvaardbare proporties begint te bereiken. Kijk maar eens wat dieper, lees de verhalen van ondernemers die met hun rug tegen de muur staan en spaar- en pensioengelden aanbreken. Wat dat op termijn voor deze mensen en hun gezinnen betekent wordt heel zwaar onderschat denk ik.  En daarnaast; economie/het financiële stelsel, zijn kwetsbare mechanismen, gebaseerd op vertrouwen. Ik zie de paniek op de beurzen nu al aankomen. Maar laten we  ook en vooral lessen trekken voor de toekomst, want dit gaat vaker gebeuren. Schaal op die gezondheidszorg, en snel!

 

 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 54, 12 december 2020

 

 

 

Ik ga wat harder worden hier, wat directer ook. Oh, U vond het al hard en direct hier? Houd u vast dan en blijf vooral lezen. Het is de aller, allerhoogste tijd dat u, zo in de aanloop naar de verkiezingen van maart 2021, de ongezouten waarheid leest over het schokkende, dramatische, schrijnende en vooral ook zeer schadelijke kwaliteitsverlies van ons ambtenaren- en politieke apparaat. Verstaat u mij goed; NIET ALLEMAAL, maar helaas wel heel veel. Sterker nog, het is nog veel erger. Ik weet wel zeker dat de goeden hier ernstig lijden onder de kwaden. Want dat zijn het, de kwaden. De baantjesjagers, de plucheklevers, de omhoog gevallen tassendragers!

 

 

 

Weet u wat ik wil?

 

 

 

MEER PIETER OMTZIGT, veel meer!

 

 

 

Luis in de pels van de plucheklevers. Politiek en ambtelijk Den Haag doet het in de broek voor deze man. Oh oh, als hij maar niet teveel wroet in onze schimmige, nauwelijks transparante of nauwelijks afrekenbare praktijken (toeslagenaffaire?). Ik kan het angstzweet hier ruiken.

 

 

 

Teflon Rutte moet hem niet en dat snap ik, want die verzamelt uitsluitend vazallen die hij de kastanjes voor hem uit het vuur laat halen om vervolgens vanaf een afstand toe te kijken hoe zo'n vazal -tassendrager- afbrandt. Heeft u het echt nog niet door beste kiezer? Niemand rekent Rutte waar dan ook op af en die man komt al dik tien jaar werkelijk overal mee weg, echt overal! Ziet u dat nou echt niet beste kiezer? Wat een staatsman he! Hoort u hem nog roepen? Handen af van de hypotheekrente aftrek, geen cent meer naar Griekenland, elke werkende Nederlander 1000 euro extra en zo nog een hele sloot beloftes die allemaal in rook en compromissen zijn opgegaan.

 

 

 

Degenen die niet afbranden, Wiebes bijvoorbeeld (werkelijk ongelofelijk dat deze zogenaamde alleskunner er nog zit), worden vrolijk van de ene naar de andere functie gefaciliteerd. Grapperhaus, de vleesgeworden arrogantie van de macht, lak  aan u beste kiezer, maar vol vertrouwen in zichzelf. En Rutte faciliteert dat gedrag.

 

 

 

Jessias Klaver, wat een schadelijke gast. Deze man is een lelijke combinatie van een niet al te intelligente, maar wel heel sluwe geest. Ik zei het hiervoor al, het is tijd om nu echt heel duidelijk uit te spreken wat een gebrek aan kwaliteit er in het Haagse ronddoolt. Deze man faciliteert een radicale, met religieuze hysterie vergiftigde geest. We zien hier het zogenaamd vriendelijke gezicht van een infiltrerende islam en hij ziet het niet. Hij levert daarmee het bewijs werkelijk te dom  voor woorden te zijn. Of hij ziet het wel, maar denkt hiermee electoraal te winnen en dat is eigenlijk nog vele, vele malen erger. Scheiding van kerk en staat is een van onze grootste democratische verworvenheden, maar een tot in al haar vezels hysterisch religieuze moslima met hoofddoek -het ultieme symbool van vrouwen onderdrukking door testosteron baardapen in soepjurken, mag wat hem betreft gewoon plaats nemen in ons landsbestuur. Echt heel erg mensen, ik hoop dat de kiezer in maart echt bij zijn volle verstand is en dit heel hard van zich afwerpt. 

 

 

 

Hoofddoeken, en welke ander elke andere religieuze of ideologische uiting dan ook, horen niet thuis bij de politie, niet binnen onze rechterlijke macht en ook niet in de politieke arena. Scheiding van kerk en staat, weet u nog? We hebben al een advocaat die het verrekt om voor onze rechtbank op te staan, de religieuze fanaticus meneer Mohammed Enaït, en dan nu mevrouw Kauthar Bouchallikht op de lijst van GroenLinks. Covid 19 is erg, maar het virus dat het gezonde verstand bij inmiddels steeds meer mensen doet verweken zeker ook.

 

 

 

"The problem with the world is that intelligent people are full of doubt, while the stupid ones are full of confidence. "

 

  

 

Charles Bukowski-   

 

 

 

Lodewijk Asscher, wat een fantast en, vergeet u dat vooral niet, op uw en mijn kosten!. Bestaat bij de gratie van zijn partij en drinkt dan ook gretig en al heel lang uit die bron. Is vleesgeworden Haags meubilair en tot in al zijn vezels ervan overtuigd dat hij beter weet wat goed voor ons is dan dat wij dat zelf weten. Stuurt kille brieven naar mensen wier levens is verwoest door de toeslagen affaire, maar smeert zijn luchtfietserij weer breed over het land uit in de Den Uyl lezing (zie hieronder nummer 52 voor citaten uit die lezing. Als je dat met droge ogen kan heb je wat mij betreft gewoon een vilein karakter. Gaat van mooi plan naar mooi plan, maar niets blijkt te werken. En een geld dat dat kost lieve mensen. Ongelofelijk dat deze man er nog zit. Weet u wat zijn grootste prestatie is? Het feit dat hij er nog zit! Dan moet je over welhaast onmenselijke konkel eigenschappen beschikken. Oh ja, dit was mijn in de Telegraaf geplaatste ingezonden brief deze week;

 

 

 

Lodewijk Asscher gaf onlangs de Den Uyl- lezing 2020. Werkelijk fantastisch wat hij ons daarin allemaal belooft en voor spiegelt. Zoek maar op internet, u gaat heel blij worden. Ik raad de heer Asscher aan naar de Efteling te verhuizen, daar zal hij vast heel gelukkig zijn, tussen al die andere sprookjes.

 

 

 

De D66 igers. Ik noem ze niet bij naam, teveel om aan te beginnen. Hebben zichzelf allemaal en zonder uitzondering verheven tot een elitair groepje Nederland slopers. En ze zitten overal waar maar wat aan de knoppen te draaien valt. De misplaatste arrogantie en zogenaamd intellectuele verhevenheid druipt er aan alle kanten vanaf.

 

 

 

CDA; We hebben een ex-leraar die minister van gezondheidszorg speelt. Voelt u zich alstublieft niet aangesproken beste leraren, ik koester u, het gaat hier om het vergelijk. Wat een ellende, maar ik weet wel waarom hij er zit. Het is een loyale tassendrager die door Rutte op handen wordt gedragen en ja, de kastanjes voor Rutte uit het vuur haalt. Volstrekt ongevaarlijk voor Rutte en dus heel bruikbaar! En ik heb totaal geen medelijden met die meneer de Jonge. Als je niet eens in de gaten hebt hoe je gebruikt wordt door dit systeem, jezelf door blinde ambitie zo laat gebruiken, dan verdien je niet beter. En alstublieft, kom nou niet aan met dat riedeltje over landsbelang, dat je geroepen bent en er moet gaan staan. Alsjeblieft, maak jezelf niet zo groot. Politiek is gewoon ordinair gekonkel en al uw zogenaamd CHRISTELIJKE partijgenoten gedragen zich wat mij betreft weinig christelijk in die arena, er zijn er opvallend veel bereid om, anoniem, een dolk in uw rug te steken. En nu allemaal een koor met die heilige smoeltjes roepen dat het zo'n geweldige en te respecteren beslissing is dat u lijstrekker af bent. Bah. Ga nou gewoon weer voor de klas staan meneer De Jonge, dat is echt beter voor iedereen! Maar ik vrees dat u gewoon blijft en dat zegt denk ik wel iets over uw karakter en wereldbeeld. 

 

 

 

Goed en degelijk landsbestuur is een ambacht en geen egotrein waar je zomaar op en af kunt springen. Het is een ambacht dat door degelijke mensen dient te worden uitgevoerd, door mensen met besef van kwaliteit. Door mensen met inhoud en realiteitszin. Door mensen met gezond verstand. Door mensen die in staat zijn tot zuiver, echt krachtig moreel leiderschap en dat is dus heel wat anders dan het linkse moraliserende vingertje!!!!

 

 

 

Hoe vaker je over jezelf roept dat. je integer bent, voor het landsbelang gaat, naar transparantie streeft, er voor de mensen wilt zijn, verbinding wil maken, het verschil wil maken en ga zo maar door. Hoe vaker je dat roept, hoe minder ik het geloof en hoe meer ik zeker weet dat je wordt gehinderd door een veel en veel te groot ego. Denkt u ook niet, heren Wiebes, Asscher, Klaver, De Jonge?

 

 

 

Bal bla bla bla, roept u maar en blijven regeren maar.

 

 

 

Opgeblazen ego's in Brussel; Timmermans, Samsom, mevrouwtje Von der Leyen (waar is dat mens toch vandaan gekomen). Broedplaats voor geldverslindende plannen, gratis geld mensen, gratis geld! Idiote green deal hysterie, monsterlijk schuifpartijen met monsterlijke bedragen naar prutsende landen.

 

 

 

Geloof u mij nu alstublieft, het lijkt allemaal zo mooi nu maar u, beste kiezer, krijgt strak een rekening van ongekende omvang op uw deurmat. En ik weet nu al dat u die niet kunt voldoen. Tuurlijk niet, want fantasten en prutsers als Klaver, Asscher, Wiebes, Timmermans, Samsom, Von der Leyen, hebben uw portemonnee dan al lang leeggeroofd (en uw pensioen verklooid!!).

 

 

 

Lieve mensen; het is vijf voor twaalf. Echt, dit is geen doemdenken. Met ons perverse collectieve schuldgevoel over ons westerse verleden, met die hysterische inclusiviteits religie, met dat uitdelen van gratis geld, met de uitdijende macht van Brussel, met politici die elkaar de morele maat nemen maar ondertussen Jan modaal en de zwakke medemens respectievelijk kaalplukken dan wel laten verzuipen in suf bezuinigde instanties, met de steeds vager worden scheiding tussen kerk en staat, met de steeds enger wordende zelfcensuur, met de levensgevaarlijke naiviteit over het gif dat extreme moslims ons brengen, met die slappe politiek compromissen waar niemand wat aan heeft behalve de plucheklevers die ze hebben gemaakt, met al die ellende, met al dat schokkende kwaliteitsverlies helpen we onszelf en daarmee dit land om zeep.

 

 

 

NIET ALLES IS ONDERHANDELBAAR. Sta voor dit land, voor onze waarden, normen en voor onze kostbare democratische verworvenheden. Neem afstand van die collectieve hysterie en zet de nog normaal en gezond denkende gewone Nederlander niet politiek correct weg als boze witte man, als homofoob, als islamofoob, als niet inclusief genoeg, als racist of voor wat u als politiek correcte sloper allemaal nog voor kwalificaties meent te moeten uitdelen. 

 

 

 

HOUD DAAR MEE OP, GA AAN HET WERK OF GA WEG!

 

 

 

Lees uw geschiedenis en onthoud dit;

 

 

 

Systemen waarin mensen zich vrij kunnen ontplooien, waar vrijheid en gelijkheid heerst, waar gedachten kunnen worden gedeeld en uitgesproken, waarin een ieder zich realiseert dat de ander uniek is, waar kerk en staat gescheiden zijn en de rechterlijke macht en het onderwijs functioneren zoals dat hoort, juist die systemen zijn uiterst kwetsbaar, al lijkt dat op eerste gezicht niet zo. En het is verbazingwekkend en ook best angstig om te zien hoe snel dergelijke. systemen in verval kunnen raken, kunnen worden afgebroken en het is nog angstiger om te zien hoeveel mensen bereid blijken om heel bewust een bijdrage aan die afbraak te leveren of hoeveel mensen juist als makke lammeren versuft langs de kant de afbraak gade slaan. de stilzwijgende, laffe massa.

 

 

 

Spreek u uit, toon moreel leiderschap en ga staan voor dit land!

 

 

 

En als Pieter Omtzigt aan uw deur krast, wees dan verdomde dankbaar dat hij daar hoe dan ook nog de moeite voor heeft willen nemen en doe er wat mee of anders; 'pleur op' om met een uwer te spreken!

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 53, 10 december 2020

 

 

 

Het begint onderhand een uiterst genante, maar ook wel beetje een zielige vertoning te worden.

 

 

 

De volstrekt ondemocratische moloch die zich EU te Brussel noemt, met aan het roer mevrouw Ursula von der Leyen (Waar is dat mens toch ooit vandaan gekomen, niemand in deze hele wereld had ooit van haar gehoord), eveneens in een volstrekt ondoorzichtige en vooral ondemocratische procedure aan dat roer gekomen, doet nu haar uiterste best om aan alle lidstaten duidelijk te maken dat het heeeeeeel, heeeeeeel, heeeeeel erg moeilijk en ook heeeeeeeel, heeeeeeeel, heeeeeeeeel onverstandig is om het EU winkeltje te verlaten hoor!!! 

 

 

 

Wat een zielige en angstige vertoning. Stel je toch eens voor dat de Britten het uiteindelijk prima zouden redden zonder die stuurloze, geldverslindende en machtshongerige compromisfabriek waar een karrevracht nitwits en omhooggevallen nepbestuurders werkt. Anoniem en ongrijpbaar!

 

 

 

Ik kan het angstzweet vanaf hier ruiken. 

 

 

 

 

 

**********************************************************************************************************

 

Nummer 52, 08 december 2020

 

 

 

NOS.nl 087 december 2020

 

 

 

Ja hoor, daar is ie weer, erkend luchtfietser en zelfbenoemd sinterklaasje Lodewijk Asscher. Altijd graag in beeld met mooie (lees geldverslindende en volstrekt, maar dan ook volstrekt irreële plannen). Ik roep even de verspilde 600 miljoen van uw eerder banenplan in herinnering, voor het geval u dat zelf inmiddels zou zijn vergeten (wat mij niet zou verbazen, want u vergeet wel meer -toeslagenaffaire?)

 

 

 

Dit brabbelde de heer Asscher in zijn Den Uyl lezing. Lees en lach (of huil!!) mee:

 

 

 

 

 

De PvdA wil een werkgarantie voor iedereen. Volledige werkgelegenheid moet de basis zijn voor een nieuwe verzorgingsstaat, zei partijleider Lodewijk Asscher vanavond in de 27ste Den Uyl-lezing, genoemd naar de oud-premier van sociaaldemocratische huize.

 

 

 

Volgens Asscher zou niemand langs de kant moeten staan. Mensen die hun baan verliezen moeten actief aan ander werk geholpen worden. Als bedrijven dat niet doen of kunnen, moet de overheid banen creëren zodat niemand thuis hoeft te zitten.

 

 

 

"Ik wil dat werkloosheid gezien wordt als een collectief risico, niet als een individuele verantwoordelijkheid", zei Asscher. "Ons streven zou moeten zijn om de werkloosheid naar 0 procent te krijgen." Op dit moment schommelt die rond de 4 procent.

 

 

 

Eerder helpen

 

Volgens Asscher is de focus de afgelopen jaren te veel gericht op de zelfredzaamheid van mensen en op de korte termijn. Pas als iemand echt in de problemen is geraakt, biedt de overheid hulp. Dat moet veel eerder gebeuren, vindt de PvdA-leider.

 

 

 

Naast recht op werk en een zeker inkomen, hebben burgers volgens Asscher ook recht op zorg en een veilige, betaalbare woning. "Wonen moet weer een expliciete verantwoordelijkheid van de Rijksoverheid worden." Daarom wil hij dat in een volgend kabinet de minister van Volkshuisvesting terugkomt.

 

 

 

 

 

Werknemers moeten meer te zeggen krijgen over de koers van het bedrijf waar ze werken en ze moeten eerlijker gaan meedelen in de winsten. Asscher: "Daarom ben ik voorstander van een Wet Eerlijk Delen. Als bedrijven winst maken en dividend uitkeren, moet verplicht ook een deel naar werknemers."

 

 

 

Ach gut, mooi hoor meneer Asscher, echt ontroerend mooi. Maar voorlopig bent u met uw pluche zeteltje, al jaren en jaren ronddolend in de politiek en drinkend uit de veilige bron van uw partij, een van de weinigen met de zekerheid dat ie niet werkloos thuis komt te zitten. De overheid heeft voor u in ieder geval wel een prachtige baan gecreërd toch?

 

 

 

En dan deze uitspraak van u:

 

 

 

" Pas als iemand echt in de problemen is geraakt, biedt de overheid hulp. Dat moet veel eerder gebeuren, vindt de PvdA-leider." 

 

 

 

Dat u dat na uw misselijk makende vertoning in de toeslagen affaire nog DURFT te zeggen, bah!

 

 

 

**********************************************************************************************************

 

Nummer 51, 02 december 2020.

 

 

 

Elke goedgelovige (of juist niet en dat is veel erger) politiek links correcte Nederland sloper die nu nog met droge ogen durft te beweren dat de motieven van mevrouw  Kauthar Bouchallikht zuiver op de graat zijn (boek van Machteld Zee, heilige entiteiten -waarin onomfloerst uiteen wordt gezet wat moslims allemaal mogen doen om hun 'giftige' ideologie te verspreiden, onder andere liegen- ongetwijfeld niet gelezen!) verdient in ieder geval geen plek meer in de Nederlandse politiek en zou permanent door de AIVD gevolgd moeten worden. Het giftige gedachtengoed druipt aan alle kanten van mevrouw Kauthar Bouchallikht af. Zien we dat nou echt niet beste mensen?

 

 

 

En Jessias Klaver, ik zeg het vaker in deze site, heeft nu toch echt wel bewezen absoluut niet intelligent te zijn, maar wel een heel sluwe stemmen aasgier (zie nummer 21 hieronder). Trieste man. Best eng ook, dat deze man doelbewust ruimte geeft aan een ideologie die met de grootst mogelijke argwaan (ja ja, ik weet het, beste linkse gelovige, ik ben een bange, witte, racistische islamofoob, zo, nu blij?) dient te worden bekeken en gevolgd daar waar deze door fanatiekelingen als Kauthar Bouchallikht  worden uitgedragen.

 

 

 

Mevrouw draagt met trots een hoogst vrouwonvriendelijke hoofddoek, een symbool van onderdrukking door testosteron macho jurken die in de zevende eeuw leven. En dan glashard beweren dat dat uit vrije wil is, ik hoor het haar nu al zeggen. Hoe vrij is je geest dan nog?

 

 

 

Hoofddoeken (en elke andere religieuze of ideologische uiting) horen niet thuis bij de politie ( jaja, daar is voor gepleit door sommige verwarde geesten), niet binnen onze rechterlijke macht en OOK niet in de politiek. Scheiding van kerk en staat, weet u nog?

 

 

 

We hebben al een advocaat die het verrekt om voor onze rechtbank op te staan; religieuze mafketel meneer Mohammed Enaït en dan nu mevrouw Kauthar Bouchallikht op het Haagse pluche. 

 

 

 

Covid 19 is erg, maar het virus dat het gezonde verstand bij inmiddels steeds meer mensen doet verweken is nog veel erger.

 

 

 

"The problem with the world is that intelligent people are full of doubt, while the stupid ones are full of confidence. "

 

 

 

Charles Bukowski-  

 

 

 

 

 

 

 

**********************************************************************************************************

 

Nummer 50 (50 is een vermelding waard! Maar dan wel een vermelding dat het triest is dat er 50 nodig zijn geweest). Okay dan, nummer 50, 30 november 2020.

 

 

 

https://nos.nl/artikel/2358701-nza-en-zorginstituut-andere-manier-van-betalen-nodig-om-zorgkosten-te-drukken.html

 

 

 

Commentaar Patrick Jacobs

 

 

 

Prachtig rapport, best goede aanbevelingen ook. Ik doe een voorspelling;

 

 

 

-Het verdwijnt in een la en de kosten stijgen gewoon door wegens totale politieke onmacht/onkunde. De politiek heeft geen idee waar te beginnen met het repareren van de chaos die door die politiek zelf is aangericht met jarenlang schadelijk en verwoestend beleid. 

 

 

 

Ik zeg het vaker en op meer plaatsen in deze website:

 

 

 

- Overheid, neem ziekenhuizen in eigen beheer, iedereen die daar werkt op een gezond vast en eerlijk salaris. Ik weet het, wild plan, bijna onmogelijk om uit te voeren, maar probeer het eens, kijk eens wat er WEL kan!!!!!!

 

 

 

- Weg met de invloed van marktpartijen, weg met marktwerking hoe dan ook. Marktwerking en gezondheidszorg is (op een enkele private kliniek na) een volstrekt onacceptabele en absoluut schadelijke combinatie. En op termijn onbetaalbaar, dat blijkt inmiddels wel.

 

 

 

- Marktwerking is gericht op winst maken, niets meer, niets minder. Dat mechanisme hoort niet thuis in de gezondheidszorg. Marktwerking leidt ook niet tot meer transparantie, maar wel tot meer bureaucratie. Zwakke groepen (chronisch zieken, echt lage inkomens) worden veelal de dupe van het harde systeem van marktwerking.

 

 

 

- Heel hard en heel grof saneren in de laag managers, beleidsmakers, adviseur, profiteurs, subsidieverslaafden en allerhande andere figuren die uitsluitend zorgen voor hun eigen winkel/verdiensten, maar de gezondheidszorg ondertussen opzadelen met een onverantwoord kostbare en ingewikkelde bureaucratische ellende, letterlijk en figuurlijk.

 

 

 

- Vroeger (nee nee, vroeger was heus niet alles beter maar dit wel) werd een ziekenhuis bestuurd door een medisch directeur, een economisch directeur en een financieel directeur. Mogelijk ook door nog een verpleegkundig directeur of in ieder geval een hoofd verpleegkunde. Daaronder nog een hoofd economische en administratieve dienst en een hoofd personeelszaken en hoppa, dat was het, de rest stond aan het bed voor de patient.

 

 

 

- Moet je nu eens kijken wat een woud aan bullshitjobs er is ontstaan in die gezondheidszorg. Nogmaals, weg ermee, saneren en hard!

 

 

 

- Er gaat OP ZICH meer dan voldoende geld naar de gezondheidszorg, maar een veel te groot deel daarvan wordt verspild aan marktwerking en nitwits. In deze redenering zit ABSOLUUT geen lucht.

 

 

 

- Aanpakken overheid, aanpakken en doorpakken! Doen! Niet de rekening (en deze etterende wond/zachte heelmeesters???) steeds maar doorschuiven en uw hand weer ophouden bij de burger voor meer geld. Stop daarmee, toon ballen, daadkracht, gezond verstand en pak door!!!!! Ik wil in de toekomst verschoond blijven van de torenhoge rekening die door politieke onkunde/onmacht is veroorzaakt. Ook hiermee (en met nog talloze andere van uw geldverslindende/verkistende politeke hobby's) vreet u mijn inkomen steeds verder op!

 

 

 

En zet nu eindelijk eens iemand op volksgezondheid die ook echt verstand heeft van volksgezondheid. Geen figuur die minister van volksgezondheid speelt. Op justitie zet je toch ook geen tandarts? 

 

 

 

 

 

**********************************************************************************************************

 

Nummer 49, 26 november 2020

 

 

 

Het heeft er alle schijn van dat Baudet door het ijs is gezakt met zijn wel heel bijzonder boreale gedachtengoed. Ik ben er niet bij geweest, maar als het waar is wat er nu over hem wordt beweerd dan is het beter dat hij uit beeld verdwijnt, op historisch eng gedachtengoed zit niemand te wachten. waar rook is, is vuur en deze veenbrand is nu uitslaand geworden. Iedereen die een beetje goed naar Baudet heeft geluisterd de laatste tijd heeft dit ook kunnen zien aankomen. Het schuurde, het was op het randje, hij heeft zaken door elkaar gehaald. Het kartel is prima open te breken zonder boreaal en mogelijk historisch zeer verdacht gedachtegoed.

 

 

 

Ik hoop alleen wel dat zijn kruistocht tegen het politieke kartel, de baantjescarrousel, de plucheklevers, de lichtgewicht nitwits en niet te vergeten tegen die linkse idioterie, in ieder geval door anderen wordt opgepakt en voortgezet! Want daar had hij toch echt een heel groot punt en dat gaat hopelijk niemand meer ontkennen (toeslagenaffaire???)

 

 

 

**********************************************************************************************************

 

Nummer 48, 25 november 2020

 

 

 

Rutte's spreekpop Hugo de Jonge, u weet wel, die ex leraar met carnavalsschoenen die nu minister van volksgezondheid speelt, laat zojuist desgevraagd over het vertrek van Baudet weten;

 

 

 

'Lijkt me geen groot gemis, we kunnen heel goed zonder.' Hooghartige reactie meneer de Jonge, let op uw reputatie. Behalve uzelf en Rutte zat echt helemaal niemand in dit land op u te wachten.

 

 

 

Ik vertrouw er op dat 'Hoogmoed komt voor de val' op termijn haar werk zal doen. En als het dan zover is zal ik over uw vertrek ook een een opmerking maken. Weest u er in dat geval en op dat moment gerust op dat ik mij niet zal verlagen tot uw toch wel wat trieste, hooghartige stijl. 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 47, 25 november 2020

 

 

 

Fvd/Baudet, wat een drama. Terecht door de mand gevallen, maar, en dat zult u hopelijk toch niet ontkennen, er was echt behoefte aan een breekijzer in het Haagse kartel. Wie oh wie neemt het stokje over (uiteraard met gezond historisch besef en verre van eng gedachtengoed). 

 

 

 

Ik vrees wederom berusting.

 

 

 

En dan blijven we nu dus weer achter met teflon -alles is een compromis- Rutte en talloze, volstrekt inwisselbare en in de meerderheid politiek links correcte (D66), verzuurde, humorloze, weg met Nederland azijnpissers. Oliedom Groen links en moslimknuffelende, bedrijvenbashende, weinig intelligente Klaver voorop. Wat een trieste armoede. 

 

 

 

Wat ik schrijf in het hoofdstuk ' Ons lot" is dichterbij dan u denkt. Met zulke politici heb je geen vijanden meer nodig.

 

 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 46, 25 november 2020

 

 

 

Nou vooruit, nog even over die toeslagen affaire. Ik heb nog even nagedacht en hoe meer ik dat doe hoe erger/schandaliger ik het vind.

 

 

 

De man (de partij), ja dhr. Asscher dus, die toch zou moeten staan voor de gewone man/vrouw (ja, die mensen die dus het meeste van die toeslagen gebruik maken) laat juist die gewone man/vrouw keihard vallen als het erop aankomt. Een groter bewijs van de schokkende afstand tussen politiek en burger is nauwelijks denkbaar. De plucheklevende regent, verslaafd aan het Haagse, volledig drijvend op zijn partij, ervan overtuigd dat hij weet wat goed is voor de mensen.

 

 

 

Van de heer Wiebes had ik zoiets wel verwacht, die heeft die enorme afstand inmiddels op diverse fronten al ruimschoots en schaamteloos bewezen, maar Asscher? Ik ben nimmer fan van hem geweest en dat mag, maar dit? Nee, nu is hij toch echt en hopelijk definitief van zijn voetstuk gevallen, vindt u ook niet,  beste lezer?

 

 

 

Wordt het niet eens tijd dat deze heren hun politiek loopbaan vaarwel zeggen en hun heil zoeken in de schaduw van een door politieke vrienden gefaciliteerd baantje, alwaar zij hopelijk minder schade kunnen aanrichten?

 

 

 

Lijkt mij heilzaam voor dit land. En als ik eerlijk ben, ook voor henzelf, want zover zou hun zelfinzicht inmiddels toch wel moeten reiken? Of zijn mijn verwachtingen nu alweer te hoog gespannen en bevestigen de heren wederom hun eigen schaamteloze arrogantie, hooghartigheid en verhevenheid? 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 45

 

Nou, zei ik het niet gisteren? Zie hieronder nummer 44!

 

  

 

En kijk vandaag, citaat vanaf de nu.nl pagina:

 

  

 

Niet in de gaten

 

Ook ex-staatssecretaris Wiebes heeft naar eigen zeggen niet in de gaten gehad dat ouders en gastouders in grote problemen zaten door het terugvorderen en stopzetten van kinderopvangtoeslag. "Ik heb het niet gezien", zei Wiebes, van 2014 tot 2017 staatssecretaris Financiën.

 

 

 

Ondanks signalen van ambtenaren in memo's, kritische rapporten van de Ombudsman en doordringende vragen van Kamerleden, had de VVD'er niet door dat er "bom" ontplofte.

 

 

 

Wiebes vertelde tegen de commissie dat hij het terugvragen van geld bij de ouders en gastouders vooral zag als een teken dat de complete toeslagenwet niet deugde. De lijst met problemen door deze slechte wetgeving was heel lang en dus kwam de kindertoeslagenaffaire niet prominent in zijn vizier.

 

 

 

Sociale bom

 

Tegen de commissie trekt hij het boetekleed aan. Wiebes zegt dat hij zich "zeer zwaar medeverantwoordelijk voelt" dat hij niet heeft gezien dat deze slechte wet een "brandende lont was die een sociale bom tot ontploffing bracht".

 

 

 

De commissie stelt veel kritische vragen in het verhoor om te achterhalen waarom Wiebes niet onder ogen zag. "Uw staatssecretarisschap kan eigenlijk uitgegumd worden. U heeft niets gezien", constateert commissielid Leijten van de SP. Wiebes probeert uit te leggen dat er sprake was van puzzelstukjes waarbij niemand de hele puzzel overzag. "Ja, hier is zo enorm iets misgegaan."

 

 

 

Commentaar Patrick Jacobs

 

 

 

Met de heer Asscher is het van hetzelfde laken een pak. 

 

 

 

Even duidelijk, hard en helder mensen; we spreken hier over politici op het hoogste nivo. Deze mannen , vooral de heer Asscher, zijn er altijd als de kippen bij om anderen de les te lezen, maar zelf zijn ze ziende blind en horende doof voor signalen die half Nederland allang had opgepikt.

 

 

 

En nu? Nu blijven ze gewoon zitten, spijtbetuigingen geaccepteerd, over tot de orde van de dag. Het hele systeem is schuldig, konden zij ook niks aan doen dus op naar de volgende successen zullen we maar zeggen.

 

 

 

Ja ja, meneer Wiebes; vele ambtenaren zijn nog steeds heel erg blij met de vertrekregeling die u zo ruimhartig heeft laten passeren bij de belastingdienst (niet gezien toen?) en in Groningen zijn de bewoners met beschadigde huizen u nog steeds dankbaar voor uw krachtdadige aanpak (nog 18000 huizen te gaan). En uw passie voor biomassa zullen we niet licht vergeten.

 

 

 

Echt erg lieve mensen, op dit niveau willen acteren en dan zoveel brokken. Heus, ik realiseer als geen ander dat deze mensen echt niet alles kunnen weten en dat hun functie complex en vaak vol is van mijnenvelden en verborgen verrassingen. Allemaal waar, maar als je deze plek bewezen niet aankan en desondanks maar blijft ronddolen in het Haagse dan is er karakterologisch gezien echt iets mis met je. 

 

 

 

En onze grote roerganger Rutte? Ach ja, teflon Rutte, ook dit glijdt van zijn schouders, gewend als hij is om op de achtergrond toe te kijken als er weer eens een ambtgenoot afbrandt.

 

 

 

 *********************************************************************************************************

 

Nummer 44

 

 

 

20 november  2020

 

 

 

De verhoren in de toeslagen affaire / het verrotte partijkartel.

 

 

 

Let op mensen, dit wordt genieten. Laatste kaarten, voorstelling bijna uitverkocht. Grijp uw kans en kijk mee hoe de heren Asscher en Wiebes als ware ontsnappingskunstenaars zullen ontkomen aan hun verantwoordelijkheden in de toeslagen affaire. Informatie heeft ze niet bereikt, ze wisten het niet of hebben er geen actieve herinnering meer aan. En na het mompelen van wat loze spijtbetuigingen, het beloven van beterschap en het offeren van wat onderknuppels gaan de heren vervolgens over tot de orde van de dag. De kunsten van Houdini zullen verbleken bij dit adembenemede schouwspel. Komt dat zien mensen, komt dat zien!

 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 43

 

 

 

10 november 2020.

 

 

 

Enkele zwaar gereformeerde scholen vragen ouders een verklaring te tekenen waarin zij homoseksulaliteit afwijzen. Hieronder wat onderwijsminister Slob daarover zegt;

 

 

 

"Zolang alle leerlingen gelijkwaardig worden behandeld, mag een school vragen om zo'n verklaring, legde Slob gisteren uit aan de Kamer. "Men mag een opvatting hebben over de relatie tussen man en vrouw. En of u het er wel of niet mee eens bent, dat is de grondwettelijke vrijheid in dit land. Maar wat niet mag, is dat deze opvattingen er in de praktijk toe leiden dat leerlingen op ongelijke manier worden behandeld."

 

 

 

Duidelijk gevalletje van eerst maar eens verschuilen achter dat gedeelte van onze wet dat hem goed uitkomt en zo op eerste gezicht lijkt het alsof hij wel iets van een punt heeft, maar toch,... als jurist zou ik daar best nog wel eens kritisch naar willen kijken. Maar dat terzijde; laten we de discussie breder trekken.

 

 

 

Want vele, vele malen erger zijn de betrokken scholen. En nog een graadje erger de ouders die zo'n verklaring daadwerkelijk zouden tekenen. Wat mij betreft zijn die geen haar beter dan moslims die idiote, levensgevaarlijke onzin uit de zevende eeuw aanhangen en uitdragen. Heel erg enge, bekrompen en naargeestige mensen, ik wil ze niet eens in de buurt hebben, minstens 1.5 kilometer meter afstand graag, bah. De hooghartigheid (domheid) waarmee zij hun religieuze beginselen aan anderen opdringen (hun eigen kinderen dus ook!!) is misselijk makend. Je zult zulke idiote, reli hysterische ouders hebben zeg, oei, oei, dat doet wat met je jeugd. Ik herhaal mijn eerdere stelling van elders in deze website;

 

 

 

Een met religie (ideologie zo u wilt) doordrenkte geest is niet meer in staat tot vrij en zelfstandig denken.

 

 

 

En wat de geschiedenis ons dat in de afgelopen duizenden jaren heeft gebracht hoef ik u hier niet uit te leggen toch?

 

 

 

"The problem with the world is that intelligent people are full of doubt, while the stupid ones are full of confidence. "

 

 

 

 

 

Charles Bukowski-

 

  

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 42

 

 

 

Onder het bewind van Rutte en vergelijkbare, meeregerende kameleons zijn de middeninkomens vrijwel tot op het bot uitgekleed. Een tienjarige slooporgie van onderwijs, rechterlijke macht, gezondheidszorg en ja, de hardwerkende, modale Nederlander die is inmiddels is gestikt in regeltjes, bureaucratie, belastingen en heffingen. Weet u nog, die duizend euro voor elke werkende Nederlander? Nou, ik heb er wel twee tot drieduizend netto ingeleverd. Maar zie nu!!!

 

 

 

Zomaar wat kreten opgetekend door business insider;

 

 

 

De VVD neemt in haar verkiezingsprogramma 2021-2025 een opvallende wending richting links. De partij is bijvoorbeeld voor een hoger minimumloon en een sterkere publieke sector.

 

Fractievoorzitter Klaas Dijkhoff zegt dat het kabinetsbeleid van de afgelopen tien jaar, waar ook de VVD als grootste regeringspartij voor verantwoordelijk is, niet altijd tot het juiste resultaat heeft geleid.

 

De partij constateert onder meer dat werknemers te weinig verdienen ten opzichte van de top van bedrijven en dat een modaal inkomen nauwelijks voldoende is om de huur te betalen.

 

 Ja hoor, de verkiezingsretoriek gaat weer los en hoppa, daar zijn ze weer, de wonderschone beloftes aan Jan Modaal. Beetje naar links opschuiven, PVV en FVD koudstellen en gezellig een coalitie met PvdA en Groen links in. De VVD, voor al uw konkel-, draai- en liegfeestjes.

 

 

 

Financieele Dagblad, 6 november 2020

 

 

 

VVD wil sterke staat en 'wederopbouw middenklasse' laten betalen door bedrijven

 

 

Resume; 10 jaar middenklasse slopen en dan het bedrijfsleven nu laten betalen voor de reparatie. Ik vind het briljant, echt van een onwereldse orde.

 

 

 

Nee beste lezer, dit is om te huilen dit. En de kiezer? Die gaat hier massaal intrappen, Mark my words.

 

 

 

Zo dom, zo verdrietig, maar ja, elk volk krijgt de leiders die het verdient.

 

 

 

 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 41

 

 

 

24 oktober 2020

 

 

 

Pssstttt, hallo daar Den Haag, kijk eens wat ik heb gelezen;

 

 

 

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2353717-oeigoer-eysa-als-je-geen-kritiek-uit-op-china-ben-je-veilig-dacht-ik.html

 

 

 

Zal welstorm in een glas water zijn, China is een lief land met democratische leiders, met een kritische en vrij denkende bevolking, niemand verlinkt elkaar daar en de leiders zijn helemaal niet uit op overheersing. Echt, niet. Dus vergeet nou maar wat u heeft gelezen, gewoon lekker zaken doen met die gasten.

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 41

 

 

 

21 oktober 2020

 

 

 

Zomaar een kop uit het nieuws begin dit jaar:

 

 

 

'Asscher en Wiebes negeerden noodkreten Belastingdienst over doorgeschoten fraudejacht'

 

 

En nu duikt er dan weer een memo op dat de belastingdienst al in 2017 is gewaarschuwd voor de mensonterende gevolgen van de schandalige toeslagen affaire.

 

 

 

Eric Wiebes; inmiddels toch echt wel bewezen brokkenpiloot, van post naar post, laat slechts half afgewerkte klussen en rokende puinhopen achter en koketteert met megalomane milieu/biomassa onzin.

 

 

 

Lodewijk Asscher; leest met z'n vileine tronie anderen de les, maar laat ondertussen nota bene de doelgroep waar hij voor zou moeten staan, de heel gemiddelde burger (BELASTINGBETALER EN TOESLAGEN ONTVANGER) keihard in de kou staan.

 

 

 

Wordt het niet eens tijd dat deze heren door een politiebusje worden opgehaald voor een paar dagen intensief verhoor? En dat het Openbaar Ministerie daarna eens rustig bekijkt of deze mannen mogelijk te vervolgen zijn wegens verkwisting, misleiding, achter houden van informatie, bedrog, volksverlakkerij, misbruik van omstandigheden, zoiets?

 

 

 

Ach, wensdenken. En let op; hoe verrot het partijkartel is gaat zij zelf keihard bewijzen.

 

 

 

Voorbeeld?

 

 

 

Asscher en Wiebes zullen worden bevraagd over hun rol in en wetenschap van de stuitende toeslagen affaire. Veel; geen actieve herinnering meer aan, daar ging ik niet over, met de wetenschap van nu had dat beter gekund en nog een heleboel mistige bla, bla en daarna kunnen ze gewoon blijven zitten. 

 

 

 

***************************************************************************************************************

 

Nummer 40

 

 

 

20 oktober 2020

 

 

 

In Parijs wordt leraar Samual Paty onthoofd door een tweecellige, hysterisch religieuze randdebiel, waarvan we overduidelijk kunnen vaststellen dat deze idioot een schoolvoorbeeld is van totaal mislukte integratie en slechts een brenger van religieus en ideologisch gif.

 

 

 

ONTHOOFD, op STRAAT. Laat dat nog maar eens goed op uw in werken. Islamitische taferelen uit de ZEVENDE eeuw, geïmporteerd naar het beeldschone Parijs.

 

 

 

Parijs staat op z'n kop, en terecht!

 

 

 

Maar wat is het weer stil in -links correct politiek- Nederland en bij de NPO. Is uw ideale multiculturele wereldje weer eens in gevaar?

 

 

 

Mijn stelling, geheel op persoonlijke titel; het grootste gevaar komt niet van de terrorist. Nee, want die terrorist, de religieuze fanaticus, de criminele allochtoon, de hysterisch religieuze derde en vierde generatie moslims, worden door ons zelf ruimhartig binnen gelaten en zelfs omarmd en geknuffeld.

 

 

 

Door wie? Door hysterische diversiteits- en inclusiviteitsdenkers, door de links zogenaamd politiek correcten met hun perverse collectieve schuldgevoel over ons verleden. Door deze mensen die keihard wegkijken voor de onacceptabele, kostbare en cultuurvernietigende gevolgen van ongebreidelde immigratie. Door deze mensen die staan te juichen als onze politieman knielt in de Moskee, die staan te applaudisseren als ons onderwijs, onze universiteiten, naar hartelust meedoen met hun hysterie.  

 

 

 

Door die hypocriete politiek correcte linksdenkers die de achtertuin van de gemiddelde Nederlander bevuilen met hun idiote 'weg met Nederland en onze cultuur hysterie'. En als die gemiddelde Nederlander dan een beetje boos wordt staan ze klaar met hun beschuldigingen; je bent een racist, bewust of onbewust en je bent een islamofoob. 

 

 

 

En hun eigen achtertuin? Die is brandschoon, dat weet ik zeker.

 

 

 

Picture this: een niet al te intelligente, kansloze tweede of derde generatie allochtoon in de banlieu van Parijs, of een achterstandswijk in Amsterdam of Rotterdam. Moeder heeft thuis niets te vertellen, de werkloze vader heeft de broek (sorry, jurk) aan, van je vrienden hoor je dat alle westerse meisjes hoeren zijn, je fluit ze schaamteloos na, jat nog wat spullen om aan geld te komen voor je nieuwe smartphone en de Imam, die doet er nog een schepje bovenop met zijn donder- en haatpreken. Voor de politie ben je allang niet meer bang, de straat is van jou en die vuile westerling? Die is de schuld van alles waar jij nu in zit, de ongelovige, de afvallige. En dan is de stap naar een onthoofding of het aanschaffen van wapentuig of bomvest voor een verwoestende daad onder het schuimbekkend uitroepen van a.... a..... voor de echte schuimbekker maar heel klein. 

 

 

 

Alstublieft beste kiezer, stem deze slopers bij de eerstvolgende verkiezingen massaal weg. Maak een einde aan de alles vernietigende invloed van D66, PvdA, GroenLinks en Denk. Aan de partijen die U de schuld geven van wat ik hierboven onder 'Picture this' voor u heb geschetst.

 

 

 

***************************************************************************************************************

 

Nummer 39

 

 

 

14 oktober 2020

 

 

 

Dat we, uiteraard voornamelijk in politiek correcte linkse kringen, zijn bevangen door en doordrenkt met een hysterisch inclusiviteits- en diversiteitsdenken, wisten we al. En hoppa, hier is het volgende slachtoffer (maar dat vinden ze daar zelf natuurlijk niet);

 

 

 

https://www.vangoghmuseum.nl/nl/over/organisatie/inclusiviteit-en-toegankelijkheidsbeleid/van-gogh-verbindt/beeldbrekers

 

 

 

Mijn/ons (Oeps, dat mag ik natuurlijk niet zeggen) Van Gogh museum te wit en niet divers/inclusief genoeg. Wat een triest verhaal, waar komt toch ineens die behoefte vandaan om  Nederland zoals het is te slopen. En nog erger, waar komt toch die behoefte vandaan om die massale slooporgie te laten uitvoeren door allerhande types uit allerhande landen waar het een enorme puinzooi is.

 

 

 

Ah, ik begrijp het al, die puinzooi is natuurlijk 100% onze schuld en die schuld zullen wij op ons nemen, zelfs als we daaraan volledig ten onder gaan.

 

 

 

Suggestie? Beste beeldbrekers; blijf met je tengels van onze musea af en vraag subsidie voor een eigen diversiteits, multicultureeel en wat jullie allemaal nog meer hebben te piepen museum. Is zeker weten een potje voor te vinden in knetterlinks Den Haag.

 

 

 

Ik zeg het op een andere plaats in deze site; De westerse wereld heeft geen verwarde terrorist in een bomvest nodig om zich te laten opblazen. Dat doet zij zelf wel met haar politiek correcte slapte, met haar oliedomme immigratiebeleid, met haar collectieve perverse en alles verwoestende schuldgevoel over haar verleden, met haar diversiteits / inclusiviteits / genderneutrale gewauwel. 

 

 

 

We staan erbij en kijken ernaar en niemand doet wat. Nou ja, ik dan, ... met deze site. 

 

 

 

 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

 

 

Nummer 38

 

 

 

Ja hoor, daaaaaaarrrrrrr is ie weer! Jesse Klaver heeft zijn communistisch brein weer eens aan het werk gezet. Ik ben er inmiddels aan gewend dat dat in de meeste gevallen weinig positiefs oplevert (grote bedrijven bashen), maar nu geeft hij er toch blijk van volledig buiten de werkelijkheid te staan.

 

 

 

lees;

 

 

 

Elke jongere moet op zijn 18e 10.000,-- euro gestort krijgen van de overheid. Als startkapitaaltje voor studie, eigen woning of bedrijfje. Van de overheid dus. Ja ja. En waar gaat die overheid dan graaien om dat onzinnige idee te financieren? Bij miljonairs, briljant, echt briljant!

 

 

 

Wat een zurigheid, wat een lelijke communistische kronkel. Laten we nou toch blij zijn dat we in dit land nog mensen hebben die wat opbouwen, ondernemers, mensen die weten hoe je geld genereert en daarmee de economie draaiende houden. En neem nou ook van mij aan dat deze mensen heus genoeg belasting betalen. Ten eerste over wat ze verdienen en ten tweede heel royaal over alles wat ze laten bouwen of kopen. Dat zure gegraai onder de groep die wat meer heeft, ach ach wat is dat zuur. Zuur, humorloos links, bah.

 

 

 

Als ik miljonair zou zijn en deze belasting daadwerkelijk aan mijn fiets zou krijgen zou ik echt aangifte doen tegen de overheid wegens diefstal of misbruik van omstandigheden. Geen idee of dat haalbaar zou zijn, maar ik zou het zeker doen. Al was het alleen maar om zuur communistische mannetjes als Klaver te sarren. Wat een loser (aasgier, zie hieronder nummer 21) is die man, hij kan nog niet eens zijn eigen speech schrijven. 

 

 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 37

 

 

 

16 september 2020

 

 

 

En hoppa lieve mensen we gaan los. Helemaal los en roept u maar. Er is gratis geld, lenen, lenen, lenen, je bent gek als je het niet doet. Gratis geld bestaat echt wel mensen, dit hooft nooit te worden terugbetaald, echt niet. Later ook niet, gelooft u ons nou maar.

 

 

 

Dus al het volgende is briljant, geweldig en goed voor u.

 

 

 

-  Dat de Europese Unie voortaan zelf geld mag lenen dus omhoog met die uitgaven, hoppa,

 

-  Wopke en Eric (u weet wel, die man die overal rokende puinhopen achterlaat, maar telkens weer kans 

 

    ziet om op tijd weg te vluchten in een ander groot visioen) hebben een heel groot fonds bedacht. Geen 

 

    hond die straks enige controle heeft over de zinnige en effectieve besteding daarvan dus,... feest voor

 

    subsidieverslaafden, adviseurs en profiteurs (volgens mij vrijwel hetzelfde). Ik begrijp Wopke niet, ik     

 

    had hem zoveel slimmer ingeschat. Jammer.

 

  -Een fondsje met Wiebes, de brokkenpiloot, hoe verzin je het. Met die man wil je toch niet geassocieerd

 

    worden?

 

-  Maar goed, overal is er geld, en veel!

 

-  Coronabonds, steunfondsen, dubieuze leningen opkopen, het kan allemaal mensen, gratis geld!

 

 

 

Maar, ondertussen is de halve economie naar de gallemiezen en wacht ons straks een economische dreun van ongekende proporties. Zo ongekend, dat wilt u niet weten. Hele sectoren zijn gewoonweg vernietigd of op zijn minst zo beschadigd dat zij jaren nodig hebben voor herstel, als ze dat al lukt. Het wordt tijd dat we een beetje bij zinnen komen en de verhouding tussen de zwaarte en noodzaak van coronamaatregelen en de onvoorstelbare economische schade als gevolg daarvan eens goed onder de loep nemen. 

 

 

 

Enne, dat koopkrachtplaatje? Dat mini plusje dat we er straks bij krijgen? Regelrechte volksverlakkerij

 

 

 

Dat wordt plusje volledig opgezogen (keer of vier of meer!!!) door verhoging van gemeentelijke lasten en stijging zorgkostenpremie. Let maar op, u staat allen volgend jaar vol in de min.

 

 

 

Dankzij 10 jaar Rutte! Een collectieve lastenstijging van ongekende omvang. 

 

 

 

En nu dan die troonrede?

 

 

 

De koning met zijn wanstaltig hoge toelage (die voor zijn kids nog niet eens meegerekend) en zijn veel te dure speedbootje voorspelt zware tijden (arme man, zou Rutte hem volgend jaar met 2% indexeren?). Bah, ik word er elk jaar weer een beetje onpasselijk van.

 

 

 

En de tekst die hij moet oplezen? Het zuur wordt in die voorgekauwde tekst met het zicht op de verkiezingen zorgvuldig verborgen gehouden. Dat is voor later, als de partijen weer in het pluche zitten en zij ongestoord door kunnen gaan met het plunderen van uw portemonnee.

 

 

 

Gratis geld lieve mensen, gratis geld, het bestaat! En we gaan los!!!! Roept u maarrrrrrrrrr,..

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 36

 

 

 

Medio september 2020

 

 

 

Door deze hele website heen waarschuw ik voor het keiharde gegeven dat wij onze westerse maatschappij en daarmee onze verworvenheden zelf uithollen en ernstig verzwakken met ons perverse westerse schuldgevoel en politiek links correct gedweep met zo'n beetje elke minderheid die wat te schreeuwen heeft. De westerse wereld heeft geen verwarde terrorist in een bomvest nodig om zich te laten opblazen, dat doet zij zelf wel.

 

 

 

Meer specifiek waarschuw ik voor China. Een land geregeerd door niets ontziende leiders die geen enkele tegenspraak dulden en een mensenleven weinig meer waard achten dan bruikbaar voor hun verdorven dictatoriale ideologie. Maar we blijven erin trappen, tot aan de samenwerking van een onzer Universiteiten met Huawei toe. Welke Nederlander weet bij benadering hoe ver Chinezen zich als hebben ingevreten in onze economie? We zijn in al onze zwakte gewoon te koop en dat weten ze.

 

 

 

Ziet of begrijpt nu echt bijna niemand dat alle mensen in dat land maar één baas hebben?

 

 

 

Maar goed, sommige mensen kunnen het veel mooier en gepolijster zeggen dan ik. Lees de column van Max Pam, vandaag -9 september 2020- in de Volkskrant.

 

 

 

De lezer die nog een greintje realiteitszin in zijn lijf heeft zal hiervan schrikken!

 

 

 

 

 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 35

 

 

 

Medio september 2020

 

 

 

En, is het u nou echt nog steeds niet duidelijk dat D66 de meest ondemocratische partij is die wij op dit moment hebben?

 

 

 

Eerst hun eigen kroonjuweel, het referendum om zeep helpen, daarna roepen dat Amsterdam een zelfstandige republiek moet worden als de PVV ooit aan de macht komt. Allemaal uit de koker van mevrouw Ollongren. Een waarlijk wijs mens hoor!

 

 

 

En dan nu 'ziener' mevrouw Kaag. Deze dame moet beschikken over en welhaast ongekende wijsheid en kan ongetwijfeld heel groots en visionair denken. Ook al heeft de geschiedenis haar visioen keer op keer gelogenstraft, zij denkt het beter te weten. Nederland moet op termijn haar soevereiniteit (althans op zijn minst een stevig deel daarvan) inleveren voor het grotere (Brusselse) geheel. Dat is verstandig mensen,  en heel goed voor u.

 

 

 

Dat we dan samen delen in de ellende, onkunde, corruptie, lichtgewicht politici, Brusselse nitwits, machtsbeluste rechtsprekende organen en allerhande figuren met dictatoriale neigingen zegt ze er niet bij. Deze partij is:

 

 

 

-met haar oeverloze gewauwel over genderneutraliteit, inclusiviteit, diversiteit en te veel witte mannen 

 

  op  de universiteiten,

 

-met het ontkennen van integratieproblemen,

 

-met haar eindeloze moslimkuffelen,

 

-met haar naïeve gezever of klimaat, Brussel, de EU, vooral meer, meer EU,

 

-met haar grote bedrijven pesterijen,

 

 

 

een regelrechte bedreiging voor onze vrijheid en democratie. Verpakt in ogenschijnlijk keurige beleidsmensjes, maar het zijn puur wolven in schaapskleren. 

 

 

 

Nee, als deze dame ook maar iets te zeggen krijgt gaat ze gewoon aan de haal met ons land, zonder dat u en ik er iets aan kunnen doen.

 

 

 

Nou ja, ik wel door dit hier in ieder geval aan de kaak te stellen en een tegenstem te laten horen bij de komende verkiezingen en u ook door eveneens dat laatste te doen. 

 

 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 34

 

 

 

2 september 2020

 

 

 

Okay, eens even kijken, wat zegt het gerechtshof over Geert Wilders.

 

 

 

De politicus krijgt geen straf opgelegd, omdat een boete geen doel meer dient. Mmmmm, waarom niet? Het feit is toch nog niet verjaard? Meer zaken duren zo lang en dan rolt er vaak wel iets uit. Niet dat ik voor die boete ben, het gaat mij om het puur juridisch argument. Ik volg dit als jurist maar moeilijk, maar vooruit dan maar.

 

 

 

Dan de volgende constatering.

 

 

 

'en (geen straf dus) omdat hij al jaren een hoge prijs betaalt voor het uitdragen van zijn mening'

 

 

 

Ik schrijf het nog een keer voor u op;

 

 

 

'en omdat hij al jaren een hoge prijs betaalt voor het uitdragen van zijn mening'

 

 

 

Heeft u 'm? Ja?

 

 

 

Dus aan het uitdragen van een mening hangt in dit land een (door schreeuwende religieus fanatiek minderheden minderheden en links politiek correcten hoogstpersoonlijk opgesteld) prijskaartje?

 

 

 

Is er dan wel of geen sprake van vrijheid van meningsuiting?

 

 

 

Of is die voorwaardelijk in het geval Wilders?

 

 

 

Een demonstrant mag wel roepen; 'Als je Baudet dood wilt hebben roep je gewoon 'paf'. Geen openbaar ministerie of kamerlid gehoord.

 

 

 

Een universitair docent mag wel roepen (hij heeft het dan ook over Baudet); 'Waar is Volkert als je hem nodig hebt?' Een berisping heeft de man gehad, verder geen openbaar ministerie of kamerlid gehoord.

 

 

 

Een bekend Nederlands schrijver, en ook hij heeft het dan over Baudet, mag wel roepen; 'We gunnen hem een wandeling langs de snelweg.' Geen openbaar ministerie of kamerlid gehoord.

 

 

 

Maar Wilders? De voorgedrukte aangifte formulieren lagen klaar voor de domme, schuimbekkende massa.

 

 

 

Ach, ik houd er maar over op. We zijn al zolang in de ijzeren greep van fanatici en politiek links correcten. Van humorloos, fact free schreeuwend, weg met Nederland, cynisch en verzuurd links Nederland. Eng vind ik het, heel erg eng.

 

 

 

Complimenten overigens voor de redactie van Charlie Hebdo, moedig!

 

 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 33

 

 

 

 3 september 2020

 

 

 

Even los van de vraag of je nu vindt dat Grappershaus weg moet of niet. Iedereen heeft daar een mening over. Als u deze site een beetje hebt bestudeerd kunt u in ieder geval wel raden wat mijn standpunt zou zijn.

 

 

 

Veel belangrijker echter vind ik de constatering dat dit het zoveelste bewijs is van het feit dat de Haagse regenten, met premier Rutte voorop, inmiddels denken dat ze echt alles kunnen maken en overal mee weg kunnen komen. Gesterkt door de keiharde en eigenlijk steeds triester wordende constatering dat ze goed beschouwd vrijwel nergens op worden afgerekend. Maar ik snap het wel hoor, Grapperhaus bevindt zich tussen gelijken, tussen zonnekoningen en koninginnen die minstens zoveel lak hebben aan het volk als hij . Lees het eerste hoofdstuk van deze website, dan weet u wie ik bedoel.  

 

 

 

Het idee achter dit beschamende, betuttelende en grenzeloos arrogante circus komt uiteraard ook van Rutte, hij kan het zich niet veroorloven Grapperhaus nu te verliezen. Merkwaardig, iedereen die hem ook maar een beetje in de weg zat bleek razendsnel uit de weg geruimd en bovendien behoorlijk vervangbaar. Dan roept meneer Rutte dat hij het besluit om te vertrekken uiteraard zeer betreurt maar wel respecteert. En onder dankzegging voor bewezen diensten en met een troostende arm om de schouder wordt betrokkene dan snel via de zijdeur afgevoerd. Geen enkel punt. Kom op zeg, er zijn meer Grapperhausen op deze wereld. Probeer het eens met Hiddema. Ach nee, niet doen natuurlijk, ik zie al wat angstdruppeltjes voor de mogelijke waarheid. Oei oei, dat moeten we natuurlijk niet hebben.

 

 

 

Wat een dieptepunt, wat een schaamteloze vertoning. Echt een heel zwarte dag. 

 

 

 

En u, lieve burger, en u? Blijft u maar goed opletten, want de overheid weet u te vinden bij de geringste muiterij! Tenzij u een kleurtje heeft of regelmatig een Moskee bezoekt, dan heeft u eindeloos krediet. 

 

 

 

Beste, beste, lieve, lieve kiezer. Reken nu echt eens af met dit kartel zonder enig zelfreinigend vermogen. Hier had maar één correcte oplossing gepast met respect voor de kiezer en, niet te vergeten, met  het toekomstig geloofwaardig draagvlak voor de corona maatregelen. Dat men daar heel bewust, weloverwogen, niet voor kiest bevestigt hoe door en door verrot dit systeem is.   

 

 

 

Beste, beste kiezer; denk bij de volgende ronde nu eens eens heel diep na. Wie praten er met de monden vol meel en verbreken in slappe compromiscoalities de ene verkiezingsbelofte na de andere? En wie vertellen de, weliswaar ruwe en ongezouten, waarheid? De waarheid over de werkelijkheid waar iedereen zo politiek correct omheen draait?

 

 

 

*************************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 32

 

 

 

27 augustus 2020

 

 

 

Voordat u verder leest, wat nu volgt komt regelrecht uit mijn onderbuik, ik kan niets bewijzen. Maar toch, het ligt er allemaal zo dik bovenop en als je de reputatie van de politiek de laatste jaren scherp beziet dan kan het niet anders dan dat hier iets echt heel erg mis is. Let op:

 

 

 

- Hugo de Jonge wordt met nipte meerderheid gekozen tot lijsttrekker van het CDA.

 

- Zelf was hij er al van overtuigd dat hij het zou halen, had er zelfs al een fles wijn op gezet.

 

- Ik was er ook al (met behoorlijke weerzin) van overtuigd, het kon gewoon niet anders. De Jonge is de ultieme tassendrager annex meeloper annex spreekpop annex kartelpoliticus en Omtzigt gewoon heel erg lastig! 

 

- Om Omtzigt blij te houden is het verschil zo minimaal als maar mogelijk gehouden (speculatie, ik weet het)

 

- En hij mag running mate spelen, hoera! Een miezerige titel voor een volstrekt autonome man. He he, eindelijk en echt autonoom mens in de politiek, of toch niet?

 

- Dan gaat het een beetje rommelen, de stemming zou niet helemaal goed zijn verlopen.

 

- Kort, superkort onderzoekje door een ' onafhankelijk' bureautje. Uitkomst 24 uur later; het meeste kunnen we achteraf niet meer verifiëren, maar echt alles is okay hoor, lieve mensen!

 

- Omtzigt ineens helemaal blij en hij tweet zich vervolgens helemaal suf om dat aan de wereld te laten weten.

 

 

 

Mijn vraag; welke krachten zijn er op Omtzigt uitgeoefend om zich nu ineens zo te gedragen. Echt, deze man is voor mij in 24 uur tijd onherkenbaar veranderd.

 

 

 

Een autonoom mens in de politiek? Het was een mooie droom mensen.

 

 

 

 

 

 

 

*************************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 31

 

 

 

Medio augustus 2020

 

 

 

Black lives matter, foute standbeelden, angstige musea, Nederlandse schuld, slavernij, hysterisch inclusie en diversiteitsdenken, knetterlinkse deugterreur vanuit media en zelfs universiteiten.

 

 

 

Allemachtig, wat hebben we het druk en wat maken we veel politiek correct lawaai.

 

 

 

Maar wat is het oorverdovend stil als een geflipte asielzoeker kokend water gooit over een lesbische dame.

 

En wat is het oorverdovend stil als mislukte, drillrappende allochtoontjes (met een lichte huidskleur, ja die dus) met messen en pistolen rondlopen of horloges proberen te jatten.

 

En wat is het oorverdovend stil als religieuze fanatici vanuit schimmige gebedshuizen gruwelijk religieus gif preken.

 

Wat was het stil toen een jongeman van 18 dit jaar voorjaar in Oss werd doodgestoken door een verwarde Soedanese asielzoeker.

 

 

 

Op een enkele linkse deugverklaring en dus om de hete brij heen draaiende verklaring na, een oorverdovende stilte met maar één triest, zielig en naïef doel; het sprookje van de ideale multiculturele samenleving niet verstoren.

 

 

 

 

 

*************************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 30

 

 

 

Medio juli 2020

 

 

 

https://www.wyniasweek.nl/mark-rutte-schrijft-zijn-geheel-eigen-versie-van-corona-epidemie/

 

 

 

Commentaar Patrick Jacobs,

 

 

 

Voorwaar een gerespecteerd, belezen en genuanceerd man, meneer Syp Wynia. Heeft een eveneens gerespecteerde en genuanceerde website opgezet, die een podium biedt aan onafhankelijke, vrije en genuanceerde geesten.

 

 

 

Ik las bovenstaand artikel, en toen nog eens en toen nog maar een keer. In feite staat daar wat ik al jaren roep (maar dan natuurlijk veel verfijnder en genuanceerder dan ik in deze website doe); de politiek is een mistig bedrijf geworden, een bedrijf dat een onwerkelijke afstand van mij heeft weten te bereiken, een bedrijf waarin de waarheid van de politicus vele malen zwaarder is gaan wegen dan wat ik ervan vind. Een bedrijf waarvan meneer Rutte steeds vaker en stelliger beweert dat er zonder compromissen niet valt te besturen.

 

 

 

Ik blijf zeggen; niet alles is onderhandelbaar, ik wil meer tegengas zien, meer ballen, meer weerstand, desnoods tegen een (financiële) prijs. Op de posten van ministers en staatssecretarissen wil ik geen baantjesjagers met de blik op de carrière gericht, maar vakmensen (met echt ervaring,en opleiding in en verstand van het veld!!!!) die niet alleen zeggen mijn belangen te dien, maar dat ook daadwerkelijk doen. Mensen die afdalen naar mij, hun bezorgde kiezer (nou ja, kiezer, soms voel ik mij meer een lam richting slachtbank, want wat valt er nou eigenlijk noch te kiezen in dat vage, politieke compromissen moeras).

 

 

 

Maar goed, even terug naar bovenstaand artikel op de site van meneer Wynia.

 

 

 

Ik richt vanaf deze plaats een heel serieuze uitnodiging tot meneer Rutte; lees het ook eens en laat u dan punt voor punt weten waar deze schrijver volgens u, geheel of gedeeltelijk, onzin schrijft of, eveneens punt voor punt, waar deze schrijver, geheel of gedeeltelijk,  inhoudelijk toch wel iets te pakken heeft?

 

 

 

Zou dat kunnen meneer Rutte? En mag ik dan eerlijke antwoorden waar ik ook echt chocola van kan maken?

 

 

 

Heel graag en dank u wel.

 

 

 

*************************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 29

 

 

 

Medio juli 2020

 

 https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/07/fvd-europarlementarier-eppink-na-deal-zullen-europese-belastingen-worden-ingevoerd-als-een-dief-in-de-nacht/

 

 

 

Commentaar Patrick Jacobs,

 

 

 

Ziet u nu wel, beste kiezer! Het komt gewoon over u heen, u heeft er niet over kunnen stemmen, niets over kunnen zeggen en het gebeurt. En weet u waar het straks gebeurt? Nee? Ik wel; in uw portemonnee.

 

 

 

Ik begrijp echt niet dat u zich zo naar de EU slachtbank laat leiden. Schrijf brieven naar de krant, bestook die EU struikrovers met e-mails, stem tegen het partijkartel, begin een petitie voor terugkeer van het referendum., laat van u horen, maak een site als deze, doe wat!

 

 

 

 

 

*************************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 28

 

 

 

Medio juli 2020

 

 

 

Ja hoor, hij zit er, Hugo de Jonge.

 

 

 

Wat een gemiste kans. De man die met heel veel, hoogstwaarschijnlijk voornamelijk in gefluisterde woorden vrijwel niets zegt, heeft het nipt gewonnen van de man die overduidelijk en als echte dossiervreter de afgelopen jaren heeft bewezen echt ergens voor te staan. Maar ja, lastig mannetje, die Omtzigt. Zegt wel iets over die partij denk ik; het veilige, slappe midden. Mooie dag voor de politieke goochelaars, trieste dag voor het echte debat.

 

 

 

Ongetwijfeld een flexibele, politiek uiterst wendbare en behendige man met een heel duidelijk doel, het torentje. Strooit met fraaie, maar feitelijk volstrekt lege en voor velerlei uitleg vatbare teksten;

 

 

 

- verbinding maken,

 

- vertrouwen terugwinnen,

 

- bruggen bouwen,

 

- verschil maken,

 

 

 

Bla, bla, bla en ja hoor, dat wil ik ook allemaal wel.

 

 

 

De zoveelste, aalgladde kartelpoliticus. Volstrekt inwisselbaar met talloze anderen daar in het Haagse. En ex-leraar op volksgezondheid in plaats van bijvoorbeeld een ervaren ziekenhuisbestuurder. Hij vindt het zelf kennelijk geen enkel probleem. Een tandarts op justitie zou in zijn denkwereld ook moeten kunnen.

 

 

 

Maar goed, meneer Rutte zal vast heel blij zijn met aan zijn zijde suitsupply paspop Dijkhoff (wat is die stil trouwens de laatste tijd) en nu dan in de christelijke flank tassendrager en spreekbuis de Jonge.

 

 

 

Sterkte, running mate!

 

 

 

N.B. Ik zou als ik u was zo snel mogelijk afstand nemen van die kwalificatie. U bent daar te autonoom voor. 

 

*************************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 27

 

 

 

07 juli 2020

 

 https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/07/annabel-nanninga-fvd-coalitie-staak-diversiteits-en-klimaatgeldverspilling-adam-zakt-weg-onder-onze-voeten/

 

 

 

Enkele citaten uit dit artikel:

 

 

 

" Het Amsterdamse FVD-raadslid Annabel Nanninga is totaal niet te spreken over de wijze waarop de linkse coalitie in de hoofdstad het geld uitgeeft. Terwijl er tonnen over de balk worden gegooid richting diversiteit, klimaatverandering en de ondersteuning van illegale asielzoekers zijn de pittoreske bruggen gewoon aan het instorten. ‘Staak de geldverspilling,’ aldus de FVD-frontvrouw.

 

Gisteren brak het nieuws dat het linkse B&W-college van Amsterdam moet toegeven dat zij, en al hun voorgangers, veel te weinig geld hebben vrijgemaakt voor het onderhoud van bruggen. Het resultaat na jaren nagelaten renovaties is dat vele bruggen in de hoofdstad op instorten staan. Kennelijk was het de afgelopen decennia belangrijker om geld in socialistische prestigeprojecten te steken, zoals het ondersteunen van uitgeprocedeerde asielzoekers of net doen alsof één stad wat kan doen aan klimaatverandering."

 

Commentaar redactie dagelijksestandaard;

 

' Heel benieuwd of de Amsterdamse coalitie – GroenLinks, D66, PvdA en SP – bereid zijn te luisteren.' 

 

Commentaar Patrick Jacobs,

 

Wat denkt u zelf?

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 26

 

 

 

Financieel Dagblad 26 juni 2020 pagina 5.

 

 

 

Coalitie wil snel einde aan subsidies op verbranding biomassa.

 

 

 

Commentaar Patrick Jacobs,

 

 

 

Onze beste meneer Wiebes zei hiervan onlangs; 'Als we de klimaatopgave willen halen, hebben we biomassa voorlopig nodig'.

 

 

 

Ok, even kijken of ik dit goed begrijp. Meneer Wiebes verdedigt iets waarvan hij zelf ook wel weet (nou ja, in ieder geval weet elk weldenkend mens dat) dat het een bizar waanidee is, maar desondanks blijft hij het verdedigen. Zuiver om een doel te halen.

 

 

 

Klinkt als; kan niet schelen hoe,  ik begrijp jullie zorgen, maar zeur nou niet te veel , want anders halen we ons doel niet. Ik weet, lieve burgertjes, dat het bezopen is, maar we gaan het toch doen. Het doel heiligt de middelen.

 

 

 

Echt, meneer Wiebes, wat een ongeloofwaardig en doorzichtig verhaal. Het zou uw eer te na moeten zijn om zoiets te verkopen aan het volk. U verdedigt het op dramatisch grote schaal verbranden van kostbaar bos. Dat kunt u toch niet doen met droge ogen?

 

 

 

Beste meneer Wiebes;

 

 

 

- Bij de belastingdienst laat u een chaos achter.

 

- In Groningen gelooft men u allang niet meer*.

 

- ZZP'ers in de knel door Corona? Ach ja, dat is eigen schuld, ze wilden toch zo nodig zzp'en?

 

- Biomassaplannetje in duigen.

 

 

 

Is het niet eens mooi geweest meneer Wiebes? Of gaat u toch maar weer op zoek naar het volgende onderwerp om veilig wat over te roeptoeteren in de wetenschap dat u 'at the end of the day' werkelijk helemaal nergens op wordt afgerekend?

 

 

 

Wees nou eens een vent en ruim het veld, dat is stijl, dat is klasse!

 

 

 

*

 

Over Groningen gesproken;

 

 

 

Financieele Dagblad 26 juni 2020 pag. 22; 'Versteviging huizen Groningen loopt volledig stuk op modellen en regels.' Bij de 'Nationaal Coördinator Groningen'werken 300 (DRIEHONDERD!!!!!!)mensen, allemaal druk met plannen. In 2020 zijn er tot medio juni 2020 11 huizen verstevigd, nog ongeveer 18.000 te gaan.

 

 

 

Kafkaiaanse toestanden meneer Wiebes? Net zoals bij de belastingdienst? Doet u nog wat met Groningen of bent u druk bezig met de volgende draai?

 

 

 

 

 

 

 

**********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 25

 

 

 

https://nos.nl/artikel/2338454-kamercommissie-nederlandse-moskeeen-worden-beinvloed-vanuit-onvrije-landen.html

 

 

 

Commentaar Patrick Jacobs,

 

 

 

Ik doe een voorspelling. Allen dronken een glas (zoete koffie of muntthee in het geval van de moslims), piesten een plas en alles bleef zoals het was. Wij durven onze vingertjes niet te branden en de extremisten in de moslim gemeenschap zetten hun nare, enge strijd ongehinderd voort.

 

 

 

Wilders pruttelt boze woorden in de tweede kamer, Rob Jetten jengelt vervolgens aan de interruptiemicrofoon dat er ook heel veel vredelievende en hardwerkende moslims zijn te vinden in Nederland.

 

 

 

En ik blijf op deze site roepen; waarom zorgen die dan niet voor wat 'verlichting' binnen hun extremistische gelederen?

 

 

 

Ach, ik weet het antwoord al. Dat hoeven ze niet te doen want dat is niet hun Islam. Nou, totdat ze het tegendeel belijden neem ik toch maar heel voorzichtig aan dat dat stiekem toch ook een beetje hun Islam is. 

 

 

 

Oom agent is in ieder geval al knielend gefotografeerd in de moskee. Een beetje moslim moet het achter de gordijnen in zijn broek (soepjurk) hebben gedaan van het lachen. 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 24

 

 

 

Medio juni 2020

 

 

 

De klimaat- en immigratie hysterie (religie) hadden we al, maar er kan er nog wel eentje bij. De strijd tegen racisme, de allernieuwste religie.

 

 

 

We verdelen dit land (de wereld) steeds vaker in twee kampen; voor of tegen, links of rechts, zwart of wit, voor klimaatmaatregelen of klimaatontkenner en ga zo maar door. De escalatie is overal doorgedrongen, kijk naar de voorbeelden die politici (ook wereldwijd) neerzetten, heel lelijke zijn dat vaak. Velen zijn het zicht op het morele kompas echt kwijt. Kijk op straat, kijk naar talloze demonstraties, beledigingen, geweld, scheldpartijen, ruwe teksten, grove omgangsvormen. En iedereen maar schreeuwen om het eigen gelijk. Maar gelijk dwing je niet af, gelijk moet je verdienen met degelijke, onderbouwde (historisch correcte) feiten en argumenten, niet met escalatie. Afgedwongen terreinwinst is vrijwel nooit duurzaam, dat bewijst de geschiedenis maar al te vaak. Wrok en wraak liggen dan constant op de loer. Verdiende winst, desnoods in de vorm van een compromis, dat werkt in de meeste gevallen beter! Kortom; ik mis helaas en steeds vaker het genuanceerde debat in het midden. Ik mis het gesprek, de rust in de discussie, het luisteren naar elkaar en daarna pas oordelen, als dat oordelen al nodig is! Ik merk het met regelmaat in de publieke debatten en helaas ook steeds vaker in mijn directe omgeving; je moet tegenwoordig wel heel veel lef hebben om ook maar de geringste oppositionele kanttekening te plaatsen bij welke 'actuele' maatschappelijke discussie dan ook. Want voordat je het weet heeft men het oordeel over jou geveld; links of rechts, klimaatontkenner, racist en vul verder maar in. En ik zie in het journaal en op de diverse sociale media dat dergelijke oordelen steeds vaker niet alleen met woorden worden geveld, maar ook met geweld of op zijn minst oproepen daartoe. Zorgelijk.

 

 

 

Kortom; over het gemis van het genuanceerde debat maak ik mij minstens, zo niet nog veel meer zorgen als over de vaak terechte noodkreten van minderheden. Want ook/juist die zijn niet gebaat bij escalatie van de discussie, maar bij duurzame oplossingen.

 

 

 

Dit gezegd hebbende realiseer ik maar al te goed dat velen juist niet in staat of bereid zijn tot een genuanceerd debat, tot die uitgestoken hand. En dan ligt het middel van 'afdwingen' natuurlijk verleidelijk in de hoek te wachten. Veelal niet effectief, maar wel verklaarbaar.

 

 

 

Ruwe stelling van mijn zijde? We hebben in dit land (in deze wereld) veel te veel mensen die hun marginale, humorloze en redelijk identiteitsloze bestaan maar al te graag opvullen met de meest actuele maatschappelijke hypes -klimaat / immigratie / racisme. Dan hoor je tenminste bij een groep, dan heb je een religie en kun je veilig gezamenlijk schreeuwen. En dat alles zonder te worden gehinderd door al te veel (historische)kennis van zaken. Humor, lichtvoetigheid en een beetje relativeringsvermogen zijn heel ver te zoeken in 'zogenaamd' politiek correcte linkse kringen. Vooral die humor mis ik, maar ja, domheid en humor gaan ook niet samen. Een wat lichtvoetiger kijk op de zaken, vooral op zichzelf, tja, dat vraagt wel wat intelligentie.

 

 

 

Maar het kan veel treffender worden gezegd dan ik hiervoor probeer te doen.

 

 

 

"The problem with the world is that intelligent people are full of doubt, while the stupid ones are full of confidence. "

 

 

 

Charles Bukowski

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 23

 

 

 

 

 

Medio juni 2020

 

Zelfs vanuit die hysterische Urgenda club komt nu het geluid dat biomassa toch niet zo'n heel goed idee is.

 

 

 

Commentaar Patrick Jacobs,

 

 

 

Nou, meneer Wiebes? Kappen met die handel, u vindt vast wel een aalgladde formulering om uw draai te verklaren, geen gezichtsverlies te lijden of sorry te zeggen en het volk te doen geloven dat u ook nu weer doet wat voor ons het beste is. Daar bent u geslepen genoeg voor. 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Medio april 2020. DE CORONABONDS. Ik voorspel u, die gaan er komen! Linksom of rechtsom, kunstig en listig verpakt in een mistige constructie om ons af te leiden en vrijwel zeker met een iets ander naampje, maar ze gaan er komen. Dat is zeker!

 

 

 

Ik word steeds ongeruster van al die idiote, onverantwoorde EU fanatici daar in Brussel. Een regieloos zooitje, dat in deze Coronacrises, als het er echt op aankomt schaamteloos blootlegt wat een stuurloze compromisfabriek het is. Economie is voornamelijk en zeker in de deze tijd zonder al te veel onderliggende waarborgen, maar met onvoorstelbare bergen schuld, een kwestie van vertrouwen. Gaat dat mis dan gaat het ook echt heel erg goed mis. En ook dat gaat gebeuren, let u maar op.

 

 

 

De westerse wereld met zijn collectief schokkend slechte geheugen heeft geen verwarde moslim met bomvest nodig om zich op te blazen. dat doen wij zelf wel. Van binnenuit met onze politiek correcte slapte, EU en klimaathysterie en ons zogenaamd menselijke maar oliedomme immigratiebeleid. En nu dan met die Coronabonds.

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 22

 

 

 

 

 

Voor wie het nu nog niet duidelijk is, deze man, ja ik heb het over meneer Wiebes, moet nu echt iets anders gaan doen!

 

 

 

https://www.nu.nl/coronavirus/6037648/wiebes-over-zzpers-en-gevolgen-coronavirus-zelf-bewust-risico-genomen.html?redirect

 

 

 

Elk weldenkend en redelijk geïnformeerd mens weet dat vele, vele zzp'ers dat noodgedwongen zijn, omdat hun baan is komen te vervallen. Vele zzp' ers vergaren niet meer dan een uiterst mager inkomen, soms tot rondom de armoedegrens. Het bedrijfsleven heeft eindeloos veel mensen geloosd, om een deel daarvan vervolgens tegen uitgeknepen tarieven en via een omweg weer in te huren. Schijnzelfstandigen noemen we dat. Uw 'voor 23.00 uur besteld en morgen in huis' pakje is daar een mooi voorbeeld van, maar ik kan er nog talloze andere opnoemen.

 

 

 

En dan durft meneer Wiebes deze uitspraak te doen? Ik had al heel weinig met hem, dat mag uit de rest van deze website wel blijken. Maar nu is mijn waardering en respect voor hem gedaald tot onder het vriespunt en ik mag hopen dat zijn omgeving nu ook begint in te zien dat deze man nu maar beter uit beeld kan verdwijnen.

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

De lezer die zich wat meer verdiept heeft in deze site kan het niet zijn ontgaan dat ik geen fan ben van de heren Wiebes, Asscher, Jetten en Klaver. En ik maar denken dat ik de geldverslindende en schadelijke luchtfietserij van deze heren inmiddels wel voldoende had belicht. Helaas, het blijkt nog erger te kunnen.

 

 

 

https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/03/problemen-toeslagenaffaire-al-jaren-bekend-eric-wiebes-en-lodewijk-asscher-blijken-grote-boosdoeners/ 

 

 

 

Voor degene die nu nog enig vertrouwen heeft in deze heren heb ik nog maar één advies; emigreer naar Disneyland. Het is niet echt ver hiervandaan en u zult er heel gelukkig zijn. Tegen de rest zeg ik; gebruik alstublieft uw verstand straks in het stemhokje. Kijk terug op ruim tien jaren kaalslag onder Rutte in de gezondheidszorg, de rechterlijk macht en het het onderwijs. Kijk terug op een constant veel te hoog immigratiesaldo. Kijk terug op uitgeknepen middengroepen, op de tweeverdieners die zelfs met die twee salarissen bijna elk dubbeltje moeten omdraaien. Kijk terug en gebruik uw verstand.

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 21

 

 

 

En dan deze vertoning! Klaver op zijn best.

 

 

 

https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/01/kijk-gl-pief-jesse-klaver-spant-suicidale-vrouw-voor-zijn-electorale-karretje-daarvoor-zetten-wij-ons-in/

 

 

 

Ja ja, op een bijeenkomst voor linkse gelovigen gaven de heren Asscher en Klaver en mevrouw Marijnissen op 3 maart jl. met ronkende taal en grote visionare woorden hun showtje weg. Denk erom hoor, zo wezen ze met hun vingertje; als het kabinet daadwerkelijk 2.5 miljard lastenverlichting verleent aan de grote bedrijven dan stemmen wij tegen alle belastingplannen. Want wij zijn nu echt boos en het moet nu echt maar eens afgelopen zijn met dat rechtse Nederland. Foei!!!!

 

 

 

Commentaar Patrick Jacobs,

 

 

 

Weet u waar het echt afgelopen mee moet zijn?????

 

 

 

1. Met dat grote visionaire geldschuiven. Ja ja, dat geld behoort volgens u de samenleving toe dus u schuift dat in gedachten al in grote hoeveelheden naar bestemmingen die door u achteraf NIET of NAUWELIJKS worden gecontroleerd op een daadwerkelijk goede besteding daarvan. Kijk terug in uw mislukkingen tot nu toe, wees eerlijk en kijk terug! Onderwijs, immigratie, banenplannen (ja ja, meneer Asscher, banenplannen) etc.

 

 

 

2. Met partijen die pretenderen op te komen voor juist de wat zwakkeren in onze samenleving, maar die ik nergens schuimbekkend op de kansel zie als de verpleeghuizen worden platbezuinigd, de thuiszorg wordt uitgehold, het Leger des Heils het niet meer aankan, er inmiddels 40.000 daklozen rondzwerven in dit land, er talloze kinderen in armoede leven EN de hulp voor mensen in de knel volkomen is ontspoord, versplinterd en uitgeknepen.

 

 

 

MET DIE PARTIJEN, lees; alle partijen uit die zogenaamd politiek correcte 'weg met Nederland' hoek, moet het nu AFGELOPEN zijn!!!

 

 

 

Maar nee hoor, zie de link hierboven, meneer Klaver gaat rustig op de foto met die suïcidale mevrouw.

 

 

 

Waar was u,  meneer Klaver, waar was was u in de tijd dat de wachtlijsten hier opliepen tot bijna 100.000 mensen. Juist u had toen zo luid als maar mogelijk oppositie moeten voeren, evenals als uw soortgenoten. Dat had ik op youtube en in de journaals willen zien tijdens de kamerdebatten, ik had u vanaf de kansel willen horen schreeuwen!!!!! Helaas,...

 

 

 

Wat mij betreft gedraagt u zich met dit optreden dan ook niets meer of minder dan als een aasgier, op zoek naar stemmen en zetels.

 

 

 

Bah.

 

 

 

Een veel te groot deel van dit land heeft nauwelijks in de gaten dat politici zoals u gewoon schadelijk zijn voor economie en veiligheid. Veel te dure vergezichten, onverantwoord immigratiebeleid, oogjes toe voor onlusten en oproer veroorzaakt door onze zo geliefde allochtoon, klimaathysterie, eisen van excuses voor slavernij verleden, negatief sentiment kweken over multinationals. Je moet wel erg naïef zijn om daar in te trappen.

 

 

 

N.B. Die bedrijven zijn heel belangrijke onderdelen van de motor van onze economie, er zitten banen in in die bedrijven, dames en heren van de linkse kerk. Banen! 

 

 

 

U hoeft ze niet te straffen om nog meer geld in de staatskas te laten vloeien. Dat is bühne werk, zeteltjes politiek voor domme gelovigen.

 

 

 

Er komt meer dan genoeg geld uw kant op vanuit burgers en bedrijven. Maar u verspilt er oeverloos te veel van, DAT is het probleem.

 

 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 20

 

 

 

https://nos.nl/artikel/2322770-d66-haal-arbeiders-tijdelijk-uit-afrika.html

 

 

 

Commentaar Patrick Jacobs,

 

 

 

Wat een ongelofelijk dom idee en wat een doortrapte manier om de grenzen toch maar weer open te zetten. Ja hoor, na vier jaar spreken ze allemaal de taal, dus communicatiefouten op de bouw zullen zich niet voordoen, hen gezin hoeft uiteraard niet mee en na vier jaar weten we nog precies waar ze allemaal zitten  zodat ze weer terug kunnen en brult NIEMAND van u dat het toch wel heel naar is om ze terug te sturen.

 

 

 

Nogmaals, wat een dom en doortrapt idee, typisch D66.

 

 

 

In rekenschap schrijf ik onder het hoofdstuk 'resume en tips':

 

 

 

En dat geldt net zo hard voor de vluchtelingen problematiek. We hebben er al honderdduizenden binnen en oh oh, wat zijn sommigen van u toch ruimhartig, er kunnen er nog velen bij! Ach ach, beste dames en heren politici: heeft u enig idee hoe het gaat met degenen die er al zijn? Ik hoor velen van u, samen met talloze BN'ers, nog roepen; ze zijn een sierraad voor onze maatschappij, tweederde is hoog opgeleid, ze zijn een aanwinst. U riep dat allemaal in een groot, politiek correct koor. En nu? Hoeveel energie stoppen we in hun ontwikkeling, wat gaan zij daadwerkelijk bijdragen aan onze maatschappij en hoe reëel zijn onze verwachtingspatronen hier? Gaat het hoe dan ook wel iets worden met, laten we zeggen, ongeveer de helft van die mensen? Kortom; zullen we eerst eens even een glasheldere balans opmaken van de situatie tot nu toe en het voorlopig maar even doen met degenen die er zitten, voordat u weer ruimhartig uw visionaire agenda's de wereld in slingert dames en heren? Maakt u voor mij gewoon even een overzichtje, heel simpel, getallen: zoveel zijn er binnen, zoveel spreken inmiddels de taal, zoveel hebben een uitkering, zoveel hebben een baan, met zoveel wordt het niets, zoveel zijn er vervallen in criminaliteit, etc. Heeft u voor mij een antwoord of houdt u dit ook liever wat vaag? 

 

  

 

 

 

Niet gelezen zeker? Geen interesse ook denk ik? Te lastig en te moeilijk waarschijnlijk, want ja, rekenschap afleggen, liever niet he!!!!!!!!

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 19

 

 

 

03 februari 2020

 

 

 

https://www.nu.nl/binnenland/6028046/onderzoek-aedes-problemen-in-achterstandswijken-nemen-verder-toe.html

 

 

 

Commentaar Patrick Jacobs,

 

 

 

Lekker bezuinigd op verpleeghuizen en thuiszorg. Jeugdzorg en opvang van zwakkeren rammelt aan alle kanten. Knap hoor, ga vooral zo door. By the way, waar waren onze meest sociale politiek wondertjes zoals Asscher, Klaver, Jetten en consorten toen al deze kaalslagen werden aangericht, wachtlijsten opliepen en sociaal zwakkere wijken volstroomden met statushouder en verwarde en hulpbehoevende personen? Nou? Ik heb ze niet gezien of gehoord. Nee, dat zeg ik niet goed, ik heb ze wel gehoord met hun eindeloze jengelpartijen over klimaat en immigratie.

 

 

 

Misselijkmakend en bah!

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 18

 

 

 

06 december 2019 NU.NL en Diverse media

 

 

 

https://www.nu.nl/economie/6015870/huizenbezitters-betalen-in-2020-flink-meer-belasting-en-afvalstoffenheffing.html

 

 

 

Talloze gemeenten gaan de OZB met gemiddeld 3 tot 4% en de afvalstoffenheffingen met soms tientallen procenten verhogen. Argument daarvoor; Volgens gemeenten is een reden voor de ozb-tariefverhoging dat er steeds meer geld nodig is om de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) goed uit te kunnen voeren. VEH-directeur Rob Mulder vindt dit onwenselijk. "De bekostiging van WMO en Jeugdzorg is een zaak tussen de Rijksoverheid en gemeentelijke overheden. Zij moeten dit onderling regelen, laat de huiseigenaar hier buiten."

 

 

 

Commentaar Patrick Jacobs,

 

 

 

Onder het hoofdstuk rekenschap schreef ik:

 

 

 

"Wanneer houdt uw geldhonger nou eens op? Vanuit Den Haag verhoogt u talloze belastingen en jaarlijks kondigt een leger ambtenaren vanuit veel te prestigieuze en te dure gemeentehuizen weer verheugd aan dat de verhoging slechts enkele tientjes betreft, maar het zijn wel mijn tientjes en het is elk jaar hetzelfde verhaal. Ik loop leeg op al die lukrake verhogingen vanwege pruts- en wanbeleid van allerhande instanties, men was zoals gebruikelijk weer eens niet in staat de begroting sluitend te krijgen. En ja hoor, ook hier hetzelfde rond verkiezingstijd. Een dorp vol poster met oneliners. Stem op ons, want wij hebben geweldige plannen.  Ook daarna is het weer ‘oorverdovend’ stil, maar dat moet ook wel want hoe kunnen ze anders zo ‘geruisloos’ al die tarieven (parkeergeld, precariorechten, woz, ik noem maar wat) weer verhogen."

 

 

 

We worden zolangzamerhand door de kat (Den Haag) als door de hond (Gemeenten en Provincie) gebeten. Lasten gaan overal omhoog, nergens omlaag. Wat met de ene hand aan mij (veelal niet meer dan een fooi en altijd met veel bombarie) wordt gegeven door centrale en decentrale overheden, wordt met de andere hand altijd weer ruimschoots teruggenomen.

 

 

 

NETTO gaan de middengroepen er al JAREN op achteruit en dat is gewoon met keiharde cijfers te bewijzen! Er zit echt geen lucht in die redenering, met welk politiek kletsverhaal u ook komt.   

 

  

 

 *************************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 17

 

 

 

04 december 2019

 

  

 

 https://www.nu.nl/binnenland/6015403/ombudsman-kabinet-moet-in-actie-komen-vanwege-groeiend-aantal-daklozen.html?redirect=1

 

 

 

In het lange verhaal (hierboven onder de kop 'Rekenschap') schrijf ik:

 

 

 

"Hoe wilt u dat ik hier tegenaan kijk? 

 

 

 

Kijk nou toch! Op nu.nl 17 oktober 2018: "De nationale Ombudsman, de Algemene Rekenkamer en het Sociaal Cultureel Planburo (SCP) vinden dat het kabinet-Rutte te weinig oog heeft voor de duizenden kwetsbare Nederlanders die niet de zorg krijgen die zij nodig hebben. De drie adviesorganen luidden hier recent de noodklok over."

 

 

 

Need I say more en ga ik u hierover nog horen of wordt dit een doofpotje?" 

 

 

 

Dat was dus een doofpotje, want wat is er op dit dossier gebeurd tussen 17 oktober 2018 en 04 december 2019?

 

 

 

Ik heb werkelijk geen idee, uit openbare bronnen heb ik in ieder geval niet kunnen opmaken dat u de noodklok op dit onderwerp hebt geluid. En ondertussen puilen de asielzoekerscentra nog steeds uit. Steeds meer valpartijen onder (eenzame) ouderen (want ze willen toch zo graag thuiswonen volgens u) en dan weer het bericht hierboven dat het aantal daklozen stijgt.

 

 

 

Maar ik begrijp het wel hoor, uw agenda is al overvol met stikstof, klimaatplannen, warmtepompen, biomassa, 70 burgerdoden, wat probleempjes bij de belastingdienst, maar vooral die klimaatplannen, dat vreet tijd hè!

 

 

 

Ik word hier zo langzamerhand onpasselijk van, dat mag u gerust weten; rammelende jeugdzorg, ouderen in de knel, bezuinigingen op thuiszorg (Ja ja, lieve burger, wat hebben we de zorg lekker dicht bij u gebracht hè, participatie maatschappij heet dat), idioot gedoe bij de belastingdienst, 11,4 miljard subsidie richting biomassa waanzin, rechterlijk macht in de knel, xtc misdaad in het zuiden van het land, burgers achtervolgd en gecriminaliseerd door hun eigen belastingdienst, almaar stijgende lasten, uitdijende (lees; geldverslindende) macht van Brussel en allerhande internationale organisaties, Amsterdam zowat overgenomen door drugscriminelen (maar de boerka zien we door de vingers hoor!), woonwijken en winkelcentra (Harderwijk) geterroriseerd door zich vervelende en kansloze asielzoekers (waarvan een groot deel overigens economische gelukszoekers), te weinig blauw op straat, jongeren die inmiddels gezamenlijk en doelgericht winkels plunderen, luid schallende gebedsoproepen vanuit de moskee, en u?

 

 

 

U heeft het druk met het klimaat. 

 

 

 

Triest, diep triest.

 

 

 

En ja, de berichten blijven aanhouden (Verdubbeling aantal daklozen, van 2009-2019 van 18.000 naar 40.000). Tja, Den Haag zit krap, er moet 11.4 miljard subsidie naar de waanzin die Biomassa heet. Dan heb je natuurlijk geen muntjes meer over voor verpleeghuizen bijvoorbeeld of natuurlijk voor de opvang van daklozen. Begrijpelijk.

 

 

 

https://www.nu.nl/binnenland/6022689/de-opvang-zit-vol-dakloze-kan-niet-altijd-terecht-voor-dak-boven-hoofd.html  

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 16

 

 

 

Algemeen Dagblad 26 november 2019

 

 

 

Ik citeer een uitleg in deze krant over de wachtgeldregeling:

 

 

 

De wachtgeldregeling is in het leven geroepen voor politici die plotseling hun baan verliezen, bijvoorbeeld na verkiezingen of bij het vallen van een kabinet. Hoewel Dijkhoff gewoon recht heeft op de vergoeding, zien andere parlementariërs geregeld af van de regeling. Dijkhoff ontvangt sinds zijn terugkeer in de Kamer in 2017 elke maand wachtgeld. Uit onderzoek van de Volkskrant blijkt dat de VVD’er een procent extra plus nog eens 0,3 procent er bovenop per VVD-zetel krijgt. In totaal is dat goed voor een toeslag van 10,3 procent. 

 

Ook krijgt Dijkhoff, omdat hij in het vorige kabinet tweeënhalf jaar staatssecretaris van Asiel én kortstondig (een maand) minister van Defensie was, ruim drie jaar lang een opgehoogd salaris naar bewindspersonenniveau. Vooral die ministerspost levert hem veel op, anders had Dijkhoff een half jaar minder wachtgeld ontvangen, evenals een lagere vergoeding. De VVD-fractievoorzitter incasseert nu circa 37.000 euro per jaar aan wachtgeld, tot en met juli 2019 was dit in totaal 66.000 euro, blijkt uit de documenten. Dat komt bovenop de 115.000 euro per jaar - en toeslagen - die Dijkhoff toch al ontvangt voor zijn fractievoorzitterschap. 

 

 

 

Commentaar Patrick Jacobs,

 

 

 

Ik ga hier even niet in op het gehannes hierover van meneer Dijkhof. Nee, ik ga slechts illustreren hoe goed men in de politiek voor elkaar zorgt!

 

 

 

Lees de eerste zin nog eens: " De wachtgeldregeling is in het leven geroepen voor politici die plotseling hun baan verliezen, bijvoorbeeld na verkiezingen of bij het vallen van een kabinet." 

 

 

 

Dan denk ik;

 

 

 

Hoeveel mensen in het bedrijfsleven verliezen niet plotseling hun baan wegens boventallig, reorganisaties, crises, faillissementen etc? En hoeveel burgers krijgen een compensatie vanwege het feit dat ze in een vorige baan meer verdienden en nu wat minder?

 

 

 

Nou?

 

 

 

Maar ook deze snap ik wel hoor, politici vinden dat hun afbreukrisico zo hoog is en dat gevaar moet natuurlijk gecompenseerd worden.

 

 

 

Ik zou zeggen; pruts niet zoveel en doe wat u beloofd heeft aan uw kiezer. Dan wordt dat afbreukrisico al een stuk minder hoor!  

 

 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 15

 

 

 

21 november 2019

 

 

 

https://www.nu.nl/politiek/6012416/wiebes-snapt-zorgen-over-biomassa-maar-vindt-energiebron-verdedigbaar.html

 

 

 

Commentaar Patrick Jacobs,

 

 

 

Dit kan toch zo niet langer? Na zijn imposante en robuuste optreden ( en nog wat andere fantastische wapenfeiten, zie 'rekenschap'  hierboven) bij de belastingdienst (Weet u nog, die vertrekregeling van 700 miljoen?) verdedigt deze meneer nu dat er de komende jaren miljarden (11,4 om precies te zijn) worden gestort in de wezenloze put die biomassa heet. Diverse wetenschappers hebben al duidelijk gemaakt dat biomassa een waanidee is, oud minister Remkes heeft aangegeven; stop hiermee.

 

 

 

Maar nee hoor; Wiebes begrijpt de zorgen en zegt zelfs dat deze geen onzin zijn. Maar het concept biomassa vindt hij uiterst verdedigbaar. Wat moet ik met zo'n zin meneer Wiebes? Ik weet het nu al,... we gaan gewoon door. Wie oh wie stopt deze waanzin? Den  Haag, er zijn bewindslieden  door u voor veel minder op de vingers getikt. Voor het debacle van die vertrekregeling ging hij geen sorry zeggen, dat vond hij ' gratuit'. Den Haag, voorkom alstublieft dat wij een dergelijke frase nogmaals uit de mond van deze meneer moeten aanhoren! Dus doe wat u moet doen, stop deze waanzin.

 

 

 

En denk dan nog eens even na over dit krankzinnige bedrag. 11,4 miljard!!!!!!!!!!

 

 

 

ELFDUIZENVIERHONDERD MILJOEN!!!!!!!!!!

 

 

 

1.100.400.000.000,-- !!!!!!!!!!!

 

 

 

EN DAN HEB IK HET NOG NIET EENS OVER DE KOSTEN VAN DE REST VAN UW KLIMAATHYSTERIE!

 

 

 

Hoe dan ook; dit volstrekt krankzinnige, absurde bedrag kunt u niet met droge ogen uitgeven terwijl:

 

 

 

1. De kosten voor gezondheidszorg volledig uit de hand lopen.

 

 

 

2. Het aantal daklozen toeneemt.

 

 

 

3. Ziekenhuisbedden worden bezet door ouderen die eigenlijk in een (door u wegbezuinigd) verzorgingstehuis zouden moeten wonen.

 

 

 

4. Sexueel misbruikte kinderen niet de zorg krijgen die ze nodig hebben vanwege slechte communicatie binnen die zorggelederen of een tekort aan professionals (zie diverse berichten in diverse media 21 november 2019).

 

 

 

5. De jeugdzorg in het algemeen behoorlijk rammelt.

 

 

 

6. Er steeds meer verwarde mensen op straat lopen die nergens terecht kunnen wegens uw kaalslagen in de zorg.

 

 

 

7. Het in dit land (en in Brussel) stikt van de overheidsdienaren met bullshitjobs (daarom rammelt er zo veel in overheidsland).

 

 

 

8. Het in Den Haag kennelijk heel politiek correct is om kostbare tijd te besteden aan een vrouwenquotum bij grote bedrijven, genderneutraal speelgoed en genderneutrale toiletten,

 

 

 

9. Velen van u volledig zijn bedwelmd door die idioot kostbare klimaatreligie,

 

 

 

10. Minstens zo velen van u bedwelmd zijn door een werkelijk onbegrijpelijke behoefte aan moslimknuffelen.

 

 

 

11. De asielzoekercentra werkelijk aan alle kanten uitpuilen,

 

 

 

12. De macht van Brussel en talloze Internationale instanties volledig uit de hand loopt,

 

 

 

13. De kwaliteit en zittingsduur van tweedekamer leden verslechtert en afneemt,

 

 

 

14. U met uw politiek onbetrouwbare geharrewar het politieke landschap totaal hebt versplinterd,

 

 

 

15. De middeninkomens al jarenlang het kind van de rekening zijn (Rutte I, II en II) en dat voorlopig nog wel even zullen blijven als al uw geldverslindende visionaire plannen door u worden doorgedrukt, want dat worden ze,  doorgedrukt!,

 

 

 

16. Ons onderwijs is vermorzeld door zwalkend beleid van elkaar opvolgende incompetente politici, die niets beters wisten te verzinnen dan oeverloze bureaucratie en politiek geschreeuw

 

  (want wij zijn de onderwijspartij beste kiezer) om meer, meer en nog meer geld, terwijl het daadwerkelijke nut en een doelmatige besteding daarvan nauwelijks meetbaar dan wel uitlegbaar is,

 

 

 

17. Onze politie is vermorzeld door een organisatorische en financiële kaalslag, veroorzaakt door zwalkend beleid van elkaar opvolgende, incompetente politici,

 

 

 

18. Onze rechterlijke macht is vermorzeld door een organisatorische en financiële kaalslag, veroorzaakt door zwalkend beleid van elkaar opvolgende, incompetente politici,

 

 

 

19. Nog vele andere miljarden meer door u worden verspild aan mislukte ICT projecten en banenplannen en nog veel meer visionaire onzin en ellende,

 

 

 

20. Wij nu in een stikstofcrisis zitten die u vanaf honderd kilometer afstand en twee jaar geleden al had kunnen zien aankomen,  maar die door u, ondanks waarschuwingen van uw eigen ambtenaren (ja ja, er zijn gelukkig nog verstandige) gewoon is weggemoffeld totdat het te laat was,

 

 

 

21. Dat u daardoor nu met allerlei gehaast knip- en plakwerk de boel moet zien te redden en dat door uw lakse gepruts talloze bedrijven nu in de financiële problemen zijn geraakt,

 

 

 

22. Deze lijst eindeloos veel langer zou kunnen worden,

 

 

 

23. U bestuurt, dus kennelijk weet wat goed voor ons is.

 

 

 

Nou ik weet dat ook; u bent het zicht op mij, op uw burger, kwijt. Minstens de helft van u moet nu echt naar huis, vandaag nog! 

 

 

 

Al dat gepruts met die politieke kleurtjes, met die angst voor de zeteltjes of het eigen baantje dat u dankt aan uw partijtjes. Dit moet nu echt snel afgelopen zijn. Kijk op uw morele kompas!!!!

 

 

 

24. https://www.nu.nl/geldzaken/6016247/mijlpaal-na-crisis-aantal-huishoudens-in-langdurige-armoede-stijgt-niet.html

 

 

 

25. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/jeugdzorg-opnieuw-op-de-schop-kabinet-draait-decentralisatie-deels-terug~bede5983/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

 

 

 

26. https://www.ad.nl/binnenland/leger-des-heils-slaat-alarm-nu-maatregelen-anders-nog-veel-meer-daklozen~aff518c1/

 

 

 

27. https://www.nu.nl/binnenland/5998652/huurders-klagen-vaker-over-burenoverlast-zoals-herrie-of-verward-gedrag.html

 

 

 

28.  https://www.nationalehulpgids.nl/nieuws/bezuinigingen-op-thuiszorg-leiden-tot-vereenzaamde-ouderen/

 

 

 

 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 14

 

  

 

14 november 2019 Financieele Dagblad

 

 

 

Oud minister Piet Hein Donner constateert;

 

 

 

De driehonderd ouders waren aangesloten bij een Eindhovens kinderopvangbureau. Zij kregen geen kinderopvangtoeslag meer uitgekeerd na vermoedens van fraude. De Belastingdienst zag door 'institutionele vooringenomenheid' geen verschil meer tussen 'goeden' en 'kwaden', stelt Donner vast. Interne signalen dat het een tandje lager zou moeten, gingen verloren 'in ambtelijk overleg en collectieve vastberadenheid'.

 

 

 

Commentaar Patrick Jacobs,

 

 

 

Ik denk even na; Institutionele vooringenomenheid

 

 

 

Wat vind ik nou van deze vondst?

 

 

 

Had daar niet moeten staan; 'De Belastingdienst zag, verblind door de arrogantie van de macht en lichtjaren afstand tot de burger, geen verschil meer tussen 'goeden' en 'kwaden'

 

 

 

En is het niet triest, of beter gezegd schokkend dat daar kennelijk mensen werken die het verschil tussen 'goeden' en 'kwaden' niet meer zien en zelfs niet eens de moeite meer nemen om dat eens haarfijn uit te zoeken? Hoe 'afgedwaald' kun je zijn?

 

 

 

En dan nog even over meneer Donner. Ik roep even in herinnering.

 

 

 

Volkskrant 18 juni 2011

 

 

 

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/donner-blijft-bij-omstreden-uitspraak-over-sharia~bd84bb23/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

 

 

 

"Donner blijft bij omstreden uitspraak over sharia

CDA-minister Donner van Integratie houdt zijn omstreden uitspraken uit 2006 over de mogelijkheid van invoering van islamitische rechtspraak in Nederland overeind. Die zijn volgens hem niet strijdig met de deze week openbaar gemaakte nieuwe visie van het kabinet op de integratie." 

 

Ja ja, zelf ziet hij ongetwijfeld wel het verschil tussen 'goeden' en 'kwaden'. U begrijpt zeker wel dat hier een 'groot' denker en wijs man aan het werk lieve mensen.

 

Ik weet het niet, volgens mij wordt deze man zwaar overschat (of hij overschat zichzelf, dat kan ook).

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 13

 

 

 

13 november 2019 

 

 

 

https://www.nu.nl/economie/6010578/top-van-belastingdienst-negeerde-jarenlang-meldingen-van-misstanden.html

 

 

 

Nou nou, eerst die vertrekregeling waar meneer Wiebes geen sorry voor ging zeggen en nu dit?

 

 

 

En dan hadden we deze ook nog!

 

 

 

https://fd.nl/economie-politiek/1318053/problemen-belastingdienst-worden-de-kamer-teveel

 

 

 

In deze website onder het hoofdstuk "Rekenschap" vraag ik:

 

 

 

Wie durft nu eens te vragen aan meneer Wiebes wat hij nou precies heeft gedaan terwijl hij over de belastingdienst ging? Dat kan toch niet echt indrukwekkend zijn geweest. Lees het Financieele Dagblad 26 september 2019; "Problemen bij belastingdienst worden tweede kamer te veel." Drie jaar geleden sparka hij note bene zelf over 'Kafkaiaanse toestanden' bij de belastingdienst. Tja, en dan nu maar weer wat anders gaan doen en hopen dat het vorige optreden maar weer snel wordt vergeten!

 

 

 

Vraag Patrick Jacobs,

 

 

 

Ben ik nou echt zo zuur, cynisch en wantrouwend, lieve mensen daar in Den Haag? Is het dan allemaal onzin wat ik hier aan informatie bij elkaar schraap? Heeft u andere informatie voor mij waaruit een heel ander, veel positiever beeld blijkt?

 

 

 

Is er hoe dan ook nog iemand in uw Haagse doolhof die deze meneer nu een kritisch bevraagt over zijn (geldverslindende) prestaties? En als u dan toch bezig bent; stel diezelfde vraag dan gerust ook even aan dhr. Asscher.

 

  

 

 

 

  *********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 12

 

 

 

Volkskrant; 08 november 2019

 

 

 

 https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/jeugdzorg-opnieuw-op-de-schop-kabinet-draait-decentralisatie-deels-terug~bede5983/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

 

 

 

Commentaar Patrick Jacobs,

 

 

 

In rekenschap (zie hoofdstuk rekenschap in de navigatie hierboven) schreef ik al dat je dit kon zien aankomen, iedereen met een beetje gezond verstand kon dit voorspellen. Dit was vanaf honderd kilometer afstand te zien! Iedereen kon uitrekenen dat gemeenten hier budgettair in de knel zouden komen, nog los van de vraag of zij over voldoende competente mensen beschikten om dit krankzinnige plan uit te voeren. Maar nee hoor, gewoon bezuinigen vanachter de Haagse teken(reken)tafel. Politici en ambtenaren, ver afgedreven van de werkelijkheid, van het leed dat ze veroorzaken met hun (levens) gevaarlijke sociale experimenten over de hoofden van de meeste kwetsbare groepen in onze samenleving. Het werd gebracht onder de leuze; zorg dichterbij de burger. Om te huilen, wat een grenzeloze Haagse arrogantie en onkunde. 

 

 

 

En ja hoor, nu weer terugdraaien, opnieuw een gevaarlijk experiment, want of het nu allemaal beter wordt? Wie mag ik hier afrekenen? Wie? Niemand? Dacht ik al.

 

 

 

 

 

  ***************************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 11

 

 

 

06 november 2019

 

 

 

https://nos.nl/artikel/2309316-werd-rutte-geinformeerd-over-burgerdoden-irak-staat-me-niets-van-bij.html

 

 

 

Citaat:

 

 

 

"Premier Rutte kan zich niet herinneren dat hij in 2015 al op de hoogte is gesteld van het feit dat er burgerslachtoffers waren gevallen bij een aanval met Nederlandse F-16's in Irak. "Er staat mij niets van bij", zei Rutte."

 

 

 

Einde citaat.

 

 

 

Commentaar Patrick Jacobs,

 

 

 

 

 

In een interview sprak hij de woorden; 'Jongens, kom op, dit is vier jaar geleden'.

 

 

 

De mensen die echt geloven dat onze grote roerganger dit niet meer weet moeten zich nog eens heel goed achter de oren krabben. Daar laat ik het bij, dit is te erg.

 

 

 

En dan die minister van defensie. Ongetwijfeld hartelijke dame, zonder ook maar enige ervaring op dit gebied gepromoveerd naar deze positie. En dan, al zoekend naar woorden, pruttelen over 'nevenschade''. oei, oei oei, wat een geknoei. 

 

 

 

Begrijp u mij goed beste lezer; dit soort acties is, hoe triest ook, in de meeste/veel gevallen niet te doen zonder burgerslachtoffers. Maar wees daar dan alsjeblieft eerlijk over. Al was het alleen maar uit respect voor de nabestaanden en degenen die dit soort trieste missies moeten uitvoeren.

 

 

 

Trouwens, over onze huidige minister van defensie gesproken:

 

 

 

https://magazines.defensie.nl/defensiekrant/2017/22/02_interview-minister_22

 

 

 

In dit artikeltje wordt mevrouw de Minister van Defensie aan de militaire gelederen voorgesteld. De laatste vraag aan haar moet u echt lezen. Echt hilarisch. In eerste instantie moest ik heel hard lachen om de vraag en het antwoord, daarna huilen.

 

 

 

LEES HET! 

 

 

 

Echt, u zit werkelijk overal waar maar een baantje te vergeven is, ervaring (lees; lang in de politiek of ambtenarij ronddolen) is voldoende, specifieke kennis van zaken hoeft niet! Deze dame had waarschijnlijk nog nooit een militair, kazerne of tank van dichtbij gezien voordat ze aan deze functie begon.

 

 

 

DAT KAN TOCH NIET OF BEN IK NOU GEK?

 

Stel; als bedrijfjurist (want dat ben ik, zo heeft u in mijn voorwoord kunnen lezen) vervalt mijn baan vanwege een reorganisatie. Geen punt lijkt mij, dan meld ik mij in de daarop volgende baantjesronde toch gewoon aan voor de functie van hoofd personeelszaken, dat kan ik ook hoor! Ah, de functie van technisch directeur is ook nog vrij, zet u mij maar op de lijst en oh ja, manager ICT lijkt mij ook wel wat, ik heb wel eens wat op een toetsenbord getokkeld dus dat moet geen probleem zijn. Nou, ik hoor wel wat het wordt, ik ben er klaar voor!

 

Ik denk dat men op zijn minst de wenkbrauwen zou fronsen bij zoveel (over)hoogmoed, maar in Den Haag is dit kennelijk heel gebruikelijk. Onbegrijpelijk. 

 

  ********************************************************************************************************* 

 

 

 

Nummer 10

 

 

 

Financieele dagblad 28 oktober 2019

 

 

 

Nederland gaat fors meer betalen aan de EU

 

 

 

https://fd.nl/economie-politiek/1321890/nederlandse-bijdrage-aan-brussel-stijgt-komende-jaren-met-bijna-twee-derde

 

 

 

Commentaar Patrick Jacobs

 

 

 

Ik zie het heus; u doet op dit moment in Den Haag uw uiterste best om dit te voorkomen. Maar even los daarvan; u ziet toch      onderhand wel wat een log, arrogant en geldverslindend monster wij hebben gecreëerd daar in Brussel? Een monster waar allemaal mensjes werken die helemaal opgewonden worden van de almaar stijgende macht en zeggenschap in hun winkeltjes.

 

 

 

Begrijp mij goed; ik zal niet zo snel Nexit brullen, maar ik mis een gezonde, felkritische houding tegenover dit almaar uitdijende, geld en macht slurpende orgaan. En met die idiote klimaatreligie wordt die Brusselse geldhonger alleen maar groter, let maar op! 

 

 

 

  *********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 9

 

 

 

NOS Nieuws zaterdag 05 oktober 2019 

 

 

 

https://nos.nl/artikel/2304768-de-stikstofcrisis-hoe-heeft-de-politiek-het-zo-ver-laten-komen.html

 

 

 

Commentaar Patrick Jacobs,

 

 

 

Ik heb ooit ergens horen zeggen; 'Regeren is vooruitzien'.

 

 

 

Werkelijk niet te geloven dat zoveel ambtenaren, provincies, politici zo lang achterover hebben geleund en hebben gedacht; dit komt wel goed, of zoiets.

 

 

 

En dan nu in blinde paniek allerlei noodmaatregelen met knip- en plakwerk in elkaar knutselen, terwijl dit probleem al dik twee jaar en vanaf honderd kilometer afstand zichtbaar was. Er lagen in 2017 al 200.000 bezwaarschriften!!!! Kwam de uitspraak van de Raad van State dan zomaar uit de lucht vallen?

 

 

 

Dit schaadt onze economie en kost (veel) banen! Ziet u nou hoe complex, log en feitelijk onwerkbaar u uw eigen grote overheidsapparaat heeft gemaakt? 

 

 

 

BNR Radio brengt hierover het volgende:

 

 

 

MINISTERIE ZAG STIKSTOFCRISIS AL LANG AANKOMEN

BNR Webredactie 

maandag 28 oktober 2019, 8:22

Update: maandag 28 oktober 2019, 12:17

 

Dat er een stikstofcrisis aan zat te komen, voelden ambtenaren van het ministerie van Landbouw al twee jaar geleden aan. Maar de minister deed amper iets om het onheil tegen te houden. Dat concludeert de Volkskrant op basis van off-the-recordgesprekken en een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur Wob.

 

 

 

 

Volgens politiek verslaggever Laurens Boven is dat de kernvraag van het probleem: hoe kan het dat het ministerie afgelopen zomer met de mond vol tanden stond toen de Raad van State een streep zette door de stikstofrekening? 'Dat had helemaal niet gehoeven, als ze hadden geluisterd naar het eigen ministerie. Er was zelfs een scenario opgesteld wat er moest gebeuren als de Raad van State de vergunningverstrekking zou vernietigen. De minister was gewaarschuwd, niet één keer, maar heel veel keren en zeker anderhalf jaar ervoor'.

 

********************************************************************************************************* 

 

 

 

 

 

Nummer 8

 

 

 

AD 23 oktober 2019 

 

Leger des Heils slaat alarm.

 

 

 

https://www.ad.nl/binnenland/leger-des-heils-slaat-alarm-nu-maatregelen-anders-nog-veel-meer-daklozen~aff518c1/

 

 

 

Commentaar Patrick Jacobs,

 

 

 

Hier heb ik maar EEN woord voor; schandalig. Gaan we zo met elkaar om in dit land? 

 

 

 

Kom op gemeenten; u besteedt oeverloos veel geld aan vaak megalomane prestigeprojecten en dan laten we hulpbehoevenden op deze manier in de kou staan? Hier word ik niet alleen heel boos maar ook heel verdrietig van. 

 

 

 

En nog veel bozer en verdrietiger als ik dan lees:

 

 

 

https://www.nu.nl/binnenland/6005757/asielzoekerscentra-zitten-vol-ook-alle-reservebedden-bezet.html

 

 

 

 

 

DIT IS NIET MET ELKAAR TE RIJMEN BESTE OVERHEDEN. DIT KAN NIET!

 

 

 

  *********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 7

 

 

 

Website 'Hart van Nederland'. 10 oktober 2019

 

 

 

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid is geschokt door het inspectierapport over de moord op het Rotterdamse tienermeisje Hümeyra. Hij sluit zich aan bij het oordeel dat de overheid ernstig tekort is geschoten.

 

Grapperhaus heeft de conclusies “echt met verbijstering gelezen”. Hij heeft de uitkomst ook met de nabestaanden besproken. “Ik heb ook uitgesproken dat ik het tekortkomen verschrikkelijk vind. Hümeyra komt daardoor niet meer terug, dat is verschrikkelijk. Het enorme leed blijft voor altijd bij ze.”

 

Lees ook: Hulpverleners lieten Hümeyra compleet in de kou staan, blijkt uit onderzoek

 

Commentaar Patrick Jacobs,

 

 

 

Laat ik voorop stellen; ik zou nu niet in de schoenen van deze minister willen staan. Wat een baan, wat een verantwoordelijkheid. Respect voor zijn optreden in de pers. Ik wens hem wijsheid.

 

  

 

Dat gezegd hebbende; wat een ellende. Overbelaste politie (te weinig op straat, te veel binnen met managen/vergaderen/administratie, stuk geadviseerd door externen, etc.), slecht communicerende instanties, NIEMAND is eigenaar van dit soort situaties. Wat een enorme berg geld gooien we jaarlijks tegen de politie, justitie en omringende (hulpverlenings) instanties aan. Resultaat; allemaal heel druk bezig met langs elkaar heen werken. Triest, diep triest.

 

  *********************************************************************************************************

 

 

 

 

 

Nummer 6

 

 

 

Financieele Dagblad 25 september 2019, pag 8.

 

 

 

Kop van dat artikel: "Problemen bij de Belastingdienst worden de Tweede Kamer te veel." Citaat: "Tientallen externe bureau hebben de dienst al 'kapot geadviseerd en 'hele bakken' met moties moesten al beterschap afdwingen, bijvoorbeeld in een toeslagenstelsel waarin de burger zo verdwaalt dat er 694.000 (terug)betalingsregelingen van kracht zijn.

 

 

 

Commentaar Patrick Jacobs,

 

 

 

Ik volsta hier met een citaat uit mijn eigen schrijverij in rekenschap, heel vergelijkbaar met de wantoestanden bij de belastingdienst..

 

  

 

"Slechts een handvol mensen, types als Bill Gates en wijlen Steve Jobs, heeft  zo’n beetje de hele wereld online gekregen. Alles en iedereen communiceert 24/7 met elkaar, maar bij politie en hulpdiensten lukt het maar niet om –ondanks monsterlijke investeringen en idiote bedragen voor inhuur van ‘zogenaamd’ zeer schaarse knappe koppen-  een universeel en bruikbaar communicatiesysteem op te leveren. Hoe kan dat nou toch? Nou dat weet ik wel: (i) u slingert  een bepaalde vraag de markt in en vervolgens stelt een legioen door u volstrekt niet in de hand te houden ambtenaren nog duizend subvragen waardoor niemand meer weet hoe het project fatsoenlijk af te ronden, (ii) er zijn teveel externen aan het werk die gebaat zijn bij die stroop, zodat zij eindeloos kunnen declareren en (iii) u heeft een nijpend gebrek  aan overheidsdienaren  die in staat zouden moeten zijn om echt grote projecten fatsoenlijk te sturen en te beheren (zie hierboven de rubriek actueel). En uw oplossing? Vrijwel altijd dezelfde: miljoenen extra er tegenaan en de deadline verschuiven, veel verder dan dat reikt uw strategie zelden!  Althans, ook dat is wat ik zie want u communiceert niet met mij over de werkelijke achtergrond van al dit moois. Nee hoor, geen dank voor deze analyse, doe er gerust uw voordeel mee."

 

 

 

  **************************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 5

 

 

 

NU.nl 26 september 2019

 

 

 

https://www.nu.nl/binnenland/5998652/huurders-klagen-vaker-over-burenoverlast-zoals-herrie-of-verward-gedrag.html

 

 

 

Commentaar Patrick Jacobs,

 

 

 

Een beschaafde maatschappij kenmerkt zich onder andere door de wijze waarop zij met dieren/ouderen/hulpbehoevenden omgaat.

 

 

 

Compliment voor uw zorgvuldige bezuinigingen op dit onderdeel van de zorg. Knap gedaan, hulde!. U woont toevallig niet in zo'n wijk met sociale huurwoningen? It is 'not in your backyard' zullen we maar denken! 

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

 

 

Nummer 4

 

 

 

Financieele Dagblad 11 september 2019 

 

 

Haagse beleidsmakers huiveren voor afrekenbare doelstellingen

Krantentitel: ‘Haagse plannen zijn niet concreet omdat politici zich graag indekken.

 

Commentaar Patrick Jacobs,

 

  

 

Moet ik nog uitleggen waarom deze website 'rekenschapgraag' heet???

 

 

 

*********************************************************************************************************

 

Nummer 3

 

 

 

 

 

Diverse media september 2019

 

 

 

Politiek Den Haag is weer eens geschokt. Ditmaal over salafistisch onderwijs op privé Islamitische scholen.

 

 

 

Commentaar Patrick Jacobs,

 

Ik zal u besparen wat daar aan kleine kinderen wordt onderwezen, misselijkmakend is het en vooral heel eng.

 

 

 

En in Den Haag is men?.........., precies; geschokt! Hoezo geschokt? Dat had u toch allang moeten weten? EN NU?   

 

 

 

 

 

********************************************************************************************************* 

 

 

 

Nummer 2

 

 

 

                                                                     

NU.nl 06 augustus 2019 07:26

 

   

 

 

De overheid heeft meer dan 6 miljoen euro geïnvesteerd in een ICT-project dat uiteindelijk niet is opgeleverd door Deloitte, meldt RTL Z  dinsdag.

 

Het gaat om het project DigiInhuur, waarmee de overheid eenvoudig werknemers van buiten de overheid in had moeten kunnen huren.

 

Op 2 augustus heeft minister Cora van Nieuwenhuijzen (Infrastructuur en Waterstaat) aan de Tweede Kamer laten weten na herhaaldelijke vertragingen de stekker uit het project te trekken. Deloitte zou beloofd hebben het project in maart 2019 op te leveren, maar dat gebeurde niet. Ook kwam het bedrijf de belofte om in mei alsnog met DigiInhuur over de brug te komen niet na.

 

Als gevolg daarvan heeft Van Nieuwenhuijzen besloten het contract met Deloitte te ontbinden. De kosten van het ICT-project waren in december 2018 op 6,04 miljoen euro geschat. Hoeveel de aanvullende projectkosten in 2019 hebben bedragen, is onduidelijk.

 

Commentaar Patrick Jacobs,

 

Briljant aangestuurd overheidsproject. Zal ik er nog een aantal noemen of uw dag verder even niet bederven?

 

***************************************************************************************************************************** 

 

Nummer 1.

 

 

 

Algemeen Dagblad 17 juni 2019 

 

 

 

Mevrouw de minister Carola Schouten is er uit; ons voedsel is te goedkoop. In het AD van 17 juni 2019 zegt ze: 'Eten is zó laaggeprijsd dat het milieu te zwaar wordt belast, voedsel wordt verspild en boeren te weinig verdienen. Consumenten en supermarkten moeten daarom de portemonnee trekken voor een metamorfose van de Nederlandse landbouw.

 

 

 

Commentaar Patrick Jacobs, 

 

 

 

Ach ja, BTW, Energiebelasting, Huurwaardeforfait, OZB, Idioot hoge huren (mede veroorzaakt door de wijze waarop Den Haag  woningbouwverenigingen belast), Accijns, Waterschapsh