10 jaar Rutte, wat heeft ons dat gebracht?

 

Ik begin even positief:

 

- De man is absoluut beschaafd, meer zoals hij en de wereld zou er een stuk rustiger en vrediger uitzien.

- Zijn vermogen tot samenwerken is ongekend.

- Hij straalt vertrouwen uit (Voor de goede orde, niet voor mij, maar voor de VVD kiezer die achteloos en kritiekloos op hem stemt).

 

U heeft het al door, ik doe echt mijn best om positief in te steken, maar dat valt niet mee.

 

Komt ie; het residu van 10 jaar Rutte:

 

1. Het aantal kinderen dat on- of laaggeletterd van school komt stijgt in een schrikbarend hoog tempo.

 

2. Het aantal jongeren dat wegens slechte, lage of zelfs geen opleiding feitelijk geen behoorlijke toegang tot de arbeidsmarkt meer heeft stijgt in een schrikbarend hoog tempo.

 

3. Het aantal allochtonen, tot de derde en zelfs vierde generatie aan toe dat van mening is dat de straat van hun is en dat het bedreigen van politie normaal is stijgt in een schrikbarend hoog tempo.

 

4. Het aantal ouderen dat niet meer de zorg krijgt die zij behoeven, voornamelijk omwille van wat Rutte zo krachtig 'participatiemaatschappij' heeft genoemd, stijgt in een schrikbarend hoog tempo.

 

5. Onverantwoorde bezuinigingen en zogenaamde efficiëntie slagen in en onder de rechterlijke macht hebben gezorgd voor een apparaat dat kraakt tot in zijn voegen.

 

6. Hetzelfde geldt voor het onderwijs, dat bovendien al heel lang en steeds meer wordt gekweld door een verstikkende laag nitwits die meent zich met dat onderwijs te mogen en moeten bemoeien: beleidsmakers, beleidsadviseurs, inspecteurs, instelling voor zus, instelling voor zo, inspectie voor zus en inspectie voor zo, en ga zo maar door. De laag is stroperig, verstikkend, kostbaar en gewoon idioot. Bijna niet meer kunnen rekenen of behoorlijk lezen en een angstig oppervlakkig wereldbeeld zijn het dramatische gevolg. De markt brengt inmiddels commerciële onderwijs schadeherstelbedrijven voort. Ja, dat leest u goed! Maar de politiek heeft altijd weer een oplossing, meer geld naar onderwijs! Controle op de besteding? Ho maar. En ik ben echt niet de enige die dat zegt, vraag Arno Visser, een man met veel meer verstand van dit soort zaken dan ik!

 

7. Grosso modo geldt hetzelfde voor de gezondheidszorg. Daar gaat 'op zich' echt meer dan voldoende geld heen, maar hoe zit het met de lekkage naar al die nitwits, managementlagen, beleidsmakers, externe adviseurs, heel veel externe adviseurs en ga zo maar door, die nog nooit een patiënt hebben gezien? Maar de politiek heeft altijd weer een oplossing, meer geld naar de gezondheidszorg En ook hier; controle op de besteding? Ho maar. Eigen bijdrage omhoog, ziektekostenpremie omhoog en hoppa, doorregeren maar. Ik vind het een grof schandaal en keihard bewijs van totale politiek incompetentie. Voorspelling? De kosten stijgen vrolijk door en lopen uiteindelijk volledig uit de hand. En de rekening voor deze schokkende prutspartij betaalt U beste kiezer. U en niemand anders.

 

Waarom worden hier geen echte professionals ingezet (in plaats van een ex-onderwijzer met carnavalsschoenen), mensen met echt verstand van dit veld, verstandige mensen, stevige saneerders.  En het ziekenfonds terug, snel! Weg met de marktwerking. Marktwerking en zorg, hoe verzin je de combinatie.

 

STOP MET GEPRUTS AAN ZAKEN WAARVAN INMIDDELS RUIMSCHOOTS IS BEWEZEN DAT TE VEEL VAN U ER NUL VERSTAND VAN HEBBEN! 

 

UW SOCIALE EXPERIMENTEN TER EER EN MEERDERE GLORIE VAN VOORNAMELIJK POLITIEKE KLEURTJES ZIJN SCHADELIJK VOOR HEEL VEEL MENSEN.

 

8. In de moskee knielende agenten, steden vol met gebedsoproepen vanuit moskeeën, allochtone criminelen die hele wijken onveilig maken, almaar toenemend wapenbezit onder jongeren, wijken waar de gemiddelde Nederlander na zes uur 's avonds niet meer durft te komen (Kijk in Leidschendam!), schimmige financieringsstromen naar moskeeën, haatpredikers, ach, ik laat het hierbij. Merkwaardig toch; moslims dwepen hier opzichtig met hun religie, maar slechts weinigen die hier zijn aangespoeld of geboren zouden in een (streng) islamitisch land willen wonen, sterker nog, als het daar allemaal zo geweldig is waarom komen ze dan in zulke groten getale hierheen. Maar die ellende daar zal wel weer niet hun Islam zijn, net als die aanslagen onder het uitroepen van,... nou u weet wel. Ik vind het weinig overtuigend allemaal en verdenk veel moslims van een heimelijk superioriteitsgevoel, maar vindt u mij gerust ook hier weer zuur, cynisch of whatever. Ik kijk gewoon om mij heen; achterstandswijken in grote steden ,waar je je inmiddels in het buiteland waant. Kansloze, slecht geïntegreerde groepen die via de schotel hun grote leiders kritiekloos bewonderen. Fijne erfenis van de politiek correcte linkse kerk. Nou ja, erfenis, we betalen die zelf en de prijs is hoog en zal alleen nog maar hoger worden. 

 

9. EU, EU, EU en nog eens EU; een langzaam, maar heel zekere overdracht van onze soevereiniteit. De greep op klimaathysterie en immigratie zijn we al heel lang kwijt en gaat ons in alle opzichten, zowel qua sociale (ON)rust als qua belastingen, nog heel veel kosten. En ook die prijs zal hoog zijn, te hoog vrees ik.

 

10. 10 jaar Rutte; ik heb het eerder gezegd, deze man is verslaafd aan zichzelf, aan het compromis, aan het wheelen en dealen. Hij is de vleesgeworden gedachte dat er zonder compromissen niet meer is te regeren en als je politieke  het landschap zo bekijkt gelooft de rest het ook. Daarin is hij zo ver doorgedraaid dat hijzelf, zijn partij, zijn politieke vrienden, zijn verkiezingsprogramma en feitelijk dit hele land één HEEL GROOT compromis zijn geworden. Alles is onderhandelbaar is zijn motto.

 

En ondertussen ligt de grote groep middeninkomens, de heel gewone gemiddelde Nederlander, er als uitgeknepen citroenen bij. Ingehaald door belastingen, statushouders en rellende (allochtone) jongeren. Uitgeknepen door een almaar stijgende collectieve lastendruk, gemeentelijke belastingen (WOZ),  parkeertarieven, eigen bijdragen, afbladderende hypotheekrente aftrek, huurverhogingen, krimpende pensioenen en ga zo maar door. 

 

Dus ja, 10 jaar Rutte en oh wat zijn we blij met hem, een echte staatsman. En dat doet velen weer naar het rode potloodje grijpen, want ja maar, ........ hij komt zo betrouwbaar over, toch?  Ik wens u wijsheid in het stemhokje straks (inmiddels achterhaald, u heeft weer massaal op hem/zijn partij gestemd). Doe een beroep op uw geheugen, kijk eens tien jaar terug, kijk eens naar uw besteedbaar inkomen.

 

En nu laat ik u wellicht wat radeloos achter, maar kijk eens wat een (ongeloofwaardig) zooitje het politiek veld is geworden.

 

PvdA; dat waren vroeger onversneden socialisten. Kun je het mee eens zijn of niet, maar puur was het zaakje wel. En nu? Ach gut,...

 

D66; volstrekt onduidelijk waar deze partij nog voor staat, vier jaar aanbidding van grote leider Rutte en nu moet het ineens heel anders? Wat mij betreft; ongeloofwaardig. Maar mevrouw Kaag was gelukkig wel veel te zien op onze staatsomroep NPD66, Pardon, de NPO. Daar riep zij veel veel vaags over nieuw leiderschap, ik houd mijn hart vast. De manier waarop deze dame spreekt, haar hele houding, ik voorzie weinig goeds voor de burger. Wel veel voor EU, klimaathysterie, wok, diversiteit, inclusiviteit en uitholling van het vrij denken.

 

VVD; zie 10 jaar Rutte, 10 jarige slooporgie van de middengroepen, rechterlijke macht, onderwijs en gezondheidszorg en nu, puur uit angst voor zetelverlies, een flinke ruk naar links. Wat een ongeloofwaardige ellende. Past uitstekend bij die andere ongeloofwaardige club D66 en dat zal het dan ook wel worden.

 

CDA; levert (i) een onderwijzer op volksgezondheid (vreemd, op justitie zetten we toch ook geen tandarts) (ii) een minister die vrolijk een rondje schaatst terwijl half Nederland financieel en emotioneel gesloopt in een coronakramp binnen zit en (iii) een minister van justitie die overduidelijke elitaire, hooghartige en regenteske trekken vertoont en nog niet eens in staat is om de avondklok een solide juridische basis te geven. Komt op mij weinig overtuigend over, deze man,  maar om een of andere vage reden heeft Rutte belang bij hem en dan mag je blijven.

  

DENK; beDENKelijk clubje. Leest ons de les en houdt de hand boven het hoofd van een Turkse roerganger met zeer beDENKelijke karaktereigenschappen. Ik houd het op religieuze dan wel ideologische grootheidswaanzin. Je mag hopen dat onze democratie altijd opgewassen zal zijn tegen dit soort lieden die iets te fanatiek een ideologie aanhangen die zich heel slecht verhoudt tot onze democratie. Maar ja, zie onder 8 hierboven.

 

PVV; Roerganger (Wat een collectief drama overigens dat deze man al zo lang moet worden bewaakt, maar ja, zie onder 8 hierboven) zegt dingen die velen denken maar nooit durven te zeggen. Heeft absoluut punten, maar werkt als geheel eerder escalerend (polariserend) dan de-escalerend. Verloren stem ook vanwege onvoldoende regeringsmateriaal achter die roerganger. Nou ja, op de sympathieke en ook heel slimme heer Bosma na dan.

 

Groen links; hypocriet en vooral ook wereldvreemd en dom zooitje, aangestuurd door een niet al te intelligente bedrijven basher. Goede PR machine, schimmige inhoud, Jessias met werkelijk nul verstand van de economie. Begint met zijn gedrag een bedreiging te worden voor onze financiële stabiliteit, veiligheid en voor onze democratie. Sluw karakter, domme man, nare combinatie wat mij betreft. Zet op nummer 9 van zijn kieslijst een dame waar nogal wat religieuze hysterie omheen hangt. Ga ik te ver in mijn observaties? Ik vind van niet, kijk om u heen. Gaat u gerust met mij in het debat overigens, ik ben altijd bereid tot matiging/aanpassing op basis van degelijk onderbouwd voortschrijdend inzicht

 

SP; kun je van zeggen wat je wilt, maar nog redelijk zuiver clubje 'echte' socialisten. Staan in ieder geval nog ergens voor. Ik mag dat wel. In ieder geval vele malen meer kwaliteit dan GroenLinks. Ik zie hier nog wel iets van beschaving en realisme. Mevrouw Marijnissen lijkt in ieder geval niet zo'n sluw en doortrapt karakter te hebben als vele van haar soortgenoten in de arena.

 

En een diepe buiging voor mevrouw Renske Leijten

 

Partij voor de dieren; schattig, maar even serieus, .... ook zeer nobel doel, beschaafdere omgang met dieren zou ons passen. Heb er vorige keer overigens wel op gestemd, proteststem wegens verdwaald in die onbetrouwbare, Haagse eenheidssmurrie. Ik gun ze veel stemmen, dat brengt in ieder geval wat beschaving! Tip; maak het breder, noem u; Partij voor de wereld

 

50plus; tja,...

 

SGP; staat in ieder geval ergens voor, mooi tegenwicht voor de waarden en normlozen. Ben verre van gelovig, maar kan absoluut waardering opbrengen voor de rust en beschaving die van deze partij uitgaat, mooi resultaat van de verlichting. Zolang het religieuze aspect maar voldoende binnen de privésfeer van de leden en aanhangers blijft zijn ze uitstekend te hebben

 

ChristenUnie; idem als bij SGP. Maar oei, oei, wel consequent blijven graag, rechte rug. Ik vrees afzwakking van de kritiek op Rutte. 

 

Forum voor Democratie; Dat Baudet een fenomeen was/is, valt moeilijk te ontkennen, evenmin dat hij nu in zijn eigen zwaard is gevallen met zijn ' ondoorgrondelijke' optredens op het randje van historisch enge dingen. Maar wees eerlijk, hij sprong gewoon in een gat dat het verzadigde zooitje plucheklevers zelf hebben geschapen. Benieuwd welke figuren met gewoon gezond verstand de moed erin houden, de zaak vrijhouden van allerlei bewezen oliedomme en vooral enge (bruine) randfiguren ( ik ben nergens bij geweest, heb deze info van wat ik in de media waarneem, maar stinken doet het wel een beetje) en alsnog dat breekijzer in het Haagse kartel zetten, want dat is heel hard nodig.

 

Splinterpartijtjes; het is een komen en gaan en dat zal nog wel even zo blijven vrees ik. Doe u best zou ik zeggen, lang leve onze democratie! Maar gedraag u, maak er niet zo'n ranzige puinzooi van als het politiek veld nu is. Houd uw rug recht.

 

 

 

NUCHTER en GEZOND VERSTAND, WAAR ZIT U?

 

Ik hoef geen hysterische, klimaat- en genderneutrale woke schreeuwers op links en zeker ook geen foute types op 'zogenaamd' rechts.

 

Ik wil een zakenkabinet, en snel. Weg met al die idiote, geldverslindende, misplaats visionaire politieke kleurtjes. Weg met al die plucheklevers die buiten de lijntjes van hun veilige partijtje geen dag zouden overleven. Weg met bijvoorbeeld een VVD die nu ineens het hardst van de daken schreeuwt echt wel betrouwbaar te zijn, echt wel (ik krijg nog steeds 1000 euro van meneer Rutte). Gelooft u het nog na deze 10 jarige slooporgie? Ik niet. Hebben we dus niets aan. Wel iets aan bestuurders die op de kassa letten, op onze westerse waarden (wat is daar in vredesnaam toch mis mee?)op de sterken zodat die handel kunnen drijven en geld verdienen maar ook op de zwakkeren (uitgezonderd die idiote, door ons zelf veroorzaakte stroom kansloze asielzoekers), omdat een beschaafde maatschappij daar nu eenmaal voor hoort te zorgen.

 

Voor een normaal, sociaal, stevig en glashelder beleid heb je geen politiek kleurtje nodig, uitsluitend gezond verstand, thats's all folks, echt waar!!!

 

En heb nou eindelijk eens het lef om het sprookje van de afgedwongen multiculture samenleving op te geven. Dat sprookje in stand houden zal op termijn een heel kostbare, wrange en fatale vergissing blijken te zijn. DIT BELEID WEKT RACISME JUIST IN DE HAND, begrijpt u dat nou echt niet. U voert dom, naïef en slap beleid en noemt iedereen die sputtert een racist. Dat is de omgekeerde wereld! Als u kansarmen in andere wereld delen wilt  helpen (en dat MOET u!)doe dat dan met ballen en verstand. Daar helpen, DAAR!!!! Zodat men geen reden heeft het geboorteland te verlaten. Op een enkele 'bewuste' avonturier na worden de meeste mensen echt niet gelukkig in het land waar ze niet geboren zijn. Zo triest dat zovelen hun geboortegrond moeten/willen verlaten wegens gevaar, veroorzaakt door narcistische psychopaten in hun eigen land. Zeg daar eens wat van! Toon ballen, ook als dat handel of whatever kost, toon ballen!

 

Oei, toon ballen, dat is wel een heel erg getergde witte mannen van middelbare leeftijd uitspraak. Maar wel lekker krachtig vindt u niet?

 

Hoe dan ook, de ondernemende mens die hier toch zijn heil wil zoeken zal hier altijd welkom zijn en krijgt hier heus de plek die hij of zij verdient. Niet vanwege onze naïeve barmhartigheid, niet door hem schreeuwend als gekwetste minderheid op te eisen, maar gewoon door hard te werken en goed te integreren. Of je nou moslim bent, boeddhist, atheïst, homo, zwart, wit, pimpelpaars met gele stippen, marsmannetje of WHATEVER!  Zo eenvoudig is dat, punt, uit.

 

Onthoud; afgedwongen inclusiviteit en diversiteit leidt juist tot polarisatie en vooral ook tot kwaliteitsverlies, tot collectieve domheid en collectieve armoede. Maar het zal nog wel even duren voordat de links elitaire, politiek correcte kerk dit in WENST te zien, als dat ooit al zal gebeuren, want dan is hun bestaansrecht weg! Dus deze idiote hysterie zal nog wel even onder ons blijven.

 

 En onthoud dan ook; de zwaar/echt orthodoxe islam onverenigbaar met onze democratie.

 

En onthoud dan tenslotte ook dat een democratie alleen goed functioneert als macht en tegenmacht goed functioneren.

 

Heeft u dat, beste bestuurders van 'ook' mijn land? Heeft u dat?